CROPIX
VEČER PROPUŠTENIH PRILIKA

FOTO: NITKO NIJE USPIO SKINUTI DINAMO S VRHA U LUDOM VIKENDU HR NOGOMETA Hit momčad napravila novo iznenađenje, Bišćan i društvo propustili priliku

Riječani su u 4. kolu HNL-a došli u goste neugodnoj Gorici, a Bišćanova je momčad imala priliku pobjedom zasjesti na vrh tablice HNL-a. Međutim, Velikogoričani su zablistali u svom najboljem izdanju i slomili Rijeku s 2:0. Strijelci su bili Cherif Ndiaye u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela i Joey Suk u 67. minuti. Rijeka će u četvrtak u pretkolu Europske lige igrati protiv Aberdeena u Škotskoj, a iz prve utakmice nose prednost od 2:0.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 22:06

GORICA - RIJEKA 2:0 (Ndiaye 45'+1', Suk 67')

GORICA (4-2-3-1): Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Suk, Maslowski - Mathieu (od 53. Dvorneković), Ndiaye, Lovrić (od 87. Babec) - Zwolinski (od 75. Miya)

RIJEKA (4-1-4-1): Prskalo - Raspopović, Escoval, Punčec, H. Smolčić - Lepinjica - Bušnja, Iglesias, Pavičić (od 63. Lončar), Murić (od 46. Čolak) - Acosty (od 73. Kvržić)

VELIKA GORICA Gradski stadion Gledatelja 2.893. Sudac: Dario Bel (Osijek)

Gorica je nastavila gdje je stala prošle sezone i četvrtom uzastopnom pobjedom u međusobnim dvobojima, zaustavila stopostotni hod Rijeke u novom prvenstvu. U talijanskoj partiji i taktičkom nadmudrivanju, Velikogoričani su bili energičniji i efikasniji, te pogocima Ndiayea i Suka stavili na konto tri boda i popeli se na četvrto mjesto.

Oba trenera promiješala su sastave, pa je tako kod Gorice debitirao nizozemski stoper Matthew Steenvoorden, a startali su povratnici nakon ozljeda Zwolinski i Suk, kao i Mathieu na desnom krilu, dok je u pauzi između dva europska ogleda s Aberdeenom Igor Bišćan na klupi ostavio Čolaka, Kvržića i Lončara, dok Tomečaka nije ni bilo u zapisniku. Kod Gorice je pak Mario Marina izostao zbog smrtnog slučaja u obitelji.

Nakon poraza Hajduka u Koprivnici, pobjeda je Riječanima donosila osamostaljenje na vrhu ljestvice s maksimalnim učinkom, pa su i nešto angažiranije ušli u utakmicu. Iglesias je tako u 7. minuti istrčao kontru i ušao u šesnaesterac, ali sustigao ga je Muhammed i izbio loptu u korner. Nakon njega Smolčić se dokopao lopte, ali je s osam metara promašio okvir. Još je i Escoval iz blizine u 17. minuti mogao i bolje pucati, a onda se utakmica pretvorila u rovovsku bitku na sredini terena u kojoj se teško probijalo linije suparnika. Bišćan je posebnu pozornost poklonio Kristijanu Lovriću, kojeg su gosti stalno duplirali, ali je Gorica u 27. minuti ipak složila obećavajuću kontru koju je povukao Ndiaye, pa dao loptu lijevo Lovriću, ali njegov centaršut prema Zwolinskom odbio je Punčec.

I onda u sudačkoj nadoknadi domaćini dolaze do prednosti kada Mathieu upošljava Ndiayea, a senegalski napadač sa 12 metara ljevicom matira Prskala. Gorica je postigla gol u najboljem trenutku, dok je Rijeka ostala šokirana kada se najmanje nadala, tek minutu prije odlaska na odmor.

Na startu drugog poluvremena Bišćan nezapaženog Murića mijenja Čolakom, koji je zauzeo poziciju centarfora, a Acosty je prebačen na lijevo krilo. Upravo je Čolak u 51. minuti prošao dvojicu suparnika i opalio snažno s dvadesetak metara, ali lopta je otišla zamalo pokraj vratnice. Pokušali su Riječani napraviti jači pritisak prema vratima Kahline, ali time i otvorili mnogo prostora za kontraudare gostiju, pa su dva prolaza kroz sredinu imali Dvorneković i Suk, ali prvi je pucao neprecizno, dok je udarac Nizozemca s dvadesetak metara obranio Prskalo. U 67. minuti ipak nije bilo spasa za goste jer Joey Suk je primio loptu na petercu, okrenuo se i desnicom matirao Prskala. Gosti su žučno prigovarali da je Suk igrao rukom, ali sudac Bel nije uvažio njihove sugestije i lopta je morala na centar, a na semaforu je zasvijetlilo 2:0. Mogao je do kraja i Lovrić do gola za 3:0, ali i Inglesias smanjiti kada je izašao sam pred Kahlinu, no pucao je u sudačkoj nadoknadi visoko preko vrata.

