Goran Mehkek / CROPIX
BIJELIMA SAMO BOD

FOTO: MALO NOGOMETA, JOŠ MANJE PRILIKA I 'NULA' GOLOVA! HAMZA I BRADARIĆ ZAPUCALI DVIJE DOBRE ŠANSE Hajduk nakon 84 dana ponovno bez pobjede u gostima

Lokomotiva je u 12. kolu HNL-a dočekala drugoplasirani Hajduk kojemu je današnja pobjeda trebala kako bi ponovno preskočio vodeći Dinamo. Bijeli u toj namjeri nisu uspjeli, susret je na Kranjčevićevoj završio bez pogodaka. Splitska je momčad trenutno druga na ljestvici s 24 boda, jednim manje od Modrih, a Lokosi su ostali na petome mjestu sa 16 bodova.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. listopad 2019. 18:12

LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:0

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić – Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković – Jakić, Cokaj – Kastrati (od 75. Drožđek), Sammir (od 90. Halilović), Uzuni – Budimir (od 82. Tolić)

Trener: Goran Tomić

HAJDUK (4-3-1-2): Posavec – Juranović, Simić, Svatok, Čolina – Jurić, Bradarić, Hamza - Caktaš (od 77. Teklić) – Jradi (od 66. Edouk), Jairo

Trener: Damir Burić

ZAGREB – Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja: 4120. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Nogometno siromašni remi bez pogodaka Lokomotive i Hajduka, ponajviše je razveselio Dinamove nogometaše, koji su opet, nakon gotovo dva mjeseca, zasjeli na vrh ljestvice, s bodom više i utakmicom manje od Hajduka.

U jalovoj nogometnoj predstavi, jednoj od najlošijih ove sezone, Lokosi i Splićani posve su razočarali više od 4000 gledatelja koji su lijepo popunili tribine stadiona u Kranjčevićevoj. Ovim remijem svakako može biti zadovoljnija Lokomotiva, dok je favorizirani Hajduk nastavio svoje loše igre u gostima. Momčad koja je na Poljudu goropadni tigar, u gostima se pretvara u umiljatu macu, što zorno pokazuju i rezultati...

Apsolutnu nirvanu i spokoj u nedjeljno predvečerje u Kranjčevićevoj, u prvom je poluvremenu razbijala Torcida svojim navijanjem i skandiranjem. I da nije bilo glasne potpore gostima s istočnog stajanja, utakmica bi, čak i na zapadnoj tribini, bila idealna za ugodan drijemež poslije kvalitetnog obiteljskog ručka.

Malo se toga zanimljivog, naime, zbivalo u prvih 45 minuta, sučeljavanje Lokomotive i Hajduka više je bilo nalik nekakvom revijalnom susretu, nego važnoj natjecateljskoj utakmici. Nije bilo agresije, ni čvrstih izravnih dvoboja, obje su momčadi vrlo oprezno stajale na travnjaku, poglavito se orijentiravši na čuvanje svojih vrata. A tek su „pod dva” razmišljali o tome kako nauditi suparniku...

I u takvom odnosu snaga, u utakmici slaboga ritma i veteranskog tempa, zapravo se čekala nekakva pogreška. I Hajduk ju je prvi dočekao, bilo je to u 15. minuti, kad je Jairo lijepo proigrao Hamzu, koji je posve sam ušao po sredini u 16-erac Lokosa i kad se činilo da je pogodak neizbježan, Hamza je uzdrmao gredu! Lopta se odbila na crtu, ili negdje oko nje, pomoćni sudac Goran Pataki nije podignuo zastavicu i bio je to znak da se igra nastavi, lopta nije završila iza crte Grbićevih vrata! Da imamo VAR, riječki sudac Ivan Bebek zacijelo bi ga koristio u ovoj situaciji, odnosno dobio bi dodatne informacije iz VAR sobe...

Većim dijelom prvoga poluvremena lopta je bila na sredini travnjaka, Zagrepčani i Splićani nadmudrivali su se na tom dijelu terena gdje se eventualne pogreške ipak ne plaćaju skupo. Možda je to trenerima u njihovu taktičkom nadmudrivanju sve to izgledalo zadovoljavajuće, ali teško je bilo gledati utakmicu koja je vukla prema dosadi.

A da ne bude baš sve bez imalo uzbuđenja, pobrinuo se u dva navrata domaćin. Najprije je, u 19. minuti, nakon Sammirova ubacivanja iz kuta, Karačić dobro skočio na Hajdukovu „petercu”, ali je loše glavom pogodio loptu, zapravo lopta je njega pogodila u glavu i odbila se van, bila je to još kako izgledna situacija. A u 33. minuti, Uzuni i Marković dodavanjima su izigrali Hajdukovu obranu, Uzuni je tukao s desetak metara iskosa, no vratar Posavec bio je budan i obranio je taj pokušaj.

