Damir Krajač / CROPIX
APOKALIPTIČNE SCENE

FOTO: KAOS U ZAPREŠIĆU! OLUJA IZAZVALA KVAR NA ELEKTRIČNIM INSTALACIJAMA, IZBIO I POŽAR! Igrači pobjegli u svlačionicu, utakmica dobila novi termin

Inter i Lokomotiva u subotu navečer nisu uspjeli završiti svoj dvoboj (0:0 u trenutku prekida), naime, velika oluja zahvatila je zagrebačku županiju, sijevalo je, dakako, i iznad travnjaka u Zaprešiću. Očekivao se jaki pljusak, ali na kraju je došlo do puno većeg problema. Naime, u 39. minuti utakmice nestalo je struje na zaprešićkom stadionu, reflektori su prestali raditi. Nevrijeme je uzrokovalo kvar na električnim instalacijama i glavni sudac dvoboja, Mario Zebec morao je poslati igrače obje momčadi u svlačionice.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 23:50

Pokušali su ljudi iz Intera osposobiti reflektore, ali nije išlo, tek se jedan upalio što nije bilo dovoljno za nastavak susreta. Da bi stvar bila gora, iza sjevernog gola izbio je požar, naime, žarulja je pala na građevinski otpad i onda su na scenu stupili i vatrogasci koji su srećom brzo ugasili isti.

Kako je vrijeme odmicalo bilo je sve jasnije da će se dvoboj odgoditi za sutradan, a onda je Mario Zebec otkrio da će se utakmica Intera i Lokomotive od navedene 39. minute nastaviti u nedjelju u 16 sati. To je logična odluka, obzirom da u 18 sati igraju Gorica i Istra, a u 20 sati na rasporedu je derbi između Osijeka i Hajduka. Stoga je ovo jedini slobodan termin...

Inače, do nesretne 39. minute Inter je bio bolji takmac, djelovao je odlučnije i momčad s Kajzerice može zahvaliti Grbiću i vratnici što danas u nastavak neće krenuti u rezultatskom deficitu.

Samir Toplak je izveo momčad u drugačijem sustavu, naime krenuo je sa 4-4-2 s rombom u sredini. Vježbali su Zaprešićani tu formaciju u pripremnom periodu i stvarno nije to loše izgledalo. S druge strane, Tomić je optirao za 4-3-3, a mnoge je zanimalo kako će Lokosi izgledati bez Luke Ivanušeca koji je otišao u Dinamo.

Zamijenio ga je Tolić, koji je na trenutke izgledao i više nego dobro, ali pitanje je može li nadomjestiti fenomenalnog Ivanušeca.

Prvu pravu priliku imao je Div iz predgrađa, Conev je oštro ubacio, Serderov je ostao sam ispred gola, ali nije uspio svladati dobro postavljenog Grbića. Nedugo kasnije, u jednoj gužvi nakon kornera dobro se snašao Mazalović, ali njegov je udarac zaustavila vratnica.

Lokomotiva je pak najčešće prijetila preko Kastratija, koji je imao nekoliko lijepih prodora i da je njegov zadnji pas bio malčice bolji, možda bi se i iskusni Budimir upisao u listu strijelaca.

Uglavnom, susret se, kao što smo već kazali, nastavlja danas u 16 sati kad će Inter pokušati pobjeći s dna ljestvice, a Lokomotiva se nada drugoj pobjedi u sezoni...

INTER - LOKOMOTIVA 0:0 - Prekid susreta

INTER: Frelih - Čeliković, Soldo, Tatomirović, Bosec - Vego, Mazalović, Postonjski, Mlinar - Conev, Serderov

LOKOMOTIVA: Grbić - Marković, Datković, Kolinger, Karačić - Pape Assane, Halilović, Tolić - Kastrati, Budimir, Uzuni

-------------------------------------------------

Tijekom prvog poluvremena utakmice na ŠRC Zaprešić počela je jaka kiša praćena grmljavinom, a to je nevrijeme izgleda uzrokovalo kvar.

Zasada još nije poznato u kojem terminu će dvoboj biti nastavljen.

Na vrhu je Dinamo sa 13 bodova, drugi Hajduk ima 12, a treća Rijeka 10 bodova.

-------------------------------------------------

PREKID SUSRETA

Susret 6. kola Prve HNL između Intera i Lokomotive u Zaprešiću prekinut je u 40. minuti zbog nestanka električne energije pri rezultatu 0-0.

