Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
7. KOLO PRVE HNL

FOTO: PODJELA BODOVA U DERBIJU KOLA NA RUJEVICI Rijeka vodila, Osijek se ekspresno vratio sjajnim golom iz slobodnog udarca

U derbi-susretu 7. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke i Osijeka igrali 1-1 (0-0).
Piše: HinaObjavljeno: 16. rujan 2018. 20:38

RIJEKA - OSIJEK 1:1 (Heber 57' / Bočkaj 64')

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga - Pavelić, Punčec, Escoval, Mamić - Capan (od 68. Lončar), Grahovac (od 84. Čanađija) - Gorgon, Pavičić, Heber (od 59. Kvržić) - Puljić.

Trener: Matjaž Kek.

OSIJEK (4-1-4-1): Malenica - Grgić, Škorić, Guti, Janža - Pušić - Hajradinović, Bočkaj (od 84. Ćavar), Mudražija, Henty (od 75. Kamenar) - Marić.

Trener: Zoran Zekić.

Derbi na Rujevici okončan je u borbenoj igri bez pobjednika, a Osijek se još jednom pokazao neugodnim protivnikom za Riječane.

Rijeka je povela u 57. minuti golom Brazilca Hebera koji je uklizao na ubačaj Pavelića i ugurao loptu u mrežu, a strijelac Heber se pritom i ozlijedio te je napustio igru. Osječani su izjednačili u 64. minuti kada je Petar Bočkaj iznenadio vratara Slugu iz slobodnog udarca iskosa s 20 metara.

Odigrali su i Riječani i Osječani sadržajnu utakmicu, tražili pobjedu, nije nedostajalo dobrih poteza i europskog ritma, a iako se na kraju podjela bodova čini najpravednijim ishodom, ovakvom će se rezultatu najviše radovati Dinamo koji se odvojio na vrhu HNL-a. Osijek će pritom biti zadovoljniji od Rijeke jer je na Rujevici obranio drugo mjesto, dok će Bijeli s Rujevice i dalje tražiti izlaz iz rezultatskog niza u kojem imaju samo jednu pobjedu u posljednjih sedam utakmica.

Vodi Dinamo s 17 bodova, Osijek je drugi s 14, a Rijeka dijeli treću poziciju s Lokomotivom s po 13 bodova.

RIJEKA - OSIJEK 1:1 (Heber 57' / Bočkaj 64')

Rijeka: Sluga - Pavelić, Escoval, Punčec, Mamić - Grahovac, Capan, Pavičić - Puljić, Gorgon, Heber.

Osijek: Malenica - Grgić, Škorić, Gutieri, Janža - Pušić, Mudražija, Hajradinović, Bočkaj - Henty, Marić.

------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

90' - Posljednja izmjena i kod Osječana. Izašao je Robert Mudražija, a zadnje minute odigrat će Tomislav Šorša. Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

85' - Zamjena kod Osijeka. Bočkaj se ozlijedio i ne može nastaviti susret, a debitirat će 20-godišnji Marijan Ćavar.

84' - Posljednja zamjena kod Rijeke. Izašao je Grahovac, a ušao Čanađija koji je bio najavljen od prve minute.

79' - Sjajna šansa za Riječane! Gorgon je fantastično prošao kroz osječku obranu i dodao Puljiću koji puca po golu s vrha šesnaesterca, ali opet vratar Osječana sjajno brani.

75' - Mijenjaju sada i Osječani. Zekić iz igre vadi Hentyja, a uvodi Karla Kamenara.

69' - Još jedna zamjena u momčadi Rijeke. Izašao je Luka Capan, a priliku dobiva 21-godišnji Stjepan Lončar.

66' - Kakva prilika za Rijeku! Riječani su odmah mogli povećati na 2:1, ali ovoga se puta fenomenalnom obranom istaknuo vratar Malenica.

64' - GOOOL! Dosuđen je slobodan udarac na dvadesetak metara iskosa za Osječane, Mudražija je loptu preskočio i time prevario Slugu, a Bočkaj je fantastičnim udarcem pogodio bliži kut pored nemoćnog vratara Rijeke.

59' - Čini se da se Heber prilikom tog pogotka i ozlijedio. Tako je, Heber ne može nastaviti susret, Matjaž Kek prisiljen je na promjenu. Umjesto Hebera ušao je Zoran Kvržić.

57' - GOOOL! Pavelić je poslao fantastičnu loptu 's očima' s desne strane, ispala je cijela osječka obrana, a Heber ju je dočekao na drugoj vratnici i pospremio u mrežu za vodstvo Rijeke!

46' - Počinje drugo poluvrijeme na Rujevici. Nema promjena u sastavima. Službeni podaci govore da je na Rujevici 5127 gledatelja.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Obje momčadi propustile su po jednu veliku priliku. Osječani su imali nešto veći posjed lopte (53 %).

40' - Velika prilika za goste! Marić je iskosa izašao ispred vratar Sluge koji mu je krenuo u susret, a Marić je poslao loptu preko gola.

30' - Novi protesti prema sucu Joviću. Ovoga puta Riječani traže najstrožu kaznu nakon duela Škorića i Mamića, ali zagrebački sudac ponovo je rezolutno odmahnuo.

20' - Velika prilika za Riječane! Heber je na dodavanje Pavičića izašao sam ispred Malenice, ali je osječki vratar sjajno reagirao.

15' - Osječani su bolje otvorili susret, tražili su i najstrožu kaznu nakon što je Mamić nespretno zahvatio loptu rukom odbijenu od Sluge, no sudac Jović nije reagirao.

1' - Počela je utakmica na Rujevici. Sudac je Fran Jović iz Zagreba.

------------------------------------------------------

Objavljene su službene postave:

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 18:27