Opasno je zaprijetio Hajduk u 53. minuti, kad je Bradarić, nakon ubacivanja Juranovića, udarcem glavom sa šest metara poslao loptu kraj desne Grbićeve vratnice. Bila je to naznaka laganog pritiska gostiju, lopta je sve više bila na Lokomotivinom dijelu travnjaka, koja se zgusnula i zatvarala prilaze vratima. I to je dobro radila, jer Hajduk praktički nije došao do prave prilike. Najbolju je imao Jairo u 73. minuti, kad je sa 17 metara iskosa s lijeve strane dobro pucao, ali Grbić je sigurno obranio taj udarac, potvrdivši dobru ovojesensku formu.

LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:0

LOKOMOTIVA: Grbić - Marković, Kolinger, Mersinaj, Karačić - Jakić, Cokaj - Sammir, Uzuni, Kastrati - Budimir

HAJDUK: Posavec - Juranović, Svatok, Simić, Čolina - Jurić, Bradarić, Hamza - Caktaš - Jradi, Jairo

----------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Posljednja zamjena kod Lokomotive. Umjesto Sammira ušao je Dino Halilović.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

84' - Napokon jedna sjajno izrađena akcija! Lijepo su kombinirali Jurić, Teklić i Juranović, kapetan Hajduka je ubacio u peterac, ali na drugu je vratnicu za sekundu zakasnio Jairo!

83' - Šansa za Hajduk, ali više za statistiku... Eduok je opalio iz daljine, pucao je vanjskom, ali nije uspio pogoditi okvir vrata.

82' - Još jedna promjena kod Lokosa. Izašao je Mario Budimir, mijenja ga Marko Tolić.

79' - Šansa za Bijele! Jairo se odvažio na udarac s ruba šesnaesterca, gađao je suprotan kut, no hvata to Grbić...

77' - Druga promjena kod Hajduka. Burić je izvadio Miju Caktaša, zamijenit će ga Tonio Teklić.

75' - Prvi put mijenja i Tomić. Izašao je Kastrati, u igri je Domagoj Drožđek.

66' - Prvu zamjenu radi Damir Burić. Umjesto Bassela Jradija u igri je Samuel Eduok.

60' - Sjajan udarac Frana Karačića! Prevario je živi zid i pucao ispod igrača, bio je to snažan i prizeman udarac koji je na gol-liniji jedva ukrotio Posavec!

59' - Svatok je napravio nepotreban prekršaj na Kastratiju u zoni udarca i pritom dobio žuti karton. Izvest će to Fran Karačić s nekih dvadesetak metara.

55' - 'Požutio' je sada i Kastrati zbog grubog prekršaja na Čolini.

53' - Kakva šansa za Bijele! Juranović je sjajno ubacio i pronašao Bradarića koji tuče glavom s pet metara, a lopta odlazi tik uz vratnicu! Odmah se srebrni Vatreni primio za glavu kad je shvatio kakva je to prilika bila...

51' - Šansa za Hajduk. Ubacio je Jurić u šesnaesterac gostiju, Caktaš je pucao glavom s 14 metara, ali nije to išlo u okvir vrata.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

45' - KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

38' - Još jednom prijeti Lokomotiva! Cokaj je sjajno opalio s vrha šesnaesterca, bio je to opasan udarac, ali se od bloka odbija u korner... bilo bi to vrlo neugodno za Posavca da je prošlo!

33' - Šansa za Lokose. Uzuni je dobio loptu na šest-sedam metara i pucao iz okreta, ali brani to Posavec.

25' - Zasad izjednačena utakmica u kojoj uglavnom gledamo nevjerojatan broj individualnih pogrešaka. Slaba kombinatorika, česte greške u predaji lopte, manjak inicijative i povećane tenzije slika su susreta koji se odvija u Kranjčevićevoj. Jedina svijetla točka je neumorno navijanje Torcide koja je u velikom broju pohodila stadion u 'Ulici pjesnika'...

Zagreb, 201019.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica 1. HNL izmedju klubova NK Lokomotiva i HNK Hajduk Split.
Na fotografiji: navijaci na tribinama.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

18' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Filip Bradarić zbog zakašnjelog starta na Kastratiju.

15' - ŠTO JE SADA PROMAŠIO BARRY HAMZA! Jairo je između dvojice braniča uspio progurati loptu do Hamze koji je ostao potpuno sam pred Grbićem, mogao je pucati kako i gdje je htio, a njegov je udarac s desetak metara odsjeo na gredi! U prvi tren činilo se da se lopta od grede odbila u gol, ali ponovljena snimka pokazuje da se odbila u teren...

5' - Prvi su zaprijetili Lokosi. Uzuni je dobio loptu na dvadesetak metara i opalio isprve, međutim otišlo je to iznad grede.

1' - Počela je utakmica u Kranjčevićevoj. Glavni sudac je Ivan Bebek iz Rijeke.

----------------------------------------

16.45: Objavljeni su službeni sastavi. Na golu će ipak početi Josip Posavec iako je u najavama Goran Blažević kotirao kao mogući starter. Kod Lokomotive nema iznenađenja i trener Goran Tomić izvest će najjači trenutni sastav.

Linker
03. travanj 2024 11:54