Zagreb, 070613.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Bivsem dopredsjedniku HNS-a, Zeljku Siricu, zapocelo je sudjenje zbog navodnog primanja mita od 30.000 eura za posteno sudjenje od predsjednika Hajduka Hrvoja Malesa. Osim Sirica, na optuzenickoj klupi sjedi i Neven Sprajcer zbog davanja mita.Na fotografiji: Zeljko Siric i Neven Sprajcer.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX
U SREDIŠTU POZORNOSTI

Dražen Mejašić otkriva: 'Vidio sam kako Šprajcer predaje kuvertu Željku Širiću!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. rujan 2013. 10:15

Neven Šprajcer sada je u središtu pozornosti na suđenju njemu i Željku Širiću na zagrebačkom Županijskom sudu. Jučer su ispitana dva sjedoka, od kojih je negdašnji tajnik NK Karlovac Dražen Mejašić ključni, upravo on tereti Šprajcera da je platio Širiću za “pošteno suđenje”. Svjedoci u Širićevom slučaju, a na listi su poznata imena poput Igora Štimca, Zdravka Mamića... kasnije će doći na red.

Dakle, Mejašić je izjavio kako je cijena za sudačku naklonost domaćinima iznosila 15.000 eura. Kazao je da je gledao kako Neven Šprajcer, tada tajnik Karlovca, plaća nekadašnjem dopredsjedniku HNS-a Željku Širiću.

- Oni su bili na parkingu, a ja sam gledao kroz prozor iz restorana, vidio sam da je Šprajcer predao Širiću bijelu kuvertu. Ne znam što je bilo u njoj. Širić baš nije bio sretan što sam došao sa Šprajcerom - kazao je Mejašić o primopredaji u kojoj je Šprajcer Širiću navodno dao 3.000 eura.

Novost je tvrdnja da je vidio predaju kuverte što nije rekao u prvom iskazu. Potom je dodao kako je nakon toga Karlovac mogao birati suce na svojim utakmicama, ali i da je postojao adresar s imenima arbitara koji mu je Šprajcer ostavio kada je odlazio iz kluba, a on ga je odnio na Uskok.

Takav Mejašićev nastup, promijenjen i konkretniji, čini se da će postati ključna točka oko koje će se “hrvati” pravni stručnjaci s obje strane. Mijo Golub, Šprajcerov odvjetnik, koji mu je postavio niz pitanja, upravo u tome vidi plus za svojeg branjenika.

- Svjedok je bio kolebljiv i iznio je nešto drukčiju verziju. Nastojat ćemo pokazati da je nevjerodostojan. Zar nije nelogično da se sada bolje sjeća detalja nego prije gotovo dvije godine, kad je to sve bilo svježije! Provjerit ćemo neke navode koje je kazao, postoje li uopće ili ne.

Drugi svjedok bio je Amirudin Talakić, negdašnji predsjednik Karlovca. Istaknuo je kako je čuo priče da se utakmice mogu kupiti u dogovoru sa sucima, ali o tome nema neposrednih saznanja te da se govorilo kako je “dogovorom” riješena posljednja utakmica sezone 2006.

Danas bi se pred sudom kao svjedoci trebali pojaviti Igor Pamić, koji je bio trener Karlovca, i knigovotkinja iz kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 18:18