Sandro Kulenović i hajdukovac Tonio Teklić (desno) u dresu Hrvatske
 Screenshot: Instagram
NAPOKON PRAVA DESETKA

EVO GDJE JE DO SADA BIO NENADANI JUNAK HAJDUKA Dinamo ga je htio zajedno s prijateljem Morom, ali ni on ni obitelj nisu za to htjeli ni čuti...

TONIO TEKLIĆ Hajdukov strijelac na Rujevici za remi novi je junak navijača Majstora s mora
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. rujan 2019. 17:07

Hajduk ima novoga junaka nakon remija na Rujevici, a ime mu je Tonio Teklić koji je ušao s klupe i zabio pogodak za izjednačenje nakon kojega se Hajdukova momčad radosno vratila na Poljud zbog činjenice da je još uvijek na vrhu, ali i zbog toga što je pokazala karakter vrativši se iz rezultatskoga minusa.

Trener Damir Burić u nedostatku važnih igrača poput Mije Caktaša, Samuela Eduoka i Bassela Jradija malo je redizajnirao sastav i sustav s visoko podignutim povratnikom Stankom Jurićem te uvrštavanjem u momčad pojačanja Filipa Bradarića. No, svjetla reflektora na kraju bila su uperena u 20-godišnjega Teklića, jer je Tonio Hajduku bod donio. Izrazito talentirani mladić iz Solina, već je ove sezone imao jednu asistenciju, u porazu od Slavena Belupa u Koprivnici u maloj minutaži koju je imao, no ovaj jadranski derbi sigurno će pamtiti zauvijek jer je zabio svoj prvijenac za prvu momčad.

Rođendanski poklon

Za one koji manje prate, valja reći da se radi o talentiranom ljevaku koji je svoj vic u igri pokazivao kroz drugu momčad Hajduka, a za prvu mu je ovo bila 14. utakmica. Debitirao je kod trenera Joana Carrilla u Kupu kod Oriolika, ima tomu dvije godine, a onda je dugo bio na razmeđi između prvoga i drugoga sastava. Carrillo ga je gurnuo u vatru u i onom neslavnom porazu od Rudeša na Poljudu kada je bilo 2:3.

Teklić za prvu momčad ima prosječno 22 minute po utakmici u rečenih 14 susreta, što znači da je prilike dobivao na kapaljku. Vjerojatno ne bi na sada da je igrao Caktaš za čije mjesto je mladi Teklić rezerva, premda može igrati i povučenije u vezi, ali i na krilima. Ovaj put zauzeo je mjesto iza dva špica kada je Burić malo ponovno zarotirao sustav i - isplatilo se. Potegao je Teklić s 20-ak metara neobranjivo za pokrivenoga Prskala u sami kut i za mladoga Solinjanina nije bilo kraja sreći, premda bi svoj gol radije mijenjao za pobjedu kojom bi Hajduk samostalno ostao na prvom mjestu.

Rijeka, 150919.
Stadion Rujevica.
Utakmica 8. kola 1. HNL, HNK Rijeka - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Tonio Teklic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

- Najbolji poklon mi je ovo za nedavni rođendan, dojmovi su mi nekako na sredini, neriješeno je i nisam presretan, ali smo prvi i dalje i to je sjajno, idemo iz utakmice u utakmicu. Mijenjao bih ja svoj gol za sva tri boda. Ali vidim da smo kao ekipa jaki, sve jači, vratili smo se iz minusa, pa možemo biti donekle zadovoljni. Kada sam ušao, imao sam osjećaj da nam je Rijeka u šaci, da je imamo - kazao je nakon utakmice Teklić koji je 9. rujna proslavio 20. rođendan.

Prije nešto više od dva mjeseca Teklić je s Hajdukom ugovor produžio do ljeta 2023. godine što je dokaz da je važan igrač u klupskim projekcijama.

- Jako sam sretan i zadovoljan zbog potpisa novog ugovora, drago mi je što klub na ovaj način pokazuje koliko računa na mene, a ja ću se nastojati odužiti na najbolji mogući način. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su mi pomogli u dosadašnjem tijeku karijere, svaki trening i svaka utakmica je za mene sada novo dokazivanje i obećavam kako ću dati sve od sebe da ostvarim najprije klupske, a zatim i svoje osobne ciljeve - rekao je Teklić tada.

A sezona za njega nije baš najbolje počela, jer kada se iz Splita autobusom išlo na pripreme u Sloveniju iznenada mu je pozlilo, morao je hitno u zadarsku bolnicu zbog napadaja slijepoga crijeva što je iziskivalo operaciju, ali sve je prošlo u najboljem redu i u kratkom roku se Teklić vratio treninzima, no pripreme je ipak propustio. Pisalo se i ranije i tada o njemu kao igraču budućnosti, a trener koji je ga je trenirao prošle sezone, te još ranije gledao na utakmicama mlađih uzrasta Zoran Vulić, ustvrdio je onda:

- Istina je, forsirao sam ga. Da sam ostao, on bi sigurno bio među 16 igrača stalno, možda čak i standardan prvotimac. Dečko ima nogometni vic, čega je danas sve manje. Ima dobru tehniku, igru jedan na jedan. Za mene je on jako dobar igrač. Teklić je igrač poteza. Zna igrati nogomet, ima dobar pregled igre, udarac. Fali mu malo iskustva, ali to dolazi s utakmicama. On je jako dobra budućnost Hajduka. Mislim da ćemo gledati jednu pravu “desetku” nakon dugo vremena - govorio je tada Vulić.

Otvoreni poziv

Kod Carrilla je debitirao, kada je Kopić bio trener, bio je u drugoj momčadi, kod njega nije upisao nastup. Vulić mu je u svom kratkom mandatu pružio tri nastupa, kod Siniše Oreščanina je igrao u drugoj momčadi, u prvoj tek jednom, a kod Burića mu je već šesti nastup.

S vremenom bi trebao dobivati sve više minutaže, pogotovo u laganijim utakmicama koje slijede Hajduku te u dvobojima kupa tijekom ove polusezone. Teklić je budućnost Hajduka, a još dok je bio u mlađim kategorijama, umalo je s prijateljem Nikolom Morom koji je također iz Solina, završio u Dinamu.

Imao je otvoreni poziv nakon što je za njih odigrao dva turnira. Ali ni on ni obitelj nisu htjeli ni čuti za tu opciju, te je preko Adriatica na kraju završio u Hajduku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:09