Damir Krajac / CROPIX
SVE ĆE SE ZNATI IDUĆI TJEDAN

ENGLEZI SE RASPISALI O NJEGOVOM ODLASKU U CITY, ALI ISTINA JE POTPUNO DRUGAČIJA 'On ima apsolutno sve vrline da postane Dinamov vođa!'

BOŽIDAR ŠIKIĆ Direktor Lokomotive potvrđuje pisanje SN da je transfer nadarenog veznjaka s Kajzerice u maksimirski klub pred realizacijom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. svibanj 2018. 22:23

Iz Maksimira je prostrujala vijest da je prelazak nadarenog Lovre Majera iz Lokomotive u Dinamo praktički već gotova stvar! Je li to doista tako? Direktor Lokosa Božidar Šikić kaže:

- Nije to još gotovo, ništa još nije definitivno, iako se čini da bi rasplet mogao biti baš takav da Lovro prijeđe u Dinamo. Sve će se znati do kraja sljedećeg tjedna - kaže Šikić.

Nećemo biti zakinuti

Kako ćete riješiti odštetu? Dinamo sigurno ne može platiti svotu koju ste, prema nekim informacijama, mogli dobiti od nekih inozemnih klubova, spominjale su se svote od desetak milijuna eura?

- Pronaći ćemo pravu opciju koja će zadovoljiti naša potraživanja. Sve ćemo interno dogovoriti i budite uvjereni da Lokomotiva neće biti zakinuta.

Zagreb, 270817.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica 7. kola Hrvatski telekom Prve nogometne lige, 
NK Lokomotiva - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Lovro Majer, Petar Stojanovic, Soudani.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Hoće li to možda biti na način da će se Lokomotiva većim dijelom naplatiti od budućeg Majerova inozemnog transfera? Zna se, naime, da je cijena igraču višestruko veća odlazi li van iz Dinama, nego iz Lokomotive...

- Vjerojatno da. Ta je opcija najrealnija.

Može li Majer odmah postati vođa Dinamove igre, ono što je bio u Lokomotivi?

- Da! Apsolutno može, uvjeren sam u to. Lovro je rođeni lider, strahovito kvalitetan igrač, koji ima izražen voljni trenutak, zna se nametnuti grupi i voli preuzimati odgovornost na sebe. Moralno je čvrst i doista ima sva obilježja vođe, tako da vjerujem kako će ubrzo u svoje ruke uzeti dirigentski štapić u Dinamu. Ostvari li se, dakako, taj transfer. Po svim nogometnim i ljudskim kvalitetama, Lovro može biti Dinamov vođa, takav je tip igrača koji se vrlo brzo nametne drugima.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Niz vrlina

Dakle, Lovro je čovjek oko kojeg bi se trebala vrtjeti igra Plavih?

- Naravno! Tako je bilo i u Lokomotivi, ima ideju i htijenje, tehnički je vrlo jak, praktički ima niz vrlina koje od njega stvaraju vođu. Ništa mu, primjerice, nije teško - treba li, bez pogovora će trenirati i više od ostalih, dajući im tako primjer! Kad je najteže, na sebe će preuzeti odgovornost, neće se skrivati i bježati od lopte. Naravno da ima još prostora za poboljšanja, Majer se još razvija kao igrač, ali već sad je dosegnuo razinu dostatnu za ispunjenje zahtjeva kakvi ga čekaju u klubu poput Dinama. Majer će pomoći Dinamu, ali i Dinamo Majeru...

A može li najavljeni Sammirov povratak u Maksimir možda ‘zakočiti’ Majerov nogometaški razvoj?

- Uopće ne želim razgovarati o toj temi! Kao da mi to pitanje niste ni postavili...

A vraća li se i Ivan Šunjić u Dinamo?

- Ne znam još, moramo razgovarati. On je Dinamov igrač, ali treba procijeniti je li za njega bolje da se sad vrati u Maksimir ili da ostane naš kapetan još barem do zime. Vidjet ćemo ovih dana, naša je želja da ga zadržimo, da se nastavi ovako razvijati i da postane pravi igrač.

Radonjić na vagi

A što je s Radonjićem? I on je Dinamov igrač na posudbi na Kajzerici?

- Radonjić mora najprije dokazati da može u kontinuitetu odigrati polusezonu. Uspije li u tome, bit će top igrač, onda će doista moći igrati u klubu u kojem hoće! I s njim ću ovih dana razgovarati, smatram da bi i za njega bilo najbolje da ostane kod nas i da u majici Lokosa pokuša najesen odigrati 15 utakmica. Jer, ne vjerujem da bi takav kontinuitet igranja mogao imati u Dinamu, a kod nas zacijelo hoće.

Linker
20. travanj 2024 13:01