Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
13. KOLO PRVE HNL

FOTO: 'DIV IZ PREDGRAĐA' U VARAŽDINU STIGAO DO PRVE GOSTUJUĆE POBJEDE U SEZONI Presudio je gol nakon sudačke odluke koja je izazvala puno protesta

Odigrana je prva utakmica 13. kola Prve HNL. Inter je slavio protiv Varaždina s 1:0 i tako stigao do prve gostujuće pobjede sezone, a druge ukupno.
Piše: Ivan HercegObjavljeno: 25. listopad 2019. 20:08

VARAŽDIN - INTER 0:1 (Serderov 30'-11m)

VARAŽDIN (4-4-2): Nevistić - Tkalčić, Stolnik, Adžić, Prce - Lisakovič, Djou, Đurasek (od 46. Težak), Štefulj (od 73. Glavica) - Mehdikhani (od 46. Kolarić), Benko.

Trener: Luka Bonačić.

​INTER (5-4-1): ​Frelih - Barić, Tatomirović, Grgić, Pavić (od 68. Mamut), Čeliković- Mlinar, Mazalović, Postonjski, Ahmedi (od 40. Conov) - Serderov.

Trener: Samir Toplak.

Strijelac jedinog gola bio je Serderov iz kaznenog udarca u 30. minuti.

Nakon odličnog udarca Čelikovića kojega je vratar Varaždina Nevistić krajnjim naporom obranio došlo je do sudara napadača Intera Mlinara i braniča Varaždina Adžića kojega je sudac Jović okarakterizirao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Takva je odluka izazvala velike proteste, kako domaćih igrača, tako i navijača.

Nevistić je umalo obranio i udarac Serderova, ali se lopta od noge domaćeg vratara ipak odbila u mrežu.

Samo tri minute kasnije u kaznenom prostoru gostiju, do prilike ista situacija, sada Varaždinci traže kazneni udarac, ali bezuspješno. I onda u 39. minuti Lisaković se odlučio na udarac s 20 metara blizu cilja, a u 42. minuti iz igre je izašao Ahmedi, dotada ponajbolji igrač Žutih. Do odmora nije bilo većih prilika, pa je Inter otišao u svlačionu s minimalnom prednosti.

​Odmah na početku drugog poluvremena Bonačić je uveo Težaka i Kolarića, s očitom namjerom da pojača sredinu terena. No, prošlo je svega nepuna minuta od nastavka utakmice, kada su akcije domaćina drastično umanjene. Naime, Lisaković na sredini terena potpuno nekontrolirano radi očigledan prekšraj za drugi žuti, isključujući karton. Igrač više donio je dodatnu sigurnost gostima, ali se Varaždinci nisu predavali. točnije rečeno, osim akcije Serderova u 56. minuti, kada je zaprijetio, sve ostalo bilo je na strani domaćina.

Čak četiri puta vrlo blizu realizacije bio je prvi varaždinski strijelac Benko, no ovo je bila večer u kojoj su dobre vile bile na strani vratara Freliha i njegove momčadi. Što se utakmica više bližila kraju,s ve češće na meti publike bio je sudac Jović, koji je do kraja u potpunom rašomonu pokazao zaista začuđujućih 13 žutih kartona. Nisu mu Varaždinci zaboravili čudne odluke još iz utakmice s Hajdukom. U posljednjih pet minuta, uz četiri minute sudačke nadoknade, prava dramatika i očajnički pokušaji Varaždinaca da spase barem bod, ali i dalje sve je bilo na strani Toplakove momčadi koja je osvojila tri velika boda.

Ovom pobjedom Inter je pobjegao s posljednjeg mjesta, sada je sedmi sa 11 bodova, jednim više od osme Istre 1961, devetog Varaždina i 10. Slavena Belupa.

Na vrhu je Dinamo sa 25 bodova, bod manje i utakmicu više ima drugi Hajduk.

TOPLAK Zadovoljan sam jedino rezultatom

Samir Toplak bio je zadovoljan s tri boda osvojena u svojem Varaždinu, ali...

- Reći ću vam jedino čime sam zadovoljan, to je rezultat. Od igre, tek s prvim dijelom, a drugo poluvrijeme bilo je, s naše strane, prava katastrofa. Nevjerojatno da smo uz naše toliko iskustvo napravili toliko pogrešaka i da nas je domaćin s igračem manje potpuno nadigrao. Već dugo nisam vidio takav strah kod mojih igrača, a ovo je drugi put zaredom da su sami igrači radili izmjene zbog svoje igre. Mogu još dodati da smo mi neke utakmice izgubili, a da smo prikazali puno bolju igru nego što je bila ova.

