Foto: Goran Sebelic / CROPIX
PRAVA AGONIJA

EMOTIVNE PRIČE IGRAČA POTVRDILE KALVARIJU HRVATSKOG KLUBA NA IZDISAJU 'Ovo je sad već strašno, ljudi ne znaju gdje će prespavati i što će jesti'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. prosinac 2017. 09:02

Već sam pogled na zapisnik otkrio je u kakvoj je situaciji Istra. U Zagreb na noge Dinamu su Puljani stigli bez liječnika, što nije čest slučaj. Srećom, nije se dogodilo ništa zbog čega bi bila potrebna liječnička reakcija, a da je kojim slučajem trebala, uskočio bi Dinamov liječnik dr. Ivica Smodek. Na klupi za pričuve bila su samo petorica igrača. Kad se sve zbroji, Istra se čak i dobro držala protiv Modrih.

- Imali smo veliki šansu kod 2:1, šteta što Jelavić nije zabio. Onda nam je Dinamo ipak zabio tri gola do kraja - kazao je Dejan Maksimović koji, za razliku od suigrača, ima barem nekakvu utjehu.

- Zabio sam gol u Maksimiru, barem nešto. Kako dalje? Izgurat ćemo ovih tjedan dana pa ćemo vidjeti što će biti!

Izbacuju ih iz stanova

Kako uopće žive igrači tog hrvatskog prvoligaša, kako spajaju kraj s krajem kad nema plaće, ne nazire se ni perspektiva.

- Teško je, snalazimo se, pomažu roditelji, prijatelji, uspijemo nekako progurati. Dobili smo odriješene ruke i možemo otići ako hoćemo, 99 posto igrača ima mogućnost i tužiti klub. Oni koji nisu mogli izdržati, otišli su.

Hoće li i on otići, kakvi su mu planovi?

- Vidjet ćemo hoće li uopće klub opstati, kako će se sve rasplesti. Nisam nikad bio u ovakvoj situaciji, ne zna se tko će sutra doći na trening, tko će igrati - slegnuo je ramenima Dejan Maksimović i otišao u autobus.

A onda je, s pizzom u rukama, prolazio vratar Marijan Ćorić. Imao je puno posla, primio pet golova, ali štošta je i obranio. Nakon nekoliko riječi o utakmici, otvorio se, jedva je susprezao suze. Momak ih Vodnjana vrlo emotivno živi situaciju u kojoj se našao klub, prihvaća to dosta teško.

- Napuštaju nas igrači svakodnevno, ovo je jako teško. Trebaju se neki zapitati zašto je do toga došlo, ostali smo sami, mi i trener, samo mi držimo da sve ne ode k vragu - počeo je Ćorić koji, kako sam kaže, još u cijeloj situaciji ima i sreće.

- Imam roditelje koji su uz mene, živim 10 kilometara od Pule pa mogu doći na trening i utakmicu. Ali, ima suigrača koje izbacuju iz stana i sad zamislite kako dati maksimum, kako pripremiti glavu za utakmicu. Puno je bilo obećanja, a nema ništa od toga.

Sve mu je teže bilo pričati i skriti plač, iako, imao je još štošta za kazati.

- Pitajte me kakva mi je volja, ma nemam uopće volje za nogomet! Mi ratujemo tko će biti predsjednik HNS-a, a je li netko pita zašto u 70 posto klubova nisu redovite plaće, zašto je jedan klub poput Istre pred gašenjem! Nitko nikad ništa nije pitao i rekao, govori se o sasvim drugim problemima, a oni stvarni, veliki problemi se ne rješavaju. Zar ne bi bilo normalno da imamo normalnu ligu, u kojoj će stvari funkcionirati kako trebaju, gdje će svaki igrač normalno igrati i živjeti, a ne da razmišlja gdje će spavati i kako će jesti. Ma... to je to, stvarno nam je teško, nitko ne zna kako će ovo završiti.

To nije prihvatljivo

Borna Sosa, Dinamov lijevi bek, koji je odigrao dobru partiju, malo je prokomentirao susret, a onda smo ga pitali kako iz Dinamova kuta izgledaju problemi njihovih jučerašnjih suparnika.

- Malo čudna utakmica, u prvom poluvremenu smo bili uvjerljivi, trebali voditi i većom razlikom, onda smo primili glupi gol, pa su imali veliku šansu, na kraju opet uvjerljiva pobjeda. Ali, ukupno gledajući, bilo je dobro, dominirali smo, igrali dobro i zasluženo osvojili tri boda. Istra? Ne znam što uopće komentirati, ta situacija u kojoj su oni, to nije prihvatljivo, da profesionalni nogometaš ne prima plaću. Nisam nikad bio u toj situaciji, ne mogu se staviti u njihovu glavu, svaka im čast što uopće igraju. Nije im lako, želim im sve najbolje u budućnosti - rekao je Sosa.

Puclin - sedmi igrač koji je napustio Istru 1961

Zbog teške financijske situacije u NK Istri 1961, egzodus igrača se nastavlja a u nedjelju je redove pulskog prvoligaša napustio i David Puclin, priopćeno je iz kluba.

Puclin je u Istru 1961 stigao u rujnu prošle godine, a od tada je skupio 38 prvoligaških nastupa i pritom postigao dva pogotka.

"Žao mi je, ali mnogo je faktora presudilo da donesem takvu odluku. Prije svega činjenica da su mi se otvorile neke mogućnosti za nastavak karijere, te sam se našao u situaciji kada moram misliti na sebe. S obzirom da vjerujem da nastup protiv Osijeka ne bi donio nikakvu prevagu, odlučio sam da je bolje otići već sada, pa neka dečki koji su ostali dobiju priliku i nastupe u toj utakmici," poručio je Puclin.

Puclin je postao već sedmi igrač koji je napustio Istru 1961 i pitanje je hoće li trener Darko Raić-Sudar uopće moći posložiti ekipu za posljednje kolo ove jeseni protiv Osijeka. Do sada su uz Puclina, redove pulskog prvoligaša napustili Ivušić, Bertoša, Kitanovski, Ofosu, Mitrevski, Gotal.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:15