Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media
SLAB NOGOMET U SPLITU

FOTO: HAJDUKOVCI ŠOKIRANI U NADOKNADI, SOUDANI ZABIO ZA POBJEDU Drama u završnici derbija: Izbila opća tučnjava, Šimić nakon gužve 'popio' crveni

U četvrtoj od sedam minuta sudačke nadoknade pogodio je Soudani za pobjedu Dinama u poljudskom derbiju.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. prosinac 2016. 09:04

HAJDUK-DINAMO 0:1 (Soudani 94')

Split. Stadion: Poljud. Gledatelja 14.301. Sudac: Mario Zebec (Cestica)

HAJDUK: Stipica – Juranović, Nižić, Šimić, Kvesić – Kožulj (od 79. Vojković), Gentsoglou, T.Bašić(od 89. Maganto) – Vlašić, Erceg – Said (od 69. Ohandza).

DINAMO: Livaković - Šitum, Sigali, Benković, Pivarić – Gojak, Jonas (od 74. Ćorić), Antolić – Soudani, Henriquez (od 65. Hodžić), Fernandes.

Crveni karton: Šimić (90.+6)

---------------------------------------------------------------------

Ako je Sergio Ramos adut Reala za sudačku nadonadu, onda Soudani definitivno ima identičnu ulogu u derbijima. Jedna prava lopta Gojaka bila je dovoljna za pobjedu Dinama u susretu koji je ponudio skroman nogomet.

Ali, individuaana klasa u konačnici često donese prevagu. Dinamo je tako zadržao korak s Rijekom, u zadnjim minutama uzeo pobjedu, a hajdukovci mogu žaliti za bodom. Jer, po igri su zaslužili remi, ali utakmica se igra do zadnjeg sudačkog zvižduka. Hajduk na stanku odlazi kao četvrtoplasirani, što nije ostvarenje visokih ambicija.

Dinamo je u susret ušao pod imperativom hvatanja lidera Rijeke, odnosno nedopuštanja većeg bodovnog bijega Kekove momčadi prije odlaska na zimsku stanku. Hajduk je tražio potvrdu treće pozicije i stoga su obje momčadi u prvom dijelu ostale u okovima i grču glede željenog rezultata. Jer, u prvom dijelu smo vidjelio malo, gotovo ništa. Puno opreza sa obje strane i jedna prava priilika koju je imao Soudani u 22. minuti.

Obranio je Stipica, izvukao Alžirčev pokušaj na prvoj stativi i odbio loptu u korner. Dinamo je imao loptu, inicijativu koja ipak nije prelazila okvire minimalnog rizika.

Prvi udarac prema vratima Hajduk je upisao u 56. mintui nakon sjajne akcije Vlašića glavom je pucao Erceg, ali nedovoljno snažno da bi Livakoviću napravio veće probleme.

Hajduk se i u nastavku orijentirao na defanzivnu varijentu sa brzom tranzicijom preko isturenog Saida i Vlašića, a znali su se poslužiti i visokim skokom stopera Šimića koji je u 62. umalo nakon prekida iznenadio Livakovića, no njegov je udarac prošao pored desne vratnice.

Nakon 10-ak minuta dominacije Hajduka, ponovno je stiglo "primirje", s tim da su treneri u zadnjih 15 minuta ušli sa najjačim ofanzivnim adutima s klupe. Petev je uveo Čorića i Hodžića, a Carrillo Ohandzu. Ulaskom Čorića živnuo je Dinamo i već je u 79. matnu situaciju imao Fernandes, ali uspjela je obrana ući u blok. Finiš je protekao u igri koja je sličila prvom poluvremenu. Dinamo s loptom, Hajduk u čekanju prave kontre, a na kraju je sve riješio tko će drugi nego specijalist za derbije Soudani.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 21:35