​Trener Luka Bonačić mirno je primio spoznaju o porazu u derbiju začelja:

- Poraz je sastavni dio sporta. Mi smo se pripremili da ga izbjegnemo, ali nismo uspjeli. Dvije su kardinalne pogreške naših igrača bile presudne. Prva je kod kaznenog udarca, neću ulaziti u to je li bio ili nije, ali on je presudio. A čitav susret prelomilo je isključenje Livakovića i njegov prekršaj.

​Mogu čestitati svojim igračima jer zaista su imali puno volje, iskazali zalaganje i želju. Dva-tri puta bili smo jako blizu poravnanju, ali nam se hrabrost nije isplatila. Ipak smo pokazali da možemo i da imamo određenu kvalitetu, ali sada je na nama da iz toga izvučemo jedno veliko iskustvo i krenemo prema boljim rezultatima. (ih)

REZULTATI 13. KOLA,

Petak:

Varaždin - Inter 0-1 (Serderov 30-11m)

Subota:

Hajduk - Slaven Belupo (15 sati)

Rijeka - Gorica (17.30 sati)

Nedjelja:

Istra 1961 - Lokomotiva (15 sati)

Dinamo - Osijek (17.30 sati)

VARAŽDIN - INTER 0:1 (Serderov 30'-11m)

VARAŽDIN: Nevistić - Tkalčić, Stolnik, Adžić, Prce - Guera, Lisaković, Đurasek - Štefulj - Benko, Mehdikhani

INTER: Frelih - Savić, Grgić, Tatomirović - Barić, Čeliković, Mlinar, Mazalović - Postonjski - Serderov, Ahmedi

----------------------------------------------------------

90+5' - Završena je utakmica. Inter je slavio s 1:0 i stigao do prve gostujuće pobjede sezone.

90+2' - U ovim trenucima vlada velika nervoza kod igrača Varaždina koji protestiraju kod suca Jovića.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

86' - Benko promašuje novu priliku za domaćine. Nakon ubacivanja s desne strane pucao je glavom s nekih sedam metara preko gola.

85' - Protesti domaćih navijača nakon nekih odluka suca Jovića.

79' - Nova prilika za Varaždin. Pucao je Benko glavom, ali lopta prolazi tik do vratnice.

76' - Utakmica ulazi u smau završnicu. Varaždin usprkos brojčanoj inferiornosti pritišće Inter. Ukoliko se gosti uspiju obraniti, upisat će prvu gostujuću pobjedu sezone, a drugu ukupno.

62' - Pokušao je sada Varaždin dalekometnom paljbom. Pucao je opet Benko, ali lopta prolazi pokraj vratnice.

56' - Prilika za Inter preko strijelca jedinog gola dosad - Serderova, ali siguran je Nevistić. Na drugoj je strani ekspresno pokušao uzvratiti Benko, ali nema izjednačenja.

46' - Odmah na startu Lisaković dobiva drugi žuti karton. Varaždin tako ostaje s igračem manje. Drugu opomenu zaradio je nakon zračnog duela sa Savićem koji je ostao ležati na travnjaku.

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+1' - Završeno je prvo poluvrijeme. Inter na odmor odlazi s prednošću 1:0.

45' - Gužva u kaznenom prostoru Intera, Adžić je bio na lopti, ali na kraju ju kupi Frelih.

41' - Prilika za Varaždin. Odapeo je Lisaković dalekometno s nekih 20-ak metara, ali lopta odlazi preko gola.

30' - GOOOL! Inter vodi 1:0, zabio je Serderov s bijele točke nakon što je prethodno jedanaesterac skrivio Adžić koji se nepropisno gradio i faulirao Mlinara. Domaći igrači su protestirali, ali uzalud.

28' - Inter je sada pokušao zaprijetiti iz kontranapada, ali Nevistić je siguran u svojoj reakciji.

26' - Novi opasan napad Varaždina, ali je Inter nekako uspio izbaciti loptu u korner. Gužva u šesnaestercu Intera nakon ubacivanja Lisakovića, li sudac je dosudio prekršaj nad vratarom Frelihom.

17' - Kakva prilika za Varaždin, najbolja na susretu. Sam je pred golmana izbio Benko, ali nije našao put do mreže. Loše je pucao ljevicom i sapleo se.

1' - Počela je utakmica u Varaždinu.

Linker
25. travanj 2024 00:17