CROPIX
'NARAVNO DA NISMO TO MOGLI PRATITI'

FINANCIJSKI DIREKTOR DINAMA OTKRIO ZAŠTO JE MORAO OTIĆI JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA 'Njemu je ugovor završavao 15. lipnja 2018...'

DINAMO Čileanac otišao u Tursku u 30. godini za “ugovor života”
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 08. rujan 2017. 23:23

Iako je Dinamo u najvećoj rezultatskoj krizi u zadnjih 11 godina, gubitak oba domaća naslova i neulazak u skupine Europske lige nije spriječio klub iz Maksimira da žanje daleko najveći novac od svih hrvatskih konkurenata čak i bez ozbiljnijih Uefinih premija.

Dinamo je samo od transfera ove kalendarske godine već utržio preko 25 milijuna eura (od čega 18 za Roga i Brozovića!), a financijski direktor ‘modrih’ Matej Škegro potvrdio nam je da je ukupni prihod kluba za 2017. u srijedu 6. rujna iznosio 27 milijuna eura, što je otprilike 200 milijuna kuna. Puno je to manje od berićetne 2016. kad je zahvaljujući preko 16 milijuna eura od Lige prvaka te transferom najboljeg igrača lige Marka Pjace od 23 milijuna eura ukupni prihod bio 61,2 milijuna eura, a kako je rashod bio 44,2 milijuna, modra blagajna zelenila se za čak 17 milijuna eura. Pribrojimo li tom višku spomenutih novih 27 milijuna, eto Dinama na istovjetnih 44 milijuna eura, dakle, na pozitivnoj nuli bez Europe.

Zagreb, 170817. 
Stadion Maksimir.
Play off utakmica Europa lige izmedju Dinama i Skenderbeu.
Na fotografiji: Fernandes.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

- Na današnji dan smo na prihodima od oko 27 milijuna eura, ali rashodi će nam biti manji nego prošle godine jer osim Fernandesa nema ni Machada, Karimija, Goncala, Schildenfelda, koji su bili značajan uteg u plaćama igrača - naglašava Škegro, a ušteda je odlazak Guilhermea i Sammira.

Otkrio nam je 30-godišnji financijski direktor ‘modrih’ da je Pavičić bez naknade posuđen Rijeci, dok je Šitum Lechu posuđen za 100.000 eura, a Lovren Fortuni za 50.000, obojica s mogućnošću otkupa. Prihod je i posudba Guilhermea u Sao Paulo, za vjerovati je da je klub iz Maksimira vratio uloženih milijun eura. Portal Transfermarkt, koji nije sasma točan, navodi da su odštete za Pivarića i Fernandesa po 2,000.000 eura, no turski mediji za potonjeg navode čak 2,75 milijuna.

- Što se tiče Fernandesa, njemu je ugovor završavao 15. lipnja 2018., a u Turskoj je potpisao trogodišnji ugovor za 1,400.000 eura neto po sezoni plus bonuse. Naravno da to nismo mogli pratiti, klubovi turske lige samo od TV prava svake sezone dobiju po 20 milijuna eura.

Junior bi ostao kod nas za iste uvjete, što bi za naš klub bio preveliki trošak za igrača kojeg bi imali od njegove 30. do 33. godine. Ovako smo uprihodili sredstva, to je rekordna odšteta koju je Alanyaspor platio za nekog igrača - naglasio je Škegro, dodavši da je transfer s glavnim direktorom Tomom Svetinom završio tek u utorak popodne.

Dinamo se tako, eto, do zime okreće mladim snagama na Fernandesovoj poziciji, bit će više prostora u prvom redu za Danija Olma, koji se među aktualnim kadrom Marija Cvitanovića najbolje snalazi na lijevom krilu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 02:00