Inter slavlje
 Goran Mehkek / CROPIX / Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
20. KOLO PRVE HNL

FOTO: DERBI ZAČELJA NIKAD SE NIJE PRATIO S TOLIKOM POZORNOŠĆU Za ovo ne treba VAR: Povijesnu utakmicu HNL-a obilježio eurogol!

-U susretu 20. kola, kojim je počeo proljetni dio Prve HNL, nogometaši Intera u petak su na domaćem terenu protiv Istre 1961 slavili sa 2-0 (2-0), a ujedno prvi puta je u prvoligaškom nogometu primjenjena VAR tehnologija (video pomoć sucima).
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 31. siječanj 2020. 18:15

INTER - ISTRA 2:0 (Mitrović 11', Bosančić a.g 26')

​INTER (4-2-3-1): Frelih - Rom, Van Bruggen, Savić, Bosec - Mlinar, Postonjski, - Mitrović (od 85. Benčić), Conev, Serderov (od 81. Zamouri -) - Mamut (od 75. Bilobrk) TRENER: Željko Petrović.

​ISTRA 1961 (4-3-3): ​Čondrić - Grujević, Tomašević, Bosančić, Gonzalez (od 80. Maganjić) - Galilea, Blagojević, Ivančić - Gržan, Miljanić (od 65.Perić-Komšić), Fintić (od 67. Mušnja), TRENER: Ivan Prelec.

Dvoboj Intera i Istre 1961 u Zaprešiću ponudio je dvije vrlo važne novine. Prvi put u utakmici elitnog razreda hrvatskog nogometa iskorišten je sustav VAR-a, dok je premijerni nastup na klupi zaprešićkog kluba imao Željko Petrović, novi trener Žutih.

Zanimljivo je istaknuti da su na klupi domaćina bila samo četvorica igrača, a ulogu kapetana obnašao je Postonjski. Susret u Zaprešiću došao je pogledati i bivši trener Intera Samir Toplak, njegov dugogodišnji pomoćnik Branko Lađević, te trener Gorice Sergej Jakirović, dugogodišnji dužnosnik HNS-a Zorislav Srebrić i izbornik U-20 reprezentacije Ognjen Vukojević.

Petrović nije mogao zamisliti bolji početak svoje zaprešićke avanture, s obzirom na to da je motiviranim domaćinima bilo potrebno samo 10 minuta da probiju obranu Puljana, a Mitrović je, baš kao i u pripremnom razdoblju, pogotkom potvrdio da će biti jedan od glavnih zaprešićkih aduta u proljeće. Interovci su bili puno bolji suparnik, a kao plod takve igre stigao je i drugi pogodak nakon što je loptu poslije dvoboja s Mamutom u vlastitu mrežu pospremio Bosančić.

Puljani su u prvom srazu istih suparnika u Zaprešiću slavili golovima Ćuže, no ovoga puta prva dionica ponudila je potpuno drukčiju sliku na zaprešićkom travnjaku. Mitrović i društvo u potpunosti su nadigrali goste, u čijim je redovima jedino Matija Fintić pokazao dobru igru. Spomenuti veznjak bio je najbliži pogotku za za Istrane, ali je iz slobodnog udarca pucao pokraj lijeve vratnice.

U nastavku su Puljani pokušali što prije zakomplicirati utakmicu, a osim Fintića najagilniji je bio u nekoliko opasnih prodora Gržan, no gostima je u Zaprešiću i ono malo situacija koje su imali za postizanje pogodaka nedostajalo koncentracije u završnicama akcije. S obzirom na stečenu prednost Zaprešićki sastav očekivano se odlučio za nešto zatvoreniju varijantu, čekajući prigode iz kontranapada. Osim Mitrovića i Mamuta napokon je na razini svoga znanja bio i bugarski veznjak Conev, koji se istaknuo s nekoliko odličnih minijatura i asistencija. Mogli su izabranici trenera Željka Petrovića slaviti i uvjerljiviju pobjedu, ali spomenuti dvojac Serderov i mamut odlučio je u nastavku poštediti muka vratara Istre Čondrića.

​Bez previše stresa domaći su stigli do iznimno važne pobjede koja će im puno značiti u nastavku sezone. A trener Petrović moći će se pohvaliti da je svoj debi na klupi Intera pretvorio u više nego zasluženu pobjedu. Svako treba istaknuti i vrlo sigurni stoperski dvojac Žutih Savić- Van Bruggen koji je u potpunosti opravdano ukazano povjerenje, a u konačnici su nakon dva turublentna mjeseca u kojima su događaji na zelenom travnjaku bili u drugom planu interovci pokazali da s dosta optimizma kreću u proljeće s nadom da će se i sljedeće sezone natjecati u elitnom razrednu hrvatskom nogometu.

Linker
27. travanj 2024 06:58