Damir Krajac / CROPIX CROPIX
NOVA RUNDA PREGOVORA

EVO ŠTO SE TREBA DOGODITI DA BJELICA STIGNE NA MAKSIMIR, PROCURILA PRIČA O RJEŠENJU SITUACIJE Dinamov trener napravio je za sebe jednu sjajnu stvar...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. ožujak 2020. 14:01

Iako ima čvrstu kralježnicu i tvrd stav, trener Nenad Bjelica nije nerazuman čovjek, itekako razumije situaciju i kad stigne poziv iz plavog doma, a on je najavljen, doći će na dodatne razgovore i pregovore u Maksimir.

Naravno, nije pomoglo to što je njegov stručni stožer dobio otkaz. Takav potez sigurno je dodatno iziritirao Bjelicu, što je sasvim razumljivo. Trener Modrih je kod potpisivanja svog prvog ugovora s Modrima inzistirao na dolasku svog stručnog stožera, to je bio uvjet potpisivanja kontrakta sa ZG klubom. To samo pokazuje koliko su mu ti ljudi važni, koliko mu znače. Isto tako zna da bi i on dobio otkaz da nema ugovor kakav ima.

Mnogi su se naravno pitali zašto je Dinamo potpisao takav ugovor s Bjelicom do ljeta 2021. godine, a da se na neki način nije zaštitio. Recimo, klauzulom da mu se u slučaju otkaza isplati novac za npr. budućih šest mjeseci, a ne do kraja isteka ugovora. Tako je bilo kod prvog potpisivanja ugovora, ali kad je potpisivao novi dvogodišnji ugovor ta klauzula nije uglavljena.

Pa, odgovor na to pitanje je krajnje jednostavan. U to vrijeme kad je Bjelica potpisivao to se moglo, nitko nije mogao pretpostaviti da će se sve ovo dogoditi.

Uglavnom, da ne dužimo, iako cijela priča još uvijek izgleda napeto, neizvjesno i turbulentno, neke informacije govore da će se s vremenom sve smiriti, da će i Bjelica i igrači usuglasiti svoje stavove s klupskim čelništvom.

Linker
23. travanj 2024 22:38