CROPIX
PRVA HNL

FOTO: JEDNA OD NAJUZBUDLJIVIJIH UTAKMICA HNL-A OVE SEZONE! KIŠA GOLOVA NA RUJEVICI Već nakon prvih 45 minuta palo je čak četiri pogotka

Nogometaši Rijeke predali su vrh HNL-a Dinamu nakon što su u ljepotici kola remizirali na Rujevici s Istrom 1961 (3:3). Rijeka je od 2. minute lovila zaostatak, dugo lomila otpor vrlo dobrih gostiju iz Pule, pa kada je preokrenula rezultat zahvaljujući trostrukom strijelcu Heberu, početničkim greškama je izgubila dva boda.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. kolovoz 2018. 00:58

RIJEKA - ISTRA 3:3 (Heber 3', 30', 78' / Mierez 2', 17', Obeng 82')

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga – Raspopović, Župarić, Punčec, Zuta – Čanađija, Lončar – Gorgon, Pavičić (od 67. Puljić), Heber – Čolak (od 58. Acosty).

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Landeta – Grujević, Oneto, Rodriguez, Rubić – Cardozo (od 85. Espinoza), Ivančić – Traore (od 90' Roce), Segado (od 74. Iglesias), Obeng – Mierez.

Rijeka je potpuno podbacila u defanzivi, faza obrane bila je daleko ispod razine momčadi koja se želi boriti za vrh što su Puljani iskoristili i došli najbliže premijernoj pobjedi na Kvarneru. Nisu uspjeli, ali su zasluženo uzeli bod i skupo prodali kožu ogolivši još jednom slabosti u igri Rijeke kojih je, po svemu sudeći, puno više nego su to pokazale utakmice protiv Hajduka i Sarpsborga.

Matjaž Kek je ispremiješao malo ofenzivnu trojku, Gorgon je prvi put ove sezone zaigrao na desnoj strani (Acosty i Kvržić su ostali na klupi) ali problemi Rijeke u utakmici ležali su drugdje, prije svega u nimalo kompaktnoj defanzivi gdje su riječki braniči (i veznjaci) nerijetko stajali predaleko od suparničkih igrača. Zasluga je to dobrim dijelom i agresivnim veznjacima i pokretljivim ofenzivnim igračima Istre 1961, bez obzira što je Manuel Marquez u početnu postavu poslao čak četvoricu igrača (Cardozo, Segado, Ivančić, Obeng), Puljani su u početnih 25 minuta odlično kombinirali, često mijenjali mjesta, tražili dubinu u čemu Riječani nimalo nisu izgledali kao momčad koja pobjedom želi obraniti vrh ljestvice.

Uz to, još jednom se pokazala njihova ranjivost Bijelih kod prekida, uoči vodećeg pogotka Oneto je nakon kornera pucao glavom a Sluga sjajno obranio i samo odgodio pogodak Miereza koji je u nastavku akcije šokirao Rujevicu vodećim pogotkom.

Rijeka je odgovorila u idućem napadu preko Hebera i poravnala rezultat, ali (pre)dugo nije uspijevala riješiti probleme koje je imala u defanzivnoj igri. Segado (9') je pucao preko gola, a hrabra igra i visoki pritisak Istri 1961 su se isplatili u 17. minuti kada je Mierez još jednom “zaledio“ tribine i kaznio veliku neopreznost Punčeca (Mierez ga je udario dlanom po licu nakon što mu je uzeo loptu).

Čuli su se prvi zvižduci s tribina, Armada je skandirala “hoćemo pobjedu“, a Rijeka uz puno sreće izbjegla nokaut. Najprije je Segado u 22. minuti s ruba kaznenog prostora gađao pored dalje vratnice, dok je Rodriguez u 28. nakon ubačaja iz slobodnog udarca pogodio gredu.

Bijele je na životu zadržao Heber koji je nakon sjajne dubinske lopte pogodio za 2:2 i napravio potrebno da igra Rijeke počne rasti a ona Istre 1961 padati… Mogli su Bijeli do poluvremena sve i okrenuti, pokušali su Pavičić (41') i Lončar (42'), ali Puljani su više nego zasluženo sačuvali egal.

Umjesto očekivanog riječkog uragana nastavak je ponudio uspavanku, Rijeka je bila bez ideje kako probiti dvostruki blok Istre 1961, a Puljani sve više padali sa snagom. Ipak, nisu bili bezopasni, na jednu priliku Hebera koji je u zadnji tren spriječio Grujević, odgovorili su “gađajući“ riječku Ahilovu petu – prekide. U 64. minuti Rodriguez je sam skočio nakon ubačaja iz kuta a Raspopović na gol liniji zaustavio njegov udarac, dok je minutu kasnije Segado nakon auta pucao iskosa, ali Sluga je bio spreman.

Pokušala je Rijeka pojačati pritisak, ubacio je Kek Acostyja i Puljića, uspjela kreirati preokret nakon sjajne akcije koju je svojim trećim pogotkom zaključio Heber, ali ni on večeras nije bio dovoljan za spasiti neuvjerljivo izdanje riječke obrane. Traore i Iglesias su osvojili puno prostora na desnoj strani, a Obeng postavio nogu i zaključio golijadu na Rujevici u kojoj je Istra 1961 potpuno zasluženo osvojila bod.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 09:58