Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

ŽESTOKE OPTUŽBE S POLJUDA

FINALE KUPA PIONIRA RAZJARILO HAJDUK Iz kluba poslali priopćenje, a povjerenik za sigurnost oštro poručio: Na koljenima ćete moliti da igrate u Splitu

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 21.05.2019. u 16:04

 • U finalnoj utakmici Kupa Hrvatske za pionire Hajduk je poražen od Osijeka rezultatom 3:2. Klub s Poljuda nezadovoljan je suđenjem u ovom susretu, a to je vrlo jasno i iz priopćenja preko kojeg su komentirali događanja na terenu.

  Hajduk je poslao oštru poruku u kojoj su kritizirali odluke suca koji je po njima nepravedno isključio dvojicu igrača Bijelih.

  "Još jednom, po tko zna koji put, cjelokupna hrvatska javnost imala je priliku u izravnom televizijskom prijenosu svjedočiti zbog čega HNK Hajduk inzistira na sustavnim i korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji.

  Na žalost, ovaj put dužni smo reagirati zbog utakmice finala Hrvatskog kupa za pionire u kojoj je Hajduk rezultatom 3:2 poražen od Osijeka. U navedenom susretu sudac Ante Čuljak iz Zagreba podijelio je ukupno 11 žutih kartona pri tom neopravdano isključivši dva Hajdukova igrača.

  Pitamo odgovorne u sudačkoj organizaciji kakva je to poruka djeci, našim najmlađima, onima koji predstavljaju budućnost hrvatskog nogometa i društva. Je li to taj pravedniji nogometni sustav i poštenije društvo za kojeg se borimo? Ili upravo suprotno? Želite li im na ovaj način poručiti da od malih nogu moraju navikavati na ono što je postala gotovo uobičajena slika na hrvatskim nogometnim terenima? A to je slika ne samo o nepravdi u seniorskom nogometu, već smo u posljednje vrijeme često svjedoci potpuno besmislenih situacija i odluka u susretima svih mlađih uzrasnih kategorija.

  Dječje suze nakon pretrpljene nepravde obveza su nam, poticaj i odgovornost da se još jače borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli", stajalo je u priopćenju.

  Hajdukov povjerenik za navijače Kristian Petric također je žestoko reagirao:

  "Kristian Petric, Hajdukov povjerenik za navijače, u utorak je na Facebooku javno objavio svoj ratni put, kako kaže, zbog pritisaka i poziva koji mu dolaze već u serijama. Naglasio je da mu nije nakana sebe promovirati kao 'velikog Hrvata'", piše Dalmatinski portal.

  - Najteže mi je kao i svakom čovjeku vidjeti suze bespomoćne djece koju potkradaju 'veliki Hrvati' koji obavljaju dužnosti unutar HNS a (svi zajedno imaju pet dana Domovinskog rata). Poruka je: da vas sve zajedno nabijem na kitu jer ćete na koljenima doći moliti da igrate u Splitu - napisao je Petric uz poruke 'Hrvatska u srcu' i 'HŽV', prenosi Dalmatinski portal.

  Tagovi
  Iz drugih medija