Igor Tudor
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
RIJEČ TRENERA

FOTO: 'OKO KLUBA IMA PUNO STVARI KOJE SMRDE! OVAKO NIJE BILO PRIJE ŠEST GODINA' Tudor nakon čudesne pobjede pričao o masonima, interesnim skupinama...

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. veljača 2020. 18:57

Hajduk je dobio 6:0, a Tudor je svoju priču za medije posvetio nastavku priče koju je otvorio Mario Stanić prije četiri dana. Priče o negativnoj energiji.

- Protekli tjedan je bila neka loša energija oko kluba. Kada sam dolazio rekao sam "situacija je teža nego prije". Začudili ste se, ali mislio sam baš na ovu priču koju sam prošli tjedan osjetio sa Stanićem. Doživjeli smo jedan poraz i odmah se potvrdilo da uvijek oko Hajduka ima interesnih skupina. Međutim, sa naše strane mi branimo klub. Postoji jedna velika negativna energija koja je oko kluba i moram reći, nije bilo tako prije šest-sedam godina. Puno je tih stvari koje truju. Razumijem da dio novinara želi Hajduku bude dobro, normalno da je dio takvih novinara kritičan. To je normalno. Ali, Stanić i ja dobro znamo razlučiti dobre namjere od onih loših. Onih "buona fede" i onih drugih. Mi ćemo biti dovoljno jaki da sve obranimo, ali nemojte misliti da mi ne znamo. Ima puno stvari koje smrde, imaju svoje interese iza, a nisu masoni, ha, ha.... Slušajte, netko radi analizu samo zato da bi pokazao kako neki igrač mora igrati. Stvari su preočito i prejasne. Samo da notirate kada je nešto u dobroj namjeri, a kada nešto smrdi. Malo više pozitive, molim!

O utakmici se kratko razgovaralo unatoč visokoj pobjedi.

- Igrači su uvijek najbitniji. Lijep rezultat, a možda i najljepši pogodak Krekovića je anuliran. Dobili smo veliku dozu samopouzdanja.

Standardizacija momčadi ?

- Uvijek se momčad bazira na skupini od 14-15 igrača koji izvlače cijelu sezonu. U odnosu na zadnju utakmicu bila su tri nova igrača. Kreković je odigrao dobro, nije gubio puno lopti. Tahiraj je bio dobar. Ukupno,možemo biti i bolji. Znate, Gorica je uvijek nezgodna, lijepo je ostvariti ovako okrugli rezultat. Obrana ? Dimitrov je puno bolji na treninzima. Nije mu bilo lako, tek je dva tjedna s nama.

Napadači daju golove ?

- Napadači su uvijek sa specifičnom pričom. Zadovoljan sam. Momci su pravi, momci su dobri. Pritisak ? Ako se ne možeš nositi sa pritiskom, ne može ni igrati ovdje. Ja ću lakše to iznijeti nego prije pet-šest godina – poručio je Tudor.

Trener Gorice, Sergej Jakirović, čestitao je Hajduku na visokoj pobjedi.

- Česttke Hajduku na zasluženoj pobjedi, nadigrali su nas. Šteta, nikada bolje nismo izgledali do prvog gola na Poljudu. Ali, kada napraviš tri indivudalne pogreške, ne možeš više očekivati. Dovoljno je reći da nam je Hajduk postigao četiri pogotka iz kontre.

Je li mahanje zaleđa pomoćnog suca zbunilo vaše igrače kod prvog zgoditka ?

- Možda je moje igrače zaista zbunio pomoćni sudac koji je podigao zastavicu, ali po protokolu VAR-a treba nastaviti sa igrom. Uostalom, igra se 90 minuta, nije utakmica stala nakon prvog zgoditka. Ali, onda su došli drugi i treći pogodak su čiste individualne pogreške.

Prošle jeseni ste dvaput dobili Hajduk, a sada ste doživjeli težak poraz ? Strahujete li od otkaza nakon 0:6 ?

- Godinu i pol dana radimo dobar posao i bolje je izgubiti jednu 0:6 nego šest po 0:1. Igrali smo sa četiri najbolje ekipe lige, uzeli smo dva boda, ali nismo postigli zgoditak. To me najviše muči.

Europa za Goricu ?

- Nije imperativ, ali voljeli bi biti na petom mjestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:34