Osijek - Gorica
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
PRVA HNL

FOTO: NAJUGODNIJE IZNENAĐENJE PRVENSTVA NASTAVLJA ODUŠEVLJAVATI! GORICA SRUŠILA I OSIJEK Kahlina i Zwolinski zavili u crno Gradski vrt

U dvoboju 8. kola Prve HNL u Osijeku su nogometaši Gorice pobijedili Osijek s 1-0 (0-0) i pokazali da su najugodnije iznenađenje prvenstva. Novak u Prvoj ligi Gorica došla je do još jedne vrijedne pobjede u gostima, a nakon što su slavili na Poljudu, Goričani su šokirali i drugoplasirani Osijek u Gradskom vrtu.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 22. rujan 2018. 20:49

OSIJEK - GORICA 0:1 (Zwolinski 57')

Osijek (4-3-3): Malenica - Grgić, Škorić, Gutieri, Janža (od 70. Lopa) - Pušić (od 85. Pervan), Mudražija - (od 13. Kamenar), Bočkaj - Marić, Henty, Hajradinović. Trener: Zoran Zekić.

Gorica (4-2-3-1): Kahlina - Mtchedlishvili, Jovičić, Oboabona, Muhammed - Suk, Marina - Lovrić (od 72. Dvorneković), Miya (od 88. Žutić), Atiemwen (od 90. Šroler) - Zwolinski. Trener: Sergej Jakirović.

Dobru su i zanimljivu predstavu prikazali Osijek i Gorica. Na kraju radovali su se gosti. Imali su vratara koji je sve obranio, a i strijelca koji je postigao sjajan pogodak. Osijek će žaliti za propuštenim prigodama. No, u nogometu je to već sve i odavno viđeno. Gorici nitko ne može osporiti trud i zasluženost uspjeha. Disciplina i strpljenje u čekanju kontre koja bi joj donijela pogodak i te kako joj se isplatilo.

Opet je trener osječkih Bijelo-plavih Zoran Zekić svoju udarnu postavu složio u formaciji 4 - 3 - 3 s Petrom Bočkajem u veznom redu. Bilo je tako i kolo ranije na Rujevici u derbiju s Rijekom i djelovala mu je momčad sasvim dobro. A kad je nešto dobro nema razloga to i mijenjati. I Zekić se toga držao.

U početku je Osijek imao nadmoć, naglašeno više napadačke poduzetnosti, ali prvu su prigodu i ozbiljnu prijetnju imali igrači Gorice. Mudražija je na isteku pete minute po mišljenju suca Vučkovića načinio prekršaj nad Miyom i dosudio slobodan udarac s dvadesetak metara od vrata Malenice. Izveo ga je Lovrić. No, snažno upućena lopta koju je Osijekov vratar samo pogledom pratio odbila se od grede.

Bilo je to i te kako ozbiljno upozorenje domaćima da ih u ovom susretu mogu snači i te kako teška i neugodna iznenađenja. Taj je dojam učvršćen ubrzo nakon što je Gorica izvela dva, tri dobro osmišljena napada pa iako nije bilo prijetnje za mrežu Osječani su bili i te kako natjerani na opreznost.

Dogodio im se i problem i to ne mali u desetoj minuti kada je nakon sraza Lovrića i Mudražije ovaj potonji ostao ležati na travnjaku zbog čega je morao napustiti igru. Poznato je već da Mudražija u igri ne štedi ni protivnika a ni sebe. Samo, ovaj puta je on bio taj koji je nastradao i svoje mjesto morao prepustiti Karlu Kamenaru.

Kako je prva prijetnja bila u izvedbi Lovrića za Goricu nakon slobodnog udarca tako je bilo i na suprotnoj strani. Slobodan je udarac izvodio Petar Bočkaj, ali bilo je to s nešto veće udaljenosti nego s koje vratare stavlja na muke. I ovaj puta je bio precizan, s više od 25 metara, ali loptu upućenu u donji lijevi kut vratar Kahlina je bez poteškoća zaustavio. Istakao se i u 23. minuti kada se Henty oslobodio trojice njegovih obrambenih igrača pa pucao nisko ka donjem desnom kutu, a Kahlina vršcima prstiju loptu skrenuo u korner. A nakon sjajnog prodora i dodavanja Hentya s lijeve strane u petercu gostiju našao se Marić i iz blizine pokušao poslati nogom loptu u mrežu, ali i tada je Kahlina izvrsno reagirao i spriječio Osijekov dolazak u vodstvo. Isto je vratar gostiju učinio i u 38. minuti kada je Bočkaj izveo slobodan udarac s dvadeset metara. Zaustavio je precizno upućenu loptu u donji lijevi kut. I u prvoj minuti nastavka je spriječio Osječane da mu načnu mrežu. Henty je poslužio Bočkaja, a Kahlina mu obranio udarac iz neposredne blizine.

Nastojanja domaćih da dođu u vodstvo nisu splašnjavala, ali Gorica za to nije marila. Ona je igrala po svom ostavljajući dojam organizirane momčadi koja zna što hoće. I kako to najčešće i biva ona je bila ta koja je iz prve ozbiljne prigode došla u vodstvo. Fantastičnim pogotkom Zwolinskog. Već u idućem napadu Kahlina je opet zablistao i spriječio poravnanje. Nije morao u 72. minuti, jer kad je već i bio savladan nakon udarca Kamenara ulasku lopte u mrežu ispriječila se vratnica. Silan je pritisak potom domaćih uslijedio, prava kanonada njihovih udaraca, ali sreća je i ovaj puta bila na strani hrabrih, momčadi Gorice.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 00:59