Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media
BITKA PRVAKA I DOPRVAKA

FOTO: DINAMO NOKAUTIRAO 'RANJENU' RIJEKU I PREKINUO NEVJEROJATAN NIZ Fernandesov 'fliper' i penal dovoljni za pobjedu Modrih u velikom derbiju!

U derbiju 5. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Dinama slavili protiv Rijeke s 2-0 (2-0) i pobjegli na četiri boda prednosti na vrhu ljestvice.
Piše: HinaObjavljeno: 11. kolovoz 2017. 10:40

RIJEKA - DINAMO 0:2 (Fernandes 11', 40')

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga - Martić (od 64. Heber), Župarić, Elez, Žuta - Bradarić, Mišić - Gorgon, Matei (od 87. Ajayi), Kvržić - Jelić (od 80. Črnic ). Trener: Matjaž Kek.

DINAMO (4-1-4-1):
Livaković - Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks - Antolić (od 66. Doumbia) - Fernandes, Moro, Olmo, Gojak - Henriquez (od 61. Sosa). Trener: Mario Cvitanović.

Dinamo je uspio doći do pobjede na Rujevici protiv ozljedama i suspenzijama desetkovane Rijeke, koja lošu igru iz prvog dijela susreta i rezultatski zaostatak nije uspjela nadoknaditi u drugom poluvremenu. Junak dvoboja bio je Čileanac Junior Fernandes s dva gola, a zagrebačka momčad je od 59. minute igrala s igračem manje.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku odličnog Čileanca Juniora Fernandesa, koji je već u 11. minuti iskoristio prvu priliku za gol nakon velike smušenosti Rijekine obrane prilikom kornera gostujuće momčadi. Ostavši potpuno sam ispred Rijekina vratara Fernandes traljavo puca, ali i takav njegov udarac ulazi u mrežu.

U 37. Fernandes opasno puca s vrha kaznenog prostora, Sluga brani, a u 40. minuti sudac Pejin je dosudio jedanaesterac nakon igranja rukom Žute, a sigurno realizator bio je Fernandes. Čileanac je okončao svojih sjajnih prvih 45 minuta još jednom akcijom i još jednim opasnim udarcem u 42. minuti, ali je Rijekin vratar uspio obraniti.

Junior Fernandes
Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media

Rijeka je nakon vrlo slabog prvog dijela drugo poluvrijeme otvorila velikom šansom Jelića,ali je domaći napadač pogodio umjesto mreže desnu vratnicu. U 59. minuti je Dinamo ostao s igračem manje nakon što je Čeh Jan Lecjaks dobio crveni karton zbog grubog starta. Rijeka je potom jurnula riješena da iskoristi brojčanu prednost, no u tome nije uspjela - Slovenac Matija Črnic pogađa gredu u 84. minuti, a u 90. minuti udarac Gorgona odlazi iznad grede.

Dinamo je prvi s 13 bodova, a Rijeka druga s 9 bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 23:41