Tom Dubravec / CROPIX
'DESETKA' ZA DESET

DVA MAJSTORA HAJDUKA POKAZALA ŠTO JE PRAVO ZAJEDNIŠTVO: 'Odigrao je fenomenalno i nadam se da može do naslova prvog strijelca HNL-a! Ja ću mu pomoći'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 05. svibanj 2019. 00:56

U dvoboju 32. kola HNL-a u Splitu su nogometaši Hajduka svladali Inter s 3:2. Inter je poveo nakon velike pogreške braniča Hajduka Ukrajinca Oleksandra Svatoka koji je u 13. minuti nespretno pogodio vlastitu mrežu. Splićani su izjednačili također autogolom, u 33. minuti ubačaj Jradija je glavom u mrežu sproveo Karlo Muhar. Za potpuni preokret već u prvom dijelu pobrinuo se u 44. minuti Mijo Caktaš koji je glavom pogodio s desetak metara na Tudorov ubačaj.

U 71. minuti Caktaš je postigao i drugi gol na utakmici nakon kornera i velike gužve u šesnaestercu Intera. Konačan rezultat postavio je Bugarin Borislav Conev u sudačkoj nadoknadi.

Stanko Jurić, Hajdukov veznjak koji je asistirao za jedan pogodak, dao je svoje viđenje susreta.

"Zasluženo smo slavili. Premda smo primili rani gol, okrenuli smo utakmicu u svoju korist. Okrećemo se novim utakmicama. Nema za nas manjih utakmica, za nas je svaka ista i teška ukoliko nismo pravi. Svaku moramo dati sto posto. Mijo (Caktaš op. a.) je odigrao fenomenalno, nadam se da može do naslova najboljega strijelca HNL-a, pomoći ću mu koliko mogu. Sad je Slaven Belupo, moramo to dobiti", rekao je Jurić.

Osim što je debitirao za prvu momčad, Dario Špikić debitirao je i pred mikrofonima.

"Dugo sam čekao na ovo, presretan sam zbog prvoga nastupa, jako je lijepo igrati na Poljudu uz podršku publike. Nadam se da će nastupa biti još više. Najvažnije je bilo pobijediti nakon poraza od Gorice, hvala Bogu da smo dobili. Imamo svoj put, samo trebamo nastaviti ovako. Želimo Europu, to je naš cilj. Htio bih zahvaliti treneru Oreščaninu na ukazanom povjerenju", kazao je Špikić.

Danas zaprešićki branič Jurica Buljat nakon dugo vremena igrao je na svom Poljudu, drago mu je bilo zbog povratka pred splitsku publiku.

"Otvorili smo utakmicu jako dobro, ali smo znali da će biti teško jer Hajduk ima individualca Caktaša. Odlučili smo igrati u bloku i koncentrirati se na kontre, prvih 20 minuta je dobro funkcioniralo, dali smo i gol. Šteta, bojali smo se Hajdukovih prekida i majstora Caktaša. Nismo odustajali, ali eto Hajduk je pobijedio. Možda je nezasluženo po stvorenim šansama da smo izgubili. Hajduku želim plasman u Europu i da u skoroj budućnosti bude prvak", poručio je na kraju Buljat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:58