Tijekom prvog poluvremena utakmice na ŠRC Zaprešić počela je jaka kiša praćena grmljavinom, a to je nevrijeme izgleda uzrokovalo kvar na električnim instalacijama te su se reflektori ugasili.

Sudac Zebec stoga nije imao izbora nego poslati igrače na prijevremeni odmor.

Zasada još nije poznato hoće li se i kada utakmica nastaviti.

39' - NESTALO JE STRUJE U ZAPREŠIĆU! Oluja se u zagrebačkoj županiji pojačava i vjerojatno je uslijed grmljavine došlo do kratkoga spoja te su reflektori prestali raditi, a igrači su pobjegli u svlačionicu. Zaprešić je okupan mrakom! Traje prekid utakmice...

28' - DVOJBENA SITUACIJA! Postonjski je pao u šesnaestercu u duelu s protivničkim obrambenim igračem, međutim glavni je sudac samo odmahnuo i pokazao da se igra dalje.

16' - Što je sada obranio Grbić... Serderov je izbio sam pred gol Lokomotive, a vratar Ivo Grbić skida taj zicer s tri metra!

1' - Počela je utakmica u Zaprešiću. Glavni sudac je Mario Zebec iz Varaždina.

-------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------

Remi Farmaceuta i Varaždina

SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN 1:1 (Ejupi 58' / Stolnik 72')

SLAVEN BELUPO (4-4-2): Filipović – Bogojević (od 85. Alidema) Nowak, Zirdum, Goda – Puclin (od 72. Karamarko), Glavčić, Paracki, Delić (od 40. Lulić) – Ejupi, Krstanović

Trener: Ivica Sertić

VARAŽDIN (4-2-3-1): Nevistić – Tkalčić, Stolnik, Adžić, Štefulj – Bajandouh (od 90+1. Sambolec), Đurasek – Posavec, Jertec, Kolarić (od 67. Glavica) – Benko (od 61. Senić)

Trener: Borimir Perković

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Gledatelja 1 582. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)

Susjedski derbi možda nije opravdao očekivanja kvalitetom igre, ali je ponudio uzbuđenja, dva gola i neočekivani ishod. Slaven Belupo nije opravdao ulogu favorita, izgubio je dva boda na domaćem terenu i to nakon što je više od pola sata imao igrača više. Propustili su Farmaceuti otići prema vrhu, dok je Varaždin potpuno zasluženo osvojio važan bod u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

U očekivanih 4-4-2 glavnu opasnost za varaždinsku obranu trebali su predstavljati iskusni prvoligaški strijelci Krstanović i Ejupi. Upravo su njih dvojica kombinirali u 4. minuti, međutim Ejupiju je lopta pobjegla. Prihvatio ju je Puclin koji je tukao iskosa, lijevom nogom, ali je Nevistić uhvatio loptu.

Slaven je u početku krenuo agresivno i visoko pritisnuo goste. U 8. minuti Ejupi je pronašao Bogojevića koji je ubacio s desne strane, ali je Stolnik ispred Puclina glavom izbacio loptu u korner. Pokušao je u 13. minuti i bivši Farmaceut Benko, tukao je iz prve nakon ubačaja s lijeve strane, no nije dobro zahvatio loptu koja je otišla daleko od okvira vratiju. Glavčić je u 15. minuti ubacio iz kuta za domaće, no Krstanović je glavom tukao pokraj gola.

Nakon uvodne Slavenove inicijative uspio je Varaždin uspostaviti ravnotežu, te se polako počeo i približavati domaćim vratima. Stvorili su Perkovićevi igrači par obećavajućih situacija, imali su i nekoliko kornera, ali nedostajalo im je konkretnosti u završnici, pa su na odmor otišli a da nisu stvorili pravu priliku.

U završnici prvog poluvremena opet je Sertićeva momčad krenula malo odlučnije. Ejupijev pokušaj u 33. minuti bio je lak zadatak za varaždinskog vratara, a gosti su se žalili na prekršaj kojeg je sudac Vučković dosudio nakon duela Stolnika i Delića u 36. minuti. No, iz tog prekida Farmaceuti nisu ništa napravili.

Zanimljiv potez povukao je Sertić u 40. minuti, iz igre je izvadio kapetana Delića umjesto kojeg je prvi put pred koprivničkom publikom nastupio Karlo Lulić. Ne znamo je li u pitanju možda bila kakva ozljeda... Najbolju priliku prvog dijela domaći su imali u sudačkoj nadoknadi, Krstanović je glavom spustio loptu za Puclina, koji je iz prve šalje iznad grede.

