CROPIX
SRAZ MOMČADI IZ VRHA HNL-A

FOTO: NENAD BJELICA POVUKAO RISKANTAN, ALI PRAVI POTEZ Dinamo s kompletnom drugom momčadi srušio Lokose! Novo pojačanje zabilo nakon 642 dana

Dinamo se nakon europskih izazova uspješno vratio u domaću ligu i zasjeo na vrh ljestvice. Na Maksimir je u 5. kolu HNL-a stigla Lokomotiva i na kraju doživjela prvi poraz ove sezone. Nenad Bjelica promijenio je čak deset igrača u odnosu na postavu protiv Young Boysa u Ligi prvaka, ali Modri su i s drugom momčadi uspjeli slaviti pogotkom novog pojačanja Brune Petkovića. Istovremeno, Young Boysi koji u utorak stižu na Maksimir su u prvenstvenoj utakmici protiv Xamaxa postigli čak pet pogodaka (5:2 protiv Xamaxa).
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. kolovoz 2018. 20:42

DINAMO - LOKOMOTIVA 1:0 (Petković 48' p.)

DINAMO: Zagorac - Moharrami, Lešković, Perić, Musa - Šunjić - Kadzior, Knežević (od 85. Doumbia), Petković (od 77. Gavranović), Menalo (od 66. Marin) - Budimir. Trener: Nenad Bjelica

LOKOMOTIVA: Grbić - Karačić, Kolinger, Majstorović, Datković - Burić (od 77. Babić), Đurasek (od 71. Krajinović), Ivanušec - Kastrati, Krstanović, Radonjić (od 84. Božić). Trener: Goran Tomić

Stadion: Maksimir Gledatelja: 2468 Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Nogometaši Dinama pobijedili su Lokomotivu s 1:0 u utakmici 5. kola Prve HNL, odigranoj u subotu na maksimirskom stadionu, te privremeno zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice.

Pobjednički pogodak za Dinamo postigao je Bruno Petković u 48. minuti iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog igranja rukom Frana Karačića. Napadač Dinama postigao je pogodak nakon punih 642 dana.

Zagreb, 250818.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Luka Menalo.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo je s 13 bodova preuzeo vrh ljestvice, ispred Rijeke, Osijeka i Lokomotive koji imaju po 10 bodova, ali Riječani imaju utakmicu manje. Na začelju su Rudeš i Istra 1961 s po jednim bodom.

Dinamov trener Nenad Bjelica je protiv Lokomotive na teren poslao deset novih igrača u odnosu na početnu postavu koja je prije tri dana na gostovanju u Bernu izvukla 1:1 protiv Young Boysa. Jedini je zadržao svoje mjesto vratar Danijel Zagorac, ali i on silom prilika, jer se na posljednjem treningu ozlijedio Dominik Livaković.

Ipak, i u takvom sastavu je Dinamo bio bolja momčad u odnosu na Lokomotivu koja je opasno prijetila samo nakon pogrešaka igrača aktualnog prvaka. To će zorno pokazati i podatak o udarcima na vrata: Dinamo ih je imao 14, od čega sedam u okvir, dok su Lokomotivini igrači zapucali četiri puta, ali Zagorac ni jednom nije morao intervenirati.

Utakmicu na stadionu Maksimir pratilo je 2000 gledatelja, a sudio je Dalibor Mlakar iz Zagreba.

DINAMO - LOKOMOTIVA 1:0 (Petković 48' p.)

DINAMO: Zagorac - Musa, Perić, Lešković, Moharrami - Šunjić - Menalo, Petković, Knežević, Kadzior - Budimir

LOKOMOTIVA: Grbić - Datković, Majstorović, Kolinger, Karačić - Ivanušec, Đurasek, Burić, Kastrati - Radonjić, Krstanović

---------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

86' - Posljednja promjena i u Dinamovoj momčadi. Bjelica vadi iz igre Bojana Kneževića, a uvodi Tonga Doumbiju.

85' - Prilika za Dinamo. Gavranović je izvozao obranu Lokomotive i sjajno pronašao Budimira koji puca s desetak metara, ali samo pokraj gola.

84' - I posljednju zamjenu radi Lokomotiva. Izašao je Dejan Radonjić, a mijenja ga Ivan Božić.

77' - Zamjene i u jednoj i u drugoj momčadi. Kod Dinama izlazi strijelac jedinog pogotka Bruno Petković, a ušao je Mario Gavranović. U momčadi Lokomotive izlazi Burić, a ulazi Matko Babić.

