Pula, 270418.
Nogometna utakmica prve hrvatske lige izmedju Istre 1961 i Intera Zapresic na stadionu Aldo Drosina. Na fotografiji: Demoni.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

SEZONA SE BLIŽI KRAJU

DUGA I TEŠKA SEZONA IPAK DONIJELA POZITIVAN EPILOG Istra 1961 dobila licencu, protiv Varaždina za jednu kunu: 'Ovime želimo poslati poruku navijačima'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 25.05.2018. u 17:13

 • Duga i teška sezona za Istru 1961 se polako bliži kraju, a osim sportskog djela koji se pokazao turbulentnim, isto toliko turbulentan je bio i onaj koji se odvijao daleko od zelenog travnjaka, a koji je srećom za klub dobio pozitivni epilog.

  Naime, prema službenom priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza Istra 1961 dobila je licencu za Prvu ligu i za sljedeću sezonu. Sada pak slijedi onaj sportski dio, odnosno zadržavanje prvoligaškog statusa u dvije utakmice protiv momčadi Varaždina.

  "Dobili smo prvo poluvrijeme ove odlučujuće bitke, ali ne i utakmicu. Vjerujem da ćemo i nju dobiti nakon dva dvoboja  protiv Varaždina", kazao je u izjavi za Hinu izvršni direktor kluba Darko Podnar koji je oduvijek bio optimist po pitanju dobivanja licence.

  Zagreb, 290318
Stadion u Kranjcevicevoj.
NK Rudes i NK Istra odigrali utakmicu 27. kola Prve HNL.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
  CROPIX
   

  Ovime je uprava kluba odradila značajan dio posla po pitanju opstanka kluba, a sad je na igračima i treneru Darku Raiću Sudaru da izbore ostanak kroz dvije kvalifikacijske utakmice s Varaždinom.

  A sve je po Istri 1961 krenulo dobro prije tjedan dana, odnosno posljednjeg dana za podnošenje konkretnih dokaza u žalbenom postupku za dobivanje licence, kada su zahvaljujući financijskoj pomoći  tvrtke Kermas Istra, u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Danka Končara, stvoreni preduvjeti da se podmire najhitnije obveze, najprije po pitanju deblokade klupskog računa, a onda i dugova prema igračima i trenerima.

  Pula, 270418.
Nogometna utakmica prve hrvatske lige izmedju Istre 1961 i Intera Zapresic na stadionu Aldo Drosina. Na fotografiji: pokusaj Kristijana Jakica.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
  CROPIX
   

  "Dugo smo živjeli u neizvjesnosti koja je vladala po pitanju opstanka kluba. Spas je stigao u pet do podne i vjerujem da su sada turbulentni dani iza nas i da nam predstoji bolji dani", poručio je Podnar.

  Da bi ovosezonska priča pulskog prvoligaša imala u konačnici sretan završetak potrebno je još "preskočiti" prepreku zvanu Varaždin u dodatnim kvalifikacijama za Prvu HNL. Prvi susret na rasporedu je u srijedu u Puli, a koliko je podrška s tribina igračima važna potvrđuje i podatak da su u NK Istri 1961 odlučili da cijena ulaznice bude jedna kuna.

  "Time želimo poslati jasnu poruku navijačima da dođu bodriti našu momčad u što većem broju te ih ujedno nagraditi što su bili uz nas u teškim trenucima tijekom ove polusezone", zaključio je izvršni direktor kluba Darko Podnar.

  Iz drugih medija