Foto: Damir Krajac / CROPIX
KOLO PRIJE KRAJA SEZONE

FOTO: GORICA SLAVI POVIJESNI USPJEH Strašno nevrijeme nije spriječilo veliku proslavu i ulazak u Prvu HNL!

Nogometaši Gorice izborili su plasman u Prvu HNL. Učinili su to odigravšu 1:1 protiv Šibenika u 32. kolu Druge HNL.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2018. 22:42

GORICA - ŠIBENIK 1:1 (oJAMAA 63' / Okechukwu 20')

GORICA (4-2-3-1): ​Kahlina 6,5 - Jančetić 7, Čagalj 7, Ljubisavljević 7, Špičić 7 - Zenko 7 (od 67. Milanović -), Maslovski 7 - Matošević 6,5 (od 62. Žutić 6,5), Atiemwen 7,5 (od 84. Krsnik -), Ojamaa 8 - Astafei 7,5. Trener: Ivan Prelec 7.

​ŠIBENIK (4-2-3-1): Žitnjak 7 - Pecolaj 6,5, Vukorepa 6,5, Šare 6,5, Musa 6,5 - Roca 6,5, Bulat 6 (od 47. Celić 6) - Kukec 6,5, Alispahić 6,5, Okechukwu 7 (od 86. Banić -) - Prince 6,5. Trener: Borimir Perković 6,5.

Tribine velikogoričkog stadiona ove sezone zasigurno nisu bile popunjene gledateljima do povijesne utakmice Gorice kontra Šibenika.

Ispitivanje snaga trajalo je gotovo 15 minuta, da bi veliki pljesak u 16. minuti pokupio Ojamaa za opasan udarac s lijeve strane, kada je lopta fijuknula uz vratnicu na kontra strani. U 20. minuti uslijedio je hladan tuš za domaću momčad i drukere, napad Šibenika krenuo je po desnoj strani Pampem je asistirao Okechukwu na liniju 16-erca, koji pogađa nisko u lijevi kut Kahline. Do kraja poluvremena domaća momčad bila je u četiri velike prilike do poravnanja.

Prva već u 26. minuti gdje Atiemwem iz slobodnog udarca, s kakvih 22 metra, puca u desni kut što Žitnjak neutralizira paradom. U 34. minuti Matošević s desne strane opasno prijeti, gdje mu udarac završava tik uz gredu. Isti igrač imao je najveći zicer u 37. minuti, Maslovski je potegnuo sa svoje polovice, uposlio okomito pred gol, a mladi Matošević izlaskom na vratara puca kraj gola. U samoj završnici još jedan neiskorišteni zicer, Astafej je pucao u šibenskog golmana.

U drugom dijelu utakmice nad Velikom Goricom sručilo se nevrijeme, jaka kiša čitavu drugu donicu nije prestala padati, a teren za igru postajao je sve teži. Konstantni pritisak na gol gostiju je rastao. Gol za povijest zbi se u 63. minuti, za koji su najzaslužbniji inozemni trojac koji je nosi Goricu ovog proljeća.

Atiewimen je potegnuo duboko u prostor Šibenika, dao za Atafeia u lijevo, koji upućuje loptu na kontra stranu, gdje je ostavljen Ojamaa te poentiranjem dovodi u ekstazu svoju momčad i gledatelje. Do kraja susreta na natopljenom travnjaku nije bilo kontroliranog nogometa, igralo se stihijski. Gorica je uspjela sačuvati neriješen rezultat, s kojim je stekla iduće godine prvoligaški status. Nevrijeme je spriječilo ugođaj prvaka, ali nije pokvarilo sjajno raspoloženje i veselje.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:01