Na kraju su Velikogoričani uzdignutih ruku krenuli prema svojim brojnim i presretnim navijačima, dok Riječani sve misli okreću četvrtku i gostovanju kod Aberdeena gdje će loviti plasman u play-off Europske lige.

GORICA - RIJEKA 2:0 (Ndiaye 45'+1', Suk 67')

GORICA: Kahlina - Čabraja, Jovičić, Steenvoorden, Musa - Lovrić, Maslowski, Suk, Mathieu - Ndiaye, Zwolinski

RIJEKA: Prskalo - Smolčić, Escoval, Punčec, Raspopović - Pavičić, Lepinjica - Murić, Iglesias, Bušnja - Acosty

-----------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Posljednji put mijenja i Jakirović. Izašao je Lovrić uz ovacije s tribina, a mijenja ga Hrvoje Babec.

83' - Strašno igra Gorica! Čabraja je prošao po lijevom boku i centrirao u pet metara, a ondje je Lovrić bio prekratak za par centimetara, njegov je udarac prošao pored vratnice!

80' - Šansa za Goricu! Lovrić je povukao kontru i, iako je imao slobodnog Ndiayea na drugoj strani, odlučio se na udarac koji je prošao pored gola...

- Na stadionu u Velikoj Gorici je oko 2 900 gledatelja.

75' - Druga zamjena u momčadi Gorice. Ušao je Miya, iz igre će Zwolinski.

73' - Posljednja promjena kod Rijeke. Izašao je Acosty, zamijenit će ga Zoran Kvržić.

67' - GOOOL! Dvorneković je centrirao s desnoga boka, a Suk je primio loptu leđima okrenut golu, Punčec je loše reagirao i ostavio previše prostora Nizozemcu koji se varkom rješava Escovala i zatim silovitim udarcem probija Prskala... Gorica vodi 2:0!

65' - I opet prijeti Gorica! Sada je tukao Suk s dvadesetak metara, ali Prskalo brani njegov pokušaj. Gorica djeluje opasnije u drugome dijelu unatoč Bišćanovim promjenama taktike...

63' - Još jednom mijenja Bišćan. Umjesto Pavičića u igri je Lončar.

62' - Šansa za Goricu! Dvorneković je pretrčao pola terena i sjurio se prema golu Rijeke, no za završni mu je udarac ponestalo snage i otišlo je to daleko od gola...

53' - Prvu zamjenu radi Jakirović. Ušao je Matija Dvorneković umjesto Mathieua.

51' - Prva prilika za Rijeku u drugome dijelu! Čolak je izvozao nekoliko domaćih igrača i zatim opasno zaprijetio s vrha šesnaesterca, ali njegov je udarac prošao pored gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Velikoj Gorici. Bišćan je u svlačionici ostavio Roberta Murića, a rezultat će probati spasiti Antonio Mirko Čolak.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Pravu uspavanku gledali smo u Velikoj Gorici. Nakon početne dvije (polu)prilike na objema stranama tempo je vrlo brzo splasnuo i nije bilo previše uzbuđenja sve do same sudačke nadoknade. Ndiaye je iz prvog udarca u okvir gola zatresao mrežu Riječana te doveo Goricu u prednost. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Bišćan odgovoriti suparniku u drugome dijelu.

45'+1' - GOOOL! Musa je probio po desnom boku, a lopta je došla do Ndiayea koji je okrenuo Lepinjicu i iz okreta s pet-šest metara matirao Prskala! Gorica je povela u prvom udarcu u okvir na utakmici...

45' - Igrat će se minute dvije sudačke nadoknade.

38' - I opet pokušavaju Riječani iz kornera. Murić je izveo udarac iz kuta, Velikogoričani su izbili loptu izvan šesnaesterca, a Bušnjin dalekometni udarac s tridesetak metara odlazi visoko iznad grede. I dalje nema udarca u okvir gola ni na jednoj ni na drugoj strani.

27' - Kakva je ovo bila prilika za Goricu... Sijevnula je kontra, Lovrić se sjurio po lijevoj strani i uputio precizno dodavanje prema Ndiayeu, no zaletio se Punčec i u posljednji trenutak izbio loptu u korner! Izvrsna i brzo izvedena tranzicija igrača Gorice, malo je sada nedostajalo da padne prvi pogodak...

17' - Šansa za Rijeku! Opasni su Riječani iz prekida... sada je ponovno nakon kornera zaprijetio Escoval, ali bio je prekratak za par centimetara na ubačaj na drugu vratnicu!

9' - Uzvraća odmah i Gorica! Pucao je Lovrić, bio je to opasan udarac s ruba šesnaesterca, i fijuknulo je to vrlo blizu vratnice!

8' - Prva velika šansa na utakmici! Nakon kornera je Escoval lijepo glavom spustio na pet metara za Smolčića koji pokušava isprve iz voleja, međutim njegov je udarac neprecizan, odlazi to pored gola...

1' - Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni sudac je Dario Bel iz Osijeka.

-----------------------------------------

19.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 08:00