Vladimir Dugandzic / CROPIX
'MALI' VELIKI DERBI

FOTO: HAJDUK JE JESENSKI PRVAK, U DERBIJU JE POBIJEDIO - DINAMO! Nije šala, ali nije ni ono čemu se navijački puk 'Bilih' najviše nada

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 15. prosinac 2019. 15:43

HAJDUK - DINAMO 1:0

SPLIT - Pomoćno igralište s umjetnom travom na Poljudu. Gledatelja 500. Sudac: Josip Dugandžić (Komin).

STRIJELAC: 1:0 Jenjić (44-11m)

HAJDUK (4-3-1-2): Sentić - Unušić, Vujčić (od 76. Mamut), Škaričić, Bekavac - Čuić, Jurica (od 85. Iličić), Jenjić (od 68. Mijatović) - Lauš (od 76. Buble) - Šarić (od 76. Biuk), Brnić (od 85. Domančić). TRENER: Marijan Budimir.

DINAMO (4-3-3): Josipović - Hrvoj, Šutalo, Leš, Jurišić - Julardžija, Kočar, Krizmanić (od 40. Batistić) - Janković, Barišić, Karrica (od 65. Svržnjak). TRENER: Andrej Mioković.

Juniori Hajduka na stanku odlaze kao jesenski prvaci nakon pobjede nad Dinamom u derbiju 7. zaostalog kola. Pogodak odluke pao je iz jedanaesterca koji je sigurno u pogodak pretvorio Bruno Jenjić. Prethodno je vratar Dinama Josipović u kaznenom prostoru srušio Brnića, kojega je u šansu odličnim pasom gurnuo Lauš.

Prvo je poluvrijeme pripalo Hajduku i po broju stvorenih prigoda. Prvu je imao Brnić u devetoj minuti, kada nije iskoristio grešku Dinamove obrane i pucao je pokraj gola. U 19. je Šarić šutirao sa 16 metara, ali je na mjestu bio Josipović. Dinamo je imao tek jedan izlet u 28. minuti, a ulazak Karrice u kazneni prostor rezultirao je padom i žutim kartonom za simuliranje. Malo nakon toga Hajduk je mogao povisiti prednost kada je Lauš lijepo dodao do Brnića, a on pogodio gredu. Pokušao je Dinamo dalekometnim udarcem Kočara u 33. minuti koji nije bio precizan, a na drugoj je strani vratar Josipović bio brži ispred Unušića, koji se ubacio iz drugoga plana. Onda se dogodio već opisani penal i Hajdukovo vodstvo.

Veći posjed imao je Dinamo u nastavku, ali prva prilika dogodila se tek u 63. minuti kada je Sentić spriječio pokušaj Batistića. Vratar domaćih Sentić istaknuo se i dvije minute nakon toga kada je obranio Jankoviću. U 70. je Brnić imao dobru priliku, ali je Josipović dobro intervenirao. Najveću priliku za izjednačenje Dinamo je imamo u 79. minuti nakon kornera koji je izveo Janković, no Barišić je s pet metara pogodio vratnicu. Do kraja je Dinamo stvorio još jednu povoljnu poziciju za postizanje pogotka, no na ubačaj Jurišića Batistić je pucao pokraj vrata s pet metara.

Zadovoljan je nakon trijumfa trener domaćih Marijan Budimir.

- Utakmica je bila dosta tvrda, baš kako se kaže u žargonu, prava prvenstvena s dosta taktičkog nadmudrivanja. Dinamo se jako dobro pripremio na nas, doveli su osam igrača koji su igrali s Manchester Cityjem u juniorskoj Ligi prvaka, što inače nemaju običaj. Mi smo odgovorili jako dobro, imali smo više prilika. Zadovoljan sam polusezonom, rekao sam djeci da ne trebaju imati nervozu pred ovu utakmicu, jer najljepše je igrati protiv Dinama na Poljudu za jesenskog prvaka. Za to se trenira i igra, te da bi što više njih došlo do prve momčadi.

Unatoč porazu trener Dinama Andrej Mioković nije bio nezadovoljan.

- Čestitam Hajduku na pobjedi. Bila je ovo odlična utakmica u lijepom splitskom jutru. Piše se rezultat, neću reći da je to jedino bitno, ali je bitno. Nisam nezadovoljan igrom. Veći smo dio kontrolirali utakmicu, a nešto je bilo i u taktici Hajduka, koji nas je katkad puštao, a katkad stiskao. Presudilo je to što smo mi malo potrošeni. Osim prvenstva, imali smo šest utakmica Lige prvaka, što je veliko emotivno i fizičko pražnjenje, a većinu smo igrača dobili tek u subotu. Mislim da je Hajduk bio svježiji, pobjeda je zaslužena i još im jednom čestitam.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:28