Inter - Rudeš
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PRVA HNL

FOTO: INTER I RUDEŠ BEZ POBJEDNIKA U ZAPREŠIĆU, GOSTI U ZAVRŠNICI UHVATILI ZASLUŽENI BOD Slaven Belupo bez problema stigao do pobjede u Vinkovcima

Inter i Rudeš u dosta tvrdoj utakmici podijelili su bodove (1:1) u utakmici 31. kola Prve HNL.
Piše: damir begovićObjavljeno: 23. travanj 2018. 21:56

Uvjeti su u Zaprešiću bili dosta teški, temperatura je bila visoka, dalo se uočiti koliko igračima vrućina stvara probleme. Sukladno tome, u početku je i ritam bio malo slabiji, a naposljetku bi nakon viđenoga oba trenera trebala biti zadovoljna.

Samir Toplak imao je malih problema s izostancima, nedostajali su Postonjski i Zulim zbog ozljede, Andrić i Bubnjić još uvijek nisu spremni, dok je Bosec izostao zbog kartona. U vatru je opet ušao Regan, no nije nadomjestio Postonjskog na najbolji mogući način. Ono što je evidentno, Inter je sasvim jedna druga ekipa bez Andrića i vjerojatno i na kontu imala koji bod više da je srbijanski napadač fit.

S druge strane, Jose Manuel Aira izveo je očekivanu postavu, nije tu bilo previše iznenađenja...

Inter je u samom startu izgledao malčice bolje, pokušao se nametnuti, ali početak je već dao naznačiti da ova utakmica neće obilovati prilikama. Velika se bitka vodila na sredini terena, a u prvom dijelu nismo svjedočili nijednoj pravoj prilici.

Početkom nastavka i to se promijenilo. Šarić je sjajno proigrao Mamića na drugoj vratnici, no realizacija Interova bočnog nije bila na potrebnoj razini.

U drugom poluvremenu Rudeš je bio bolji takmac, bio je konkretniji, više je prijetio, ali falilo je i malo sreće. Posebice u 75. minuti kada je Kamenar uposlio Andersona, koji je puno oklijevao, a naposljetku je njegov udarac čudesno obranio Mrmić.

Kazna je stigla četiri minute kasnije. Naime, Rak je ubacio iz kornera, najviši u skoku bio je Mato Grgić, koji je prebacio za Vlatka Blaževića, a on nije imao pretežak zadatak, samo je glavom pospremio loptu u mrežu. Bio je to njegov šesti prvenstveni pogodak čime se na listi strijelaca izjednačio s Andrićem.

No, slavlje domaćina nije dugo trajalo, u 82. minuti Rudeš je izjednačio.

Grujević je probio desni bok, a onda je idealno uposlio Fazlija koji je efektno svladao nemoćnog Mrmića za najpravednijih 1:1 u Zaprešiću.

Slaven Belupo slavio u Vinkovcima

Dvoboj protiv neopterećenih (i oslabljenih!) Farmaceuta za vinkovačke Nebesko-plave šokantno je započeo; Šubarićeva pogreška nakon tek minute i pet sekundi igre donijela je gostima inicijalnu prednost u utakmici u kojoj je Rupnikova momčad nakon dugo vremena imala prigodu napustiti zonu ispadanja/kvalifikacija.

Jer, nakon jučerašnjih gostujućih remija izravnih konkurenti ostali su u dosegu bježeći pred Cibalijom tri (Rudeš), odnosno bod (Istra 1961). S tim da će u odnosu na Rudeš Vinkovčani imati bolji omjer, izuzev ako u sljedećem kolu od dotičnog suparnika ne izgube s četiri ili više razlike.

Primljeni pogodak svezao je u čvor noge Rupnikovih nogometaša koji su se otvorili prema naprijed ostavljaljući pritom široki koridor otraga. Bouadla je to znao materijalizirati i odvesti goste na dva koraka prednosti. Novija povijest, doduše, govori kako su Ivkovićevi dečki u stanju prokockati i trokorak (Inter u prethodnom kolu, od 3:0 do 3:3), a nadu Cibaliji nedugo po Bouadlinoj egzekuciji vratio je Barišić. Umalo, međutim, ponovno ugasio Ivankovski kojega su u 24. minuti centimetri dijelili od 14. ovosezonskog pogotka koji bi – ali srećom po domaće nije! – SB-u donio 3:1.

No, spomenuti epilog bio je neizbježan sredinom nastavka kada je dopadljivi Doležal, koji je još u 1. poluvremenu zamijenio propusnog Kitanovskog, zabio za 1:3, a prethodno je Cibalia ostala s igračem manje na terenu, jer je sudac Matoc pod tuševe zbog drugog žutog kartona poslao kapetana Muženjak.

Cibalia nije imala ni snage, ni vremena za izbjegavanje poraza, zakucana je za dno ljestvice s tri uzastopne traume iza sebe (Dinamo 0:2, Hajduk 0:4 i ova protiv Slavena Belupa) i dvije nadolazeće utakmice istine ispred sebe – Rudeš u Zagrebu, Istra 1961 u Vinkovcima!

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:32