CROPIX
PRVA HNL

FOTO: JEDNA OD NAJLUĐIH UTAKMICA U HNL-U OVE SEZONE ZAVRŠILA BEZ POBJEDNIKA Prilika kao u priči, vratari branili zicere, napadači promašivali nemoguće

Rudeš i Slaven Belupo su u posljednjoj utakmici 17. kola podijelili plijen(1:1). Stoga, klub iz zapadnog dijela Zagreba i dalje čeka na premijernu pobjedu ove sezone kao i Ivica Sertić na klupi Belupa, koji je upisao treći remi.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 10. prosinac 2018. 21:02

RUDEŠ - SLAVEN BELUPO 1:1 (Lima 15' / Mišrković 76')

RUDEŠ (4-4-2): Banić - Filipović, Pantalon, Obanor, L. Vojković - Barić (od 70. Klepač), Marques, Kalik (od 82. Petrović), Boršić (od 64. Kovačec) - Mrkonjić, Mišković. Trener: Darko Jozinović 6,5

SLAVEN BELUPO (3-4-1-2): Filipović - Vidović, Musa, Šarlija - Bogojević, Bačelić-Grgić (od 44. Međimorec), Puclin, Delić - Gordana (od 50. Doležal) - Jelić (od 64. Karamarko), Lima. Trener: Ivica Sertić.

Bila je to dramatična utakmica u kojoj smo vidjeli pregršt prilika, dva crvena kartona, a početak, odnosno prvo poluvrijeme uopće nije moglo naslutiti da bi mogli gledati tako zanimljivu utakmicu.

Ivica Sertić je susret započeo s trojicom u zadnjoj liniji, izgledalo je to kao 3-4-1-2 formacija. Na vratima je očekivano bio Filipović, dok su taj obrambeni trojac činili Vidović, Musa i Šarlija.

U sredini su Bačelić-Grgić i Puclin djelovali kao par centralnih veznih, dok je iza napadačkog tandema Jelić, Lima odrdinirao Gordana.

S druge strane Darko Jozinović se na svojem debiju odlučio za 4-4-2 sustav, nije tu bilo previše eksperimentiranja, malo je vremena bilo da sprovede bio kakvu ideju. Uostalom, krucijalno je bilo da momčad podigne na psihičkoj razini.

Slaven je od prvog trenutka nametnuo svoj ritam, brzo je uspostavio incijativu. Rudeš se, rekli bismo, očekivano povukao u dvostruki blok i tražio je svoju šansu iz kontre. Strpljivo su izgledali Farmaceuti, vrtili su tu loptu s jedne na drugu stranu, ali pukotinu u kompaktnoj domaćoj obrani nisu mogli pronaći.

No, ipak, nakon jedne gužve u kaznenom prostoru, lopta je stigla do Vidovića, koji je na drugoj vratnici uočio Limu, a on je posve neometan glavom matirao nemoćnog Banića.

Nastavio je Belupo u istom tempu, pokušao je što prije riješiti utakmicu, ali pravih prilika je izostalo. Nedostajao je zadnji pas za Limu i Jelića, a kasnije je se ozlijedio Bačelić-Grgić, stoga je Sertić bio primoran Vidovića prebaciti u vezni red, pa se shodno tome Musa prebacio na desnog stopera, a Međimorec je odigrao tog, možemo, kazati, libera.

No, u nastavku je David Puclin napravio jednu glupost, nesmotreno je napravio žuti karton na sredini terena, srušio je Mrkonjića i Cestarić mu je opravdano pokazao put prema svlačionici jer to mu je bio drugi, isključujući.

Rudeš je od tog trenutka zagospodario terenom, bio je puno konkretniji, stvorio je nekoliko izglednih prilika, pokušavali su Mrkonjić i Kovačev, ali preciznosti nije bilo.

A što je tek promašio Pantalon u 73. minuti, hvatali su se za glavu na klupi Rudeša. Kovačev ga je pronašao na drugoj vratnici, trebao je tek gurnuti loptu u mrežu, ali nije uspio. Zlobnici bi kazali „nije mogao bio je sam“. Šalu na stranu, nagrada za dobru Rudešovu igru stigla je u 76. minuti kada je jedan centaršut Mišković uz dosta sreće pospremio u mrežu.

U 81. mintuti momčadi su se brojčano izjednačile jer je Cestarić crveni karton pokazao Kovačecu, koji se ponio nesportski, čula se u tim trenucima i pokoja psovka.

Međutim, nije to pokolebalo domaćina, i dalje su sustavno napadali Belupo, a Petrović je kasnije propustio i možda šansu utakmice.

U sučevoj nadoknadi susret se u potpunosti rasplamsao, prvo je Lima mogao zabiti za pobjedu, ali je oklijevao i upropastio dobru šansu, a onda je u sljedećem napadu domaći Klepač mogao kazniti taj promašaj, ali Međimorec je pravovremeno blokirao.

Kada sve zbrojimo Rudeš je bio puno bliže pobjedi, imao je čak deset udaraca u okvir Slavenovog gola i stoga kod posljednje momčadi HNL-a ostaje veliki žal...

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:01