CROPIX
DINAMO I RIJEKA NA HNTV-U

FOTO: DINAMO I HAJDUK OTPUTOVALI NA PRIPREME U TURSKU Nenad Bjelica objasnio prvi Dinamov transfer ove zime: 'Zaslužio je da mu Dinamo izađe u susret'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. siječanj 2019. 09:45

Dva naša najtrofejnija kluba od danas će formu za proljeće brusiti u Turskoj, u Beleku. Naravno, neće biti preblizu jedni drugima, niti će igrati međusobnu utakmicu, ali ne znači da se tamo neće susresti. Recimo, Bijeli će neke utakmice igrati na terenu hotela Regnum, u kojemu boravi Dinamo, pa će biti prilike da i Modri bace oko na Hajdukove predstave.

Trener Nenad Bjelica je uoči odlaska kratko najavio početak sezone, ali i transfer 32-godišnjeg napadača Marija Budimira koji je dan uoči odlaska na pripreme dogovorio transfer u iranski Persepolis. Momčad Persepolisa vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković.

"Mariju želim zahvaliti na svemu, on je stvarno vhunski profesionalac i zaslužuje da mu Dinamo u ovoj situaciji izađe u susret i omogući da pred kraj karijere zaradi važne novce. Što se tiče ostatka momčadi, atmosfera je odlična. Svi su se pojavili na okupljanju u jako zadovoljavajućem stanju i sve ide po planu. Imamo sitnije probleme sa Šunjićem i Ademijem, ali nadam se će i oni već u Turskoj početi trenirati s ekipom", poručio je Bjelica.

Svih šest utakmica prenosi HNTV

Dinamo će u Beleku odigrati šest utakmica, prva je na rasporedu u ponedjeljak 14. siječnja, protivnik će biti albanski Partizani iz Tirane. Modri će igrati još protiv Dynama iz Dresdena, bugarskog Tarnova, rumunjskog CSMS Iasija, poljskog Slaska te bečke Austrije. Sve će utakmice izravno prenositi HNTV. Doznajemo da će ista televizija prenositi i sve utakmice Rijeke s priprema u Portugalu.

Uoči puta u Tursku Dinamovu delegaciju najviše je brinula kiša. Naime, vremenska prognoza nije optimistična, najavaljuje punih sedam dana obilnih oborina, u takvim uvjetima uvijek prijeti mogućnost ozljeda, nije ugodno trenirati, ali - mora se. U Zagrebu terenu tvrdi i smrznuti, u Beleku možda budu natopljeni i mekani. Opet, to je tek prognoza, vrlo često ispadne netočna...

HAJDUK: Oreščanin na pripreme poveo 31 igrača

Redovnom linijom Turkish Airlinesa krenuli su hajdukovci danas u 9:28 sati iz Zagreba prema Turskoj. Zrakoplovom Airbus 321 poletjeli su Bijeli najprije prema Istanbulu odakle će poslijepodne nastaviti prema krajnjem cilju - Antalyji, a onda autobusom idu do obližnjeg Beleka. Navečer je u hotelu Kempinski planiran i lagani trening, a od petka počinje trenažni ciklus koji će potrajati do 26. siječnja. Oreščanin je u Tursku poveo 31 igrača, među kojim se nalazi puno imena iz B momčadi, ali i poneki povratnik s posudbe. Anthony Kalik vratio se iz Rudeša i ponovno konkurira za vezni red Bijelih.

Tri su godine prošle otkada je Kalik došao iz Australije na Poljud, ali taj 21-godišnji zadnji vezni nije se uspio ustaliti u prvoj momčadi. Kod Oreščanina mu se nudi nova prilika. Istu šansu imat će i mnogobrojni igrači iz B momčadi među kojima je i Josip Bašić, najmlađi prvoligaški debitant Hajduka sa 16 godina i šest mjeseci. Ali bilo je to u rujnu 2012, a dotada se Bašić borio s nizom ozljeda, pokušavao vratiti formu kroz drugu momčad.

Pripreme u Turskoj osjetit će i Batarelo, Sahiti, Pršir i Blagaić. Nismo zaboravili ni Marija Vuškovića na popisu putnika, ali o 17-godišnjem se stoperu toliko piše zadnjih mjeseci da to više i nije vijest. Ide Vušković s Bijelima na pripreme u Belek, a nema sumnje da će i u Turskoj biti pod posebnim povećalom skauta, navijača... Kao, uostalom i svi mladi igrači koji se premijerno pojavljuju na pripremama, koje redovito okupljaju mnoštvo menadžera i skauta. Zanimljivo, među putnicima nije Franko Kovačević kojeg je Kos prije godinu i pol dana ‘oteo’ Rijeci kao vanserijskog talenta. On će očito na posudbu..

POPIS IGRAČA ZA TURSKU

Tomislav Duka, Borja Lopez, Božo Mikulić, Hamza Barry, Darko Nejašmić, Adam Gyurcso, Jakov Blagaić, Mijo Caktaš, Michele Šego, Goran Blažević, Luka Pasariček, Ante Palaversa, Ivica Batarelo, Josip Juranović, Ivan Delić, Jairo, Mirko Ivanovski, Anthony Kalik, Stanko Jurić, Emir Sahiti, Stipe Vučur, Josip Bašić, Andre Fomitschow, Fran Tudor, Domagoj Bradarić, Ardian Ismajli, Marin Ljubić, Mario Vušković, Josip Posavec, Jurica Pršir i Tonio Teklić. (JURICA RADIĆ)

Riječani danas put Portugala

Nogometaši Rijeke krenut će danas na dvodnevni put do Portugala. Prošle godine odlazak na zimske pripreme neplanirano se produžio na dva dana, zbog kvara zrakoplova Bijeli su prenoćili u Veneciji, dok je sada sve isplanirano.

Nakon poslijepodnevnog treninga nogometaši Rijeke zaputit će se prema Zagrebu, gdje će prenoćiti, pa u petak rano ujutro letjeti za Lisabon. U petak poslijepodne će trenirati, a u subotu u 13.30 u Albufeiri odigrati pripremnu utakmicu protiv bundesligaša Wolfsburga. (Mateo Sučić)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:57