Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
7. KOLO PRVE HNL

FOTO: DOMINANTNA RIJEKA LAKOĆOM PROŠLA KROZ ZAPREŠIĆ Briljirao je sjajni Brazilac, Kekova ekipa očitala lekciju iz nogometa nemoćnom Interu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. kolovoz 2017. 19:31

INTER - RIJEKA 1:3 (Puljić 54'/Heber 6'34'Gavranović 55')

ZAPREŠIĆ ŠRC Zaprešić. Gledatelja: 600

Inter(4-2-3-1): Santini (od 46.Mrmić) - Bosec, Nekić, Dalić, Haramustek - Čirjak, Šarić - Tomičić, Rak(od 81. V.Blažević), Ottochian (od 67.Bencun) - Puljić. Trener: Samir Toplak.

Rijeka(4-2-3-1): Prskalo - Vešović, Župarić, Punčec, Zuta - Mišić, Maleš (od 37.Bradarić) - Kvržić (od 77.Martić), Gorgon, Heber(od 84. Matei) - Gavranović. Trener: Matjaž Kek.

Sudac: Damir Batinić(Osijek), Pomoćnici: Zobenica, Šarić. Četvrti sudac: Burilo. Delegat: Podnar.

Žuti kartoni: Nekić(79), Punčec(88)

Crveni kartoni: -

------------------------------------------------------------------------------

Nekad je Zaprešić bio Rijekina kost u grlu, mjesto na kojemu su zapinjale sve ambicije rječke družine. No, bila su to neka druga vremena, proljetos je Rijeka razbila to prokletstvo, a jučer ovdje odradila večernju šetnju prije reprezentativne stanke. Jer, bila je to igra na jedan gol, da je bilo više koncentracije, ponekad i manje nonšalancije u riječkom napadu, te da na vratima domaćina nije bilo vratara Santinija, mogla je Rijeka već na poluvremenu voditi i mnogo više od 0:2.

Počelo je već u petoj minuti, Maleš je s 40 metara pokušao iznenaditi Santinija, zamalo i uspio. Lob je odsjeo na gredi. Onda je Heber zabio za vodstvo, a potom su se redale prilike pred domaćim golom. Prolazili su Riječani, prije svih Gavranović, kroz Interovu obranu kao kroz čunjeve, poigravali se oko šesnaesterca, na kraju dosta toga i promašili. Dobro, skinuo je Santini dosta toga, držao je Inter u igri. Gorgonov udarac, pa Heberov, pa Malešom, pa Mišićev 'slobodnjak'. Jednom je još kapitulirao, ali kraj takve obrane i izdanja svojih suigrača nije mogao bolje.

Gubili su Zaprešićani duele, griješili u predaji, pogađali jedni druge, teško su spajali i dva dodavanja prema naprijed. Kad su prešli centar to je bila vijest, nešto više od toga bila bi senzacija. Klasična igra na jedan gol, Andrej Prskalo bio je nezaposlen, mogao je komotno otići u subotnji izlazak. Odnos snaga na travnjaku dao je priliku Mariju Gavranoviću da se proslavi i u rubrici 'fair-play', sudac Batinić već je pokazao na korner za Rijeku, a Rijekin napadač priznao je da je lopta njega zadnjeg dotaknula.

Na poluvremenu je Toplak zamijenio Santinija Mrmićem, izgubio tako jedinu čvrstu kariku, a Rijeka je nastavila s napadima i prijetnjama. I onda je Inter smanjio. Trenutak slabosti Rijekine obrane iskoristio je Puljić, prvu suvislu akciju Zaprešićani su pretvorili u pogodak. Možda se u tom trenutku netko sjetio dvoboja s Hajdukom na istom ovom terenu. Kad su Splićani vodili 0:2, promašivali prilike, na kraju se Inter probudio i izvukao remi. No, ako je itko pomislio da bi se ovaj put moglo dogoditi nešto slično, već dvije minute kasnije razuvjerio ga je Gavranović.

Najbolji Rijekin igrač bio je raspoložen, sveprisutan, odličnu partiju okrunio je asitencijom i pogotkom, koji je otklonio sve moguće dvojbe. Pogodio je nešto kasnije i vratnicu iz slobodnog udarca. Nakon tog gola opet je sijevalo pred Mrmićem, promašivali su Vešović, Gorgon, Mišić, Gravranović... Ali, Inter sinoć nije bio momčad koja može kazniti te promašaje, da se igralo do jutra Žuti ne bi mogli još jednom ozbiljno zapucati na gol, kamo li zabiti!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 05:20