Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
JEDNOSMJERNA ULICA

FOTO: NEZAUSTAVLJIVI HAJDUKOVCI PROMARŠIRALI ZAGREBOM Visokom pobjedom nadvisili fenjeraša prvenstva

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 10:38

RUDEŠ - HAJDUK 0:4 (Said 11', 45'59', Hamza 40')

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 1500.

Rudeš (3-5-2): Picak - Borevković, Mesarić(od 69. Franić), Glauder - Turčin, Grbić (od 58. Kamenar), Vuco, Ivančić, Pavić- Entrena ,(od 74. Muić) Aralica. Trener: Inaki Alonso.

Hajduk: (4-3-3): Stipica - Tudor, Nižić (od 68. Bosančić) Carbonieri, Fomitschow - Bašić, Radošević, Barry (od 46. Šehić)- Pešić, Said, Erceg (od 60. Jandrek) Trener: Joan Carillo.

Sudac: Batinić (Osijek); pomoćnici; Pataki (Đakovo) i Zobenica (Vinkovci); četvrti: Bel (Osijek); delegat: Pandža (Vinkovci)

žuti kartoni: Vuco (15), Borevković (19), Mesarić (23), Glauder (34). Pešić (42), Barry (45), Carbonieri (47);

crveni kartoni; Vuco (24), Borevković (29).

--------------------------------------------------

"Španjolski derbi" dobio je Joan Carrillo. Gledali smo u Ulici pjesnika jednu od najčudnijih utakmica HNL-a uopće. Sudac Damir Batinić već je u 29. minuti "na duši" imao dva igrača Rudeša, isključio je Vucu i Borevkovića, obojica su zaradili po dva žuta kartona.

Tako je Batinić zapravo u početku "ubio utakmicu". Sve što se nakon toga događalo je bilo posve predvidljivo odrađivanje posla Majstora s mora. Batinić se odlučio za jako strog kriterij, mahao je kartonima nakon svakog oštrijeg starta. Osim dvojice isključenih igrača nakon prvog poluvremena žute kartone još su dobili Mesarić, Glauder, Pešić i Barry!? Kao da smo gledali nekakav nogometni masakr, nekakvu krvavu bitku, bjesomučno ludilo na travnjaku.

Ne, nije bilo tako, utakmica je djelovala sasvim korektno, ali Batinić je odlučio biti neviđeno strog, prestrog... Nakon njegovih odluka nakon kojih je Rudeš nakon manje od pola sata ostao s devet igrača, sve ono što se događalo nakon toga bilo je nezanimljivo, jer kad se igra 11 protiv 9 onda to tako izgleda, baš nezanimljivo. Onda to zapravo i nije prava utakmica..

Ali zato nije bilo nezanimljivo na tribinama. Do vašeg novinara sjeo je proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivica Olić. U poluvremenu utakmice koja je davno bila riješena, priopćio nam je ekskluzivu.

- Sad prvi put konačno službeno objavljujem, prekidam s karijerom! Definitivno se opraštam od nogometa! Stigao sam u Zagreb kako bih otišao na nogometnu Akademiju, a već sutra se vraćam u Hamburg. Došao sam malo u Kranjčevićevu jer me za ovaj stadion vežu lijepa sjećanja.

Naravno da ga vežu, u Ulici pjesnika je slavio naslov prvaka sa Zagrebom u sezoni 2001/02.

- Nego, dođem na utakmicu HNL-a, a onda je ona ovakva kakav jest. Sudac je uništio ovaj događaj, mislim da bi suci morali imati osjećaj za igru, jer ovako odmah na početku uništiti utakmicu nema smisla. Ne može se baš za svaki prekršaj dati žuti karton - kazao nam je Olić, a onda porazgovarao s predsjednikom Hajduka Ivanom Kosom.

Možda vas čudi što izvještaju s utakmice pišemo razgovor s Olićem, ali na terenu se nije vodila ravnopravna borba. Istina, devetorica hrabrih igrača Rudeša pokušavali su doživjeti što manji poraz, dok se igrači Hajduka i nisu baš previše trudili kako bih golovima "zatrpali" domaćina. Valjda je i njima bilo žao što igraju protiv tako hendikepiranog suparnika. A valjalo se čuvati i za Everton.

Jučerašnju utakmicu u Ulici pjesnika najbolje je iskoristio Said koji je zabio tri pogotka. Imao je i dosta sreće, kod dva od tri pogotka lopta mu se odbila baš tamo gdje je stajao. Naravno, treba imati i nos za postavljanje. Možda bi raspoloženi Said zabio još poneki pogodak da ga Carrillo nije izvadio iz igre. Kod Hajduka svakako još treba izdvojiti raspoloženog Ercega.
Domaćini su odigrali koliko su mogli, a kod njih najbolji je bio vratar Picak, obranio je nekoliko prilika Hajduka, a da nije bilo tih obrana, poraz Rudešana bio bi još i izraženiji. Hajduk se mirno može posvetiti pripremi uzvrata s Evertonom, a Rudeš promišljanjem kako ojačati svoju igru. Trebat će Rudešanima očito mnogo uigravanja ako žele ostati u HNL-u.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 03:35