Početkom nastavka Slaven je još jače pritisnuo, tražio je pogodak, ali je prije toga stigao do brojčane prednosti. Adžić je u 54. minuti napravio prekršaj bez lopte na Puclinu, a Vučković mu je s malom zadrškom, vjerojatno nakon konzultacija s pomoćnikom, pokazao drugu javnu opomenu.

Nije Farmaceutima trebalo dugo da iskoriste igrača više. Dogodilo se ti u 58. minuti, kad je lijepu akciju Bogojevića i Puclina svojim prvim ovosezonskim pogotkom okrunio Muzafer Ejupi. Bio je to prejak udarac kojeg Nevistić nije uspio zaustaviti. Gol je predstavljao veliko olakšanje za domaće, ali i oni sami bili su svjesni da još ništa nije riješeno.

Ubrzo je Perković izvadio već lagano nervoznog Benka te umjesto njega uveo stopera Senića, koji je imao važnu ulogu u izjednačujućem pogotku Varaždina. Bivši Slavenov junior glavom je tukao nakon ubačaja Jerteca, i dojam je da bi lopta upala u mrežu i da je na crti nije dirao Stolnik. Pokazali su Varaždinci i u Zaprešiću da se dobro snalaze i s igračem manje, potvrdili su to i u Koprivnici.

Pokušao je domaćin u završnici stići do pobjedničkog pogotka. Blizu je bio Alidema u 87. minuti, ali je njegov udarac obranio Nevistić. Do kraja promjena nije bilo, gosti su znatno zadovoljniji dočekali posljednji Vučkovićev zvižduk.

SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN 1:1 (Ejupi 58' / Stolnik 72')

SLAVEN BELUPO: Filipović - Goda, Nowak, Zirdum, Puclin - Delić, Paracki, Glavčić, Bogojević - Ejupi, Krstanović

VARAŽDIN: Nevistić - Štefulj, Adžić, Bajandouh, Tkalčić - Stolnik, Jertec, Posavec - Đurasek, Kolarić, Benko

-------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

87' - Kakva obrana Ivana Nevistića! Alidema je izvozao obranu Varaždina i uputio opasan udarac sa šest-sedam metara, a varaždinski vratar je fantastičnom intervencijom sačuvao svoju mrežu!

72' - GOOOL! Nakon izvedenoga kornera Senić je bio u skoku i glavom prebacio Filipovića, a na gol-liniji je loptu u mrežu ugurao Stolnik. Varaždinci su uspjeli izjednačiti s igračem manje!

63' - Budi se i Varaždin! Posavec je bio u sjajnoj šansi ispred gola Farmaceuta, ali je napravio potez previše i propala je ta prilika... sada i gosti pokazuju zube, kao da je pozitivno djelovao na njih ovaj gol i isključenje obrambenog igrača.

58' - GOOOL! Potpuno se raspala varaždinska obrana nakon Adžićeva isključenja... Bogojević je probio desni bok i pronašao Puclina u šesnaestercu koji odmah šalje povratnu do Ejupija, a makedonski napadač trese mrežu za vodstvo Farmaceuta!

53' - CRVENI KARTON ZA VARAŽDIN! Puclin se sjurio u kontru i Adžić ga je srušio s leđa... no, čini se da tu prekršaja nije bilo, iako ga je glavni sudac dosudio, pa je Adžić najvjerojatnije dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni - zbog prigovora!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45' - Najveća šansa na utakmici! Krstanović je glavom spustio za Puclina koji šutira sa šest-sedam metara, ali - visoko iznad gola!

40' - Problemi za Ivicu Sertića, prisiljen je mijenjati već u prvome dijelu, i to kapetana... umjesto Delića u igri je Karlo Lulić.

38' - Posavec se sjurio u kontru, a s leđa ga ruši Bogojević - prvi žuti za domaće.

31' - Krstanović je još jednom iznudio prekršaj za žuti karton, ovoga je puta opomenu dobio Vladan Adžić.

25' - Farmaceuti su agresivnije ušli u susret, no vrlo brzo su Varaždinci nametnuli svoju igru i preuzeli inicijativu. Zasad bez većih prigoda u Koprivnici.

17' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Stolnik zbog prekršaja s leđa na Krstanoviću.

1' - Počela je utakmica u Koprivnici! Glavni sudac je Ivan Vučković iz Zagreba.

-------------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 12:18