Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
ŠTO JE PRAVA ISTINA?

EVO ŠTO LEGENDARNI DINAMOVI KAPETANI KAŽU O ČUDNOM POTEZU MARIJA CVITANOVIĆA 'Neobično je da se igraču tako uzme vrpca, on je domaći dečko...'

SLUČAJ KAPETAN Uzimanje vrpce Domagoju Antoliću i davanje Arijanu Ademiju bez ikakvog suvislog objašnjenja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. studeni 2017. 11:23

Bilo bi nepravedno da Dinamova velika bodovna prednost i galop prema naslovu prvaka padne u sjenu tog neobičnog trenerova poteza, no kad netko tko je kapetan izgubi vrpcu tako odjednom, bez nekakva povoda, onda je to svakako zanimljiv i nesvakidašnji slučaj. Dakle, Antolić je igrao, a kapetansku vrpcu oko ruke nosio je Ademi.

- Već sam ranije rekao, nemamo samo jednog kapetana, već više njih. Ademi je svojim stavom i kalvarijom kroz koju je prošao zaslužio biti kapetan. U ovoj situaciji sam ga nagradio. Svi su oni za mene kapetani - objasnio je svoju odluku nakon utakmice s Lokomotivom trener Mario Cvitanović.

Možda se on doista vodio tom mišlju i ne vidi u tome ništa sporno, ali svejedno, potez je to koji nije trebao povući. Jer, kapetani su svuda - kapetani, ne mijenjaju se, ako baš nisu nešto veliko skrivili, ili ako u tom trenutku nisu na terenu. Jer, uzimanje vrpce često je jaka i nedvosmislena poruka, pa ne znamo kako je ovo shvatio Domagoj Antolić, pretpostavljamo da mu nije bilo baš drago. I da se on vjerojatno pita, što se pita i dobar dio javnosti: je li to poruka da od zime neće biti u prvom planu, da na njega više neće računati?

Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

Normalniji način

Čak i da jest takav plan, uostalom, nije tajna da i Dinamo i Antolić rade na inozemnom transferu u zimskom “mercatu”, postoje bolji i normalniji načini od uzimanja kapetanske vrpce. Pogotovo ako je tako, iz čista mira. Da se razumijemo, ako netko zaslužuje nositi vrpcu osim Antolića, onda je to Ademi, ne samo zbog svoje kalvarije, već i zbog karaktera i igračkih osobina, ali sama činjenica koju je strku i pomutnju izazvao taj potez, dokazuje da način nije bio ispravan.

Iznenađeni su i sami igrači, Antolić, Ademi i suigrači, očito su u zraku ostali visjeti mnogi upitnici. Nepotrebno, pogotovo u ovoj pobjedničkoj atmosferi mjeseca dana prije kraja polusezone, kad će se ionako podvlačiti crta i donositi razne odluke.

- Ne znam što bih rekao o tome, jer nisam dovoljno unutra. Malo je neobično da se igraču tako uzme vrpca, Antolu znam, domaći je dečko, iz Dinamove škole, pošten. Ali, zašto je trener tako odlučio stvarno ne znam pa i ne bih previše komentirao, da sam dublje involviran u priču, možda, ovako, nema smisla - rekao nam je Tomo Šokota, jedan od bivših Dinamovih kapetana, a slično razmišlja i Marko Mlinarić.

- Ne mogu kritizirati kad ne znam pravu istinu i što se zapravo dogodilo. Trener je imao neki svoj rezon zbog kojega je traku dao Ademiju, tko zna koji je razlog. Svi mi mislimo da nešto radimo super i najbolje, a neki drugi to možda vide drugačije. Stvarno ne znam - dodao je Mlinarić.

Kako će se ta “aferica” okončati, hoće li Ademi i dalje nositi vrpcu ili će je trener vratiti Antoliću ipak barem do kraja polusezone, pokazat će već iduća utakmica protiv Rudeša. Jučer je u Maksimiru bio slobodan dan pa konačnog rješenja i nije moglo biti, a Dinamo je, očito, lišen prvenstvene dramatike, krenuo u “utakmicu” protiv samog sebe. U toj utakmici mora, valjda, biti i autogolova. A ta kapetanska priča kao da uvijek donosi neku dramu u Dinamu, sjećamo se koliko je kapetana otišlo iz Maksimira na sporedan izlaz uz svađe i neslaganja. Šokota, Bišćan, Leko, Šimunić, Butina... da ih sad sve ne nabrajamo. Valjda ovaj događaj od nedjelje nije naznaka da će tim putem i Antolić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:31