Nenad Bjelica
 Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
SPORAZUM NAKON PREGOVORA

EKSKLUZIVNO: OVO SU UVJETI POGODBE BJELICE I DINAMA! Pogledajte koliko je novca za rastanak dobio sada već bivši strateg modrih!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. travanj 2020. 19:01

Nenad Bjelica više nije trener Dinama! Sporazumno je raskinuo ugovor s modrim klubom. S kolikom je otpremninom napustio Maksimir? Službene informacije nema, ali provlači se priča da je sad već bivši trener otišao bogatiji za 1,1 milijun eura. U tu cifru je uračunata plaća za treći mjesec ove godine, dok su one za siječanj i veljaču već sjele na njegov račun. Dakle, kod sporazumnog raskida, Bjelica je, idemo to tako kazati, oprostio Modrima 1,4 milijuna eura, jer da je isplaćen do kraja, zaradio bi ukupno oko 2,5 milijuna eura.

Takva pogodba je očito legla svima, Dinamu i Bjelici, jer su nakon maksimirskog sastanka s obje strane iz usta ispadale smo rečenice obložene šećerom. Od te cifre koju je inkasirao Bjelica, svoj dio dobit će i njegov stručni stožer kojeje uručen otkaz, jer je Bjelica imao dogovor s nekim svojim suradnicima da im isplaćuje određeni iznos koji je njemu pripadao po ugovoru.

Ni lako niti ugodno

Naravno da ovakav rasplet nije neko iznenađenje, znali smo to i prije jučerašnjeg sastanka u Maksimiru koji je potrajao jako dugo. Bjelica je u Maksimir stigao u Mercedesu splitskih registarskih oznaka, sa svojim odvjetnikom, inače zastupnikom Hajduka, Tomislavom Kasalom. Bilo je negdje oko 9.30. Već je tada velika skupina novinara, fotoreportera i snimatelja dežurala pred Maksimirom. Ekipa je izašla negdje poslije 13 sati, mislili smo da se radilo o teškom ‘zavrtanju ruku’, ali su nam akteri kasnije kazali da je dogovor postignut vrlo brzo, ali je trebalo dosta vremena da se sredi sva papirologija.

Prvi je pred novinare izašao Bjelica, s ‘new lookom’, ošišan gotovo na ‘nulericu’.

- Nisam više trener Dinama, sporazumno smo raskinuli ugovor. Rekao bih na obostrano zadovoljstvo. Dinamo ide svojim putom, ja svojim. Brzo smo se dogovorili, za sat vremena, ali birokratska priča oko ugovora o sporazumnom raskidu se otegnula. Raskid ugovora s Dinamom je vrlo korektan - kazao je u uvodu Bjelica.

Zahvalio je svima u maksimirskom klubu...

- Najviše zahvaljujem svojim igračima, stručnom stožeru, liječnicima, svim navijačima na podršci koju su iskazivali ove dvije godine. Naravno i medijima. Sad svatko ide svojim putem, idemo dalje.

Dok se zahvaljivao, Bjelica je djelovao jako emotivno. Je li ga sve ovo što se događalo jako pogodilo?

- Nije bilo lako niti ugodno. Sad odlazim iz kluba, a nisam se ni posvađao s klubom! Niti s bilo kime u Dinamu. Jednostavno, branio sam svoju odluku. Dinamo je branio sebe, svatko je radio legalno. Normalno da je teško, bio sam ovdje dvije godine, ostvario sam vrhunske rezultate, atmosfera je bila sjajna. Pa, jasno da mi je teško. No, to je život.

Pitali smo ga je li moglo završiti drukčije?

- Moglo je drukčije završiti. Svoj mandat u Dinamu završavam s četiri pobjede, tri posljednje bez primljenog pogotka, s velikom bodovnom prednošću. Čestitam Dinamu na osvojenom prvenstvu. Nadam se da će do konca sve uspješno apsolvirati. Budućem treneru želim sve najbolje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:43