Cropix
SVIMA JE DOSTA ČEKANJA

FARSA SE NASTAVLJA Nema kraja Dinamovoj agoniji, nitko ne zna epilog trakavice: Hoće li suci pomilovati Arijana Ademija?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. ožujak 2017. 11:27

Farsa ide dalje, CAS još nije objavio odluku u “slučaju Ademi”. Ne znamo što je ovaj put razlog, ako je prije mjesec dana netko od odgovornih poveo bolju polovicu na vikend za Valentinovo, možda se ovaj put neki od sudaca u korizmi odrekao odlučivanja? Ili, kako je sprdnja sad već poprimila bizarne gabarite, oni su se zapravo sve dogovorili, ali jedan od “Uvaženih” ne zna da na tipkovnici mora stisnuti Enter da bi odluka bila valjana. Sve je izvjesnije da će suci tog čuvenog CAS-a zamijeniti plavuše u popularnim vicevima tipa “znate li koliko je sudaca CAS-a potrebno da promijene žarulju”?

No, šalu na stranu. Svima je već dosta čekanja, pogotovo Ademiju, koji više ne zna bi li se nadao pomilovanju ili bio sretan da mu CAS potvrdi kaznu od četiri godine samo da se riješi iščekivanja. Što tu ne štima, što se valja iza brda, to se pitaju svi, jesu li posrijedi neke velike igre, je li u to umiješana i UEFA, ili je CAS doista potpuno samostalan, ali i nemaran?

Jučer smo iz ozbiljnih izvora čuli podatak da je CAS dosad odluke donosio najviše dva i pol mjeseca nakon saslušanja, kod Ademija već je prošlo pet mjeseci. Što daje za pravo svima onima koji sumnjaju u teorije zavjere, koji su uvjereni da se u pozadini valja neka velika priča, da je Ademi, zapravo, podastro sve dokaze po kojima bi trebao biti oslobođen i da UEFA pokušava to “minirati” jer bi time CAS priznao i njezinu krivnju, a to bi bio velik gaf “savršene” UEFA-e, što je bolje izbjeći. A žrtva nije velika, “neki tamo Ademi” i “neki tamo Dinamo”. Dok god CAS ne donese neku suvislu odluku, dok konačno ne presudi, puno je onih koji ne vjeruju da je sve pošteno i nezavisno, da je to ona klasična igra malog čovjeka protiv sustava.

Damir Krajac CROPIX
Arijan Ademi

Ipak, čini se da je odugovlačenje došlo od kraja i da bismo u idućih desetak dana, možda već i sljedećeg tjedan, trebali saznati konačnu odluku. Ni CAS ne može odugovlačiti unedogled, vrijeme je da se suoči s posljedicama svoje odluke kakve god one bile.

Dakle, šuška se da je ovo bila zadnja odgoda, da će iduća obavijest iz Švicarske koja dođe u Maksimir biti - palac. Gore ili dolje, ali, izglednije - gore. Da će CAS kazniti Ademija s onime što je “odležao” plus još koji mjesec, ali da će on uskoro biti na travnjaku. Ne ove sezone, ali sljedeća u tom slučaju ne bi bila upitna. Da će mu kazna biti smanjena, na manje od dvije godine, da mu se ne uništi karijera i da se može adekvatno pripremiti za iduću sezonu, ali da Dinamo i igrač ipak nemaju uvjete za tužbu protiv UEFA-e. Možda je to ideal svim stranama, ali to je sigurno ono što bi i Ademi i Dinamo, a vjerojatno i UEFA, odmah potpisali. Ako mu CAS u pet mjeseci nije potvrdio kaznu, znači da dokazi koje ima ukazuju da je potpuno nevin. A tada je svoje definitivno odslužio... No, pričekajmo još tjedan, valjda zadnji tjedan u “slučaju Ademi”!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 12:27