71' - Sjajna prilika za Dinamo! Kadzior je poslao dugu loptu iz slobodnog udarca, u skoku je bio Ivan Šunjić, ali Grbić se ponovno istaknuo fantastičnom obranom.

70' - Promjenu radi i trener Lokomotive Goran Tomić. Izašao je Neven Đurasek, a zamijenit će ga Nikola Krajinović.

66' - Prva zamjena u momčadi Dinama. Izašao je Luka Menalo, a priliku dobiva 17-godišnji napadač Antonio Marin.

62' - Velika pogreška Danijela Zagorca. Loše je ispucao loptu koju je prihvatio Krstanović, napadač Lokomotive se sjurio prema golu Dinama, no Zagorac ga je uspio omesti i ispraviti svoju pogrešku.

52' - Kadzior je još jednom pucao po golu, no i tu loptu hvata Grbić. Izvrstan je poljski veznjak u ovoj utakmici!

48' GOOOL! Siguran realizator je Bruno Petković kojemu je ovo prvijenac za Dinamo!

48' - Jedanaesterac za Dinamo! Izvrsno su kombinirali Dinamovi nogometaši, Budimir je pronašao Menala koji izbliza puca po golu, u blok mu ulazi Karačić koji loptu poklapa rukom, a sudac Dalibor Mlakar bez razmišljanja pokazuje na najstrožu kaznu. Karačić je usput dobio i žuti karton.

47' - Kakva prilika za Dinamo! Šunjić je prošao po lijevoj strani i fantastično ubacio za Petkovića koji puca sa 6-7 metara, ali Ivo Grbić fenomenalno brani taj pokušaj!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjene u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Modri su nekoliko puta bili u prilici povesti, no obrana Lokosa odolijeva napadima domaćih. Imala je i Lokomotiva svojih prilika, Dinamovci su mogli i primiti gol, ali udaraca u okvir nije bilo. Statistika je na strani Modrih, međutim na odmor se ide rezultatom 0:0.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Najbolja prilika za Dinamo na utakmici! Musa je izvrsno prošao po lijevoj strani i ubacio za Kadziora, no udarac Poljaka uspijeva obraniti Grbić.

37' - Sjajna prilika za Dinamo! Šunjić i Budimir su izvrsno kombinirali, a Šunjić je u naletu pucao, no samo kraj vratnice.

35' - Još jedna prilika Dinama! Kadzior je lijepo pronašao Petkovića u šesnaestercu koji isprve spušta loptu za Menala, ali njegov je udarac neprecizan.

29' - Opet prijete Modri. Nakon kornera je Lešković pucao po golu, no lopta leti vrlo blizu grede.

26' - Još jednom je pokušao Kadzior, ali loptu bez poteškoća hvata Grbić.

22' - Prilika za Dinamo! Budimir i Kadzior izigrali su obranu Lokomotive, Kadzior je uputio udarac s vrha šesnaesterca, ali lopta odlazi kraj gola.

11' - Velika prilika za Lokomotivu! Lijepo je ubacio Karačić, Radonjić je ostao sam pred vratima Dinama, ali nije uspio zahvatiti loptu glavom.

10' - Prilika za Dinamo. Moharrami je ubacio s desne strane, a Kolinger je u zadnji trenutak ispred Budimira izbacio loptu u korner.

8' - Prvi žuti karton već na samome početku susreta zaradio je Kolinger zbog prekršaja na Budimiru.

2' - Menalo je isprobao svoj udarac, ali samo preko grede.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru.

---------------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na travnjak. Sudac je Zagrepčanin Dalibor Mlakar. Prema procjenama na Maksimiru je oko 1000 gledatelja. Sve je spremno za susret!

20.40: Kosovar Lirim Kastrati izjavio je uoči utakmice s Dinamom: "Trener Tomić nas je odlično posložio i zato nam se to vraća kroz dosadašnje rezultate."

20.00: Objavljeni su službeni sastavi. Velika novost je promjena kompletnog sastava u odnosu na europsku utakmicu s Young Boysima u srijedu osim vratara Danijela Zagorca. Bjelica i dalje daje Zagorcu prednost na golu, Livaković će svoju priliku morati pričekati. U momčadi Lokomotive nema iznenađenja, s najjačim sastavom napast će Modre na Maksimiru.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:33