CROPIX
POVIJESNA UTAKMICA

EUFORIJA JE ZAHVATILA RIJEČKI ZALJEV Sprema se neviđena atmosfera za proslavu povijesnog naslova: Ulaznice za šampionsku večer planule u 45 minuta!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. svibanj 2017. 10:43

Predigra utakmici 35. kola MAXtv Prve lige u kojoj će Rijeka protiv Cibalije u nedjelju loviti prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti trajala je točno 45 minuta. Naravno, nije bilo riječ o nekakvoj pripremnoj utakmici već o prodaju ulaznica za nedjeljni susret koja je trajala koliko i jedno nogometno poluvrijeme.

Je li to znak da je euforija zahvatila Kvarner? Bilo je dovoljno popeti se na Rujevicu malo iza 14 sati (prodaja ulaznica počela je sat vremena kasnije) za dobiti pravi odgovor.

Red već od jutra

U zraku ljetnih 27 stupnjeva, a u redu za ulaznice na blagajnama 300-tinjak navijača Rijeke koji su čekali zlata vrijedan papirić za riječku utakmicu stoljeća. Nakon nekoliko sati čekanja velika većina nije ga dočekala, nemoguće je i izbrojati sve one koji su došli, vidjeli red i razočarani otišli dalje.

- Imam pretplatu, a došao sam po ulaznice za oca i zaručnicu. I ostao bez. Od muke bih najradije svoju pretplatu prepolovio na tri dijela, za svakoga od nas po jednu - rekao nam je Milivoj Sinožić, jedan od onih koji je nakon višesatnog prženja na suncu kući otišao neobavljenog posla žaleći što nakon odrađene noćne smjene odmah nije stao u red.

A trebao je! Prije 18 godina Kantrida je bila pretijesna za sve koji su željeli na Osijek, ljudi su utakmicu gledali i sa stijena, kako će onda Rujevica kojoj je kapacitet višestruko manji biti dovoljna?! Znao je to i Ivica Barišić sa Škurinja koji je već u 8.30 došao na Rujevicu i odradio gotovo cijelu jednu smjenu.

- S kim ću na utakmicu? Sa šefom! Danas nisam morao na posao samo da dođem u red i kupim ulaznice za nedjelju. Tako sam ispunio svoj radni dan. Stvarno nije bilo teško dočekati i nadam se da će se isplatiti. Ulaznica je u rukama, a nakon utakmice ide na zid. Ovo se čeka cijeli život, bit će prvi put i zauvijek će se pamtiti - istaknuo je Ivica Barišić.

Red iza njega bio je gotovo nepregledan, mnogi su se dosjetili pa suncobranima i kišobranima potražili zaštitu od sunca koje je nemilice grijalo, iz riječkog prvoligaša navijačima su nosili vodu, a kao dobrodošlo osvježenje bile su i kapi koje su dolazile od prskalica koje su zalijevale jedan od pomoćnih travnjaka.

Doletio iz SAD-a

Ipak, iz reda se nije izlazilo.

- Došao sam iz Chicaga samo zbog Rijeke i naslova prvaka! Kako, zašto? Ovo jednostavno nisam smio propustiti. One 1999. sam bio u Italiji, sada sam dao otkaz na poslu u SAD-u samo da bih bio na utakmici u nedjelju. Čekao sam u redu otprilike koliko sam i letio iz Chicaga za London, ali nije bilo teško. Dočekao sam da su mi se rodili kćer i sin, sada da dočekam da Rijeka postane prvak pa drugi dan mogu odmah mirne duše umrijeti - poručio je Milan Rakić koji će se naći među nešto više od šest tisuća sretnika na Rujevici.

Bilo je i emotivnih ispovijesti, čak i poneka suza što najbolje oslikava koliko mnogima znači biti dio nedjeljne utakmice. Nešto više od šest tisuća vlasnika ulaznica imat će privilegij postati dio riječke nogometne povijesti, to je ono za što cijeli Kvarner diše.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 05:08