CROPIX
PRVA HNL

FOTO: OSIJEK ISPUSTIO BODOVE U VELIKOJ BORBI ZA EUROPU! NAKON PULE ZASLUŽENO PORAŽENI I U KOPRIVNICI Krastanović golom iz penala postao junak domaćina

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 05. svibanj 2019. 20:54

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 1:0 (Krstanović 24', 11m)

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Filipović – Iharoš, Međimorec, Šarlija, Goda – Plantak (od 64. Puclin), Vidović, Čanađija – Bongongui(od 89. Doležal), Krstanović (od 70. Lima), Delić.

OSIJEK (3-5-2): Malenica – Škorić, Šutalo (od 69. Ejupi), Lončar – Grgić (od 46. Lopa), Šorša (od 82. Špoljarić), Pilj, Žaper, Talys – Boban, Marić.

Nogometaši Osijeka izgubili su nove bodove u grčevitim nastojanjima da zadrže europske pozicije. Nakon Pule, zasluženo su poraženi i u Koprivnici, čime su propustili veliku prigodu ponovno se odvojiti pratiteljima.

Ovako će strepiti do kraja sezone s prilično teškim rasporedom. Slaven je u prvih 45 minuta u potpunosti nadigrao goste, a njihova prednost mogla je biti i uvjerljivija od minimalnih 1-0, koje im je iz kaznenog udarca, kojeg je sam izborio donio Krstanović. Bio je to njegov 88. HNL gol, ali začudo tek prvi gol kojeg je zabio Osijeku.

Zanimljivo, njime se na vječnoj ljestvici HNL strijelaca izjednačio s najboljim strijelcem Osijeka u povijesti lige Robertom Špeharom. Osijeku se dva dana uoči susreta ozlijedio najbolji igrač Laszlo Kleinheisler, pa je Dino Skender odlučio “kemijati“, ali bez većeg uspjeha. Kao da ništa nije naučio na greškama Zorana Zekića. Osijekove vezna linija nije napravila apsolutno ništa u igri prema naprijed, pri čemu Pilj i Šorša bili potpuno neprimjetni.

No, osim ideje, izostala je i agresija, čime su Osječani pokazali da još uvijek nisu u stanju spojiti tri kvalitetne predstave za redom. Izuzmemo li pokušaj Bobana u 8. i Lončara s 5 metara u 46., gosti su bili potpuno nevidljivi u Koprivnici. Slaven je bio dobro raspoređen, gust, pokretan, agilan, čvrst...

Da su Delić, Čanađija i Šarlija bili malo koncentriraniji i precizniji pitanje pobjednika moglo je biti riješeno između 19. i 27. minute. U poluvremenu Skender shvaća svoju grešku, pa Šoršu vraća na bok, a u vezu uvodi Lopu (!?). Osijek je drugo poluvrijeme odigrao bolje nego prvo, ali nedovoljno za povratak u susret. Nije pomogao ni potpuni rizik s čak četiri napadača u zadnjih 15-ak minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 00:17