Damir Krajac / CROPIX
POČETAK NOVE RUNDE

FOTO: KAKAV PREOKRET U KRANJČEVIĆEVOJ, OSIJEK JE POVEO, A ONDA JE NA SCENU STUPIO POVRATNIK U HRVATSKI NOGOMET Lokomotiva iznenadila Slavonce!

Ako je suditi po početku 9. kola HNL-a, čeka nas ludi vikend na domaćim nogometnim terenima. Osijek je u Kranjčevićevoj imao sve, a dvije minute prije kraja ostao je bez ičega.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 20. rujan 2019. 19:53

LOKOMOTIVA - OSIJEK 2:1

ZAGREB Igralište u Kranjčevićevoj. Gledatelja 400.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić 7, Moharami 6, Mersinaj 6, Karačić 6, Markovć 6, Čokaj 6, (od 66. Jakić -), Halilović 6,5, Kastrati 6,5, (od 62. Drožđek-), Sammir 7, Uzuni 6, Budimir 6 (od 80. Tolić 7). TRENER: Goran Tomić 6,5.

OSIJEK (3-4-2-1): Ivušić 6, Majstorović 6, Škorić 6,5,Šutalo 6, Silva 6, Jugović 6, Žaper 6 (od 73. Ndodyt -), Talys 6 (od 78. Mance -), Kleinhester 7 (od 88. Mbakogu -), Pilj 6, Marić 6,5. TRENER: Dino Skender 6.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5. Pomoćnici: Kečkeš i Kezele. Četvrti sudac: Vidulin. Delegat: Doljanin.

Strijelci: 0:1 - Marić (7), 1:1 - Halilović (35), 2:1 - Tolić (88).

Žuti kartoni: Halilović (32 - preoštar start), Moharami (42 - preoštar start), Jugović (48 - preoštar start), Čojak (52 - preoštar start), Drožđek (62 - preoštar start), Tolić (88 - nesportsko ponašanje), Silva (90 - preoštar start).

Igrač utakmice: Ivo Grbić.

Lokosi su s dosta optimizma dočekali dvoboj protiv Osječana, s obzirom na to da izabranici Gorana Tomića prije sinoćnjeg dvoboja u pet utakmica nisu osjetili gorčinu poraza. S druge strane Osijek, jedan od najvećih pretendenata za vrh ljestvice, pokušao je u Kranjčevićevoj isprati gorak okus kiksa protiv Varaždina kada su Osječani u samoj završnici prosuli dva pogotka prednosti. U sastavu Lokomotive prvi put se od početka pojavilo veliko pojačanje hrvatski Brazilac Sammir koji je i sinoć potvrdio svoju neospornu klasu i važnost za momčad Lokomotive.

Sammir je u momčadi domaćina zamijenio Marka Tolića koji se istaknuo dojmljivim predstavama u posljednjih nekoliko kola. Gostima je samo sedam minuta bilo potrebno da stignu do prednosti. Odlični Mađar Kleinheisler uputio je opasan udarac, a odbijanac je bivši igrač Lokomotive Marić pospremio loptu u mrežu za vodstvo Osječana.

Nisu Slavonci prezentirali spektakularnu igru, ali su u prvih pola sata bili bolji suparnik. Lokomotiva je prvi put zaprijetila golu Osijeka nakon što je, po običaju, prodorni Kastrati s vrha 16-erca snažnim udarcem uzdrmao gredu. Mogao je do odlaska na odmor Marić još jedanput poentirati, ali je iz idealne pozicije pucao pokraj gola. Lokomotiva je, iako nije briljirala, na odmor otišla u rezultatskom egalu. Sammir možda nije u potpunoj fizičkoj spremi, ali klasa bivšeg igrača Dinama nikada nije bila sporna, pa tako ni sinoć u Kranjčevićevoj. Upravo je nakon ubacivanja Sammira iz kornera poentirao Halilović za izjednačenje Lokosa, iako je vratar gostiju Ivušić mogao bolje reagirati kod primljenog pogotka.

U nastavku su Osječani od starta krenuli po sva tri boda, ponovno je Marić nekoliko puta opasno priprijetio golu Lokomotive, no opet se odličnim obranama istaknuo vratar Ivo Grbić. Desetak minuta prije kraja trener Lokomotive Goran Tomić odlučio je pružiti prigodu marku Toliću. Bio je to sjajan potez stratega Lokomotive. Tolić, koji je prošlu sezonu briljirao na posudbi u drugoligašu Sesvetama, u samo 10-ak minuta provedenih na terenu potvrdio je da se bez sumnje radi o istinskoj klasi. Prvo je Tolić uputio opasan udarac koji je vratar Ivušić obranio, a potom je u 88. minuti Tolić izveo majstorski solo prodor, promiješavši kompletnu obranu gostiju i matiravši vratara Ivušića za veliko slavlje Lokosa. Osječani su u samoj završnici pokazali dosta nervoze, no sami su krivi što u Kranjčevićevoj nisu stigli do željenog rezultata, jer su za to imali sasvim dovoljno prigoda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:44