Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
17. KOLO PRVE HNL

FOTO: SLAVEN BELUPO UVJERLJIVO DO PETE POBJEDE SEZONE Koprivničani lakoćom stigli do slavlja protiv Intera

Nogometaši Slaven Belupa pobijedili su Inter s 3:0 u Koprivnici u prvoj utakmici 17. kola Prve HNL. Koprivničani su slavili golovima Nowaka (16'), Krstanovića (26'-11m) i Mikulića (66').
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2019. 17:58

SLAVEN BELUPO - INTER 3:0 (Nowak 16', Krstanović 26'-11m, Mikulić 66')

SLAVEN BELUPO: Filipović - Nowak, Paracki, Mikulić - Bogojević, Glavčić, Bačelić Grgić, Lulić (od 86. Brković), Goda (od 81. Delić) - Lima (od 75. Ejupi), Krstanović.

INTER: Frelih - Tatomirović, Mazalović, Soldo - Bosec, Mlinar (od 46. Grgić), Postonjski (od 74. Ljubić), Čeliković - Serderov, Mitrović (od 59. Mamut) - Ahmedi.

Domaći su do prednosti stigli sretnim pogotkom Nowaka u 15. minuti, nakon što je vratar Intera Frelih izboksao ubačaj iz kuta lopta je stigla do Gode čiji je udarac sa 20-ak metara na putu prema golu pogodio Nowaka i promijenio smjer te odsjeo mreži.

Na 2-0 Slaven je poveo iz dubioznog kaznenog udarca u 26. minuti, sudac Pejin je naskakivanje Tatomirovića na leđa Krstanovića ocijenio kao prekršaj za najstrožu kaznu. Frelih je "pročitao" Krstanovića, ali ipak nije uspio zaustaviti loptu.

Konačnih 3-0 postavio je Mikulić sredinom drugog poluvremena kada je na prvoj vratnici nadvisio Mamuta i skraćeni korner Bačelić-Grgića proslijedio u mrežu.

Sedmi Slaven Belupo sada ima 18 bodova, sedam više od posljednjeg Intera. Između ta dva kluba još su Istra 1961 sa 12 i Varaždin sa 11 bodova.

Na vrhu je Dinamo sa 35 bodova, drugi Hajduk ima 31.

SLAVEN BELUPO - INTER 3:0 (Nowak 16', Krstanović 26'-11m, Mikulić 66')

SLAVEN BELUPO: Filipović - Nowak, Paracki, Mikulić - Bogojević, Glavčić, Bačelić Grgić, Lulić (od 86. Brković), Goda (od 81. Delić) - Lima (od 75. Ejupi), Krstanović.

INTER: Frelih - Tatomirović, Mazalović, Soldo - Bosec, Mlinar (od 46. Grgić), Postonjski (od 74. Ljubić), Čeliković - Serderov, Mitrović (od 59. Mamut) - Ahmedi.

------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

87' - Novi napad Intera, ali nema gola, sjajno je reagirao vratar Filipović.

85' - Lijepa akcija Intera, ali udarac Mamuta nije bio precizan. Nakod dodavanja petom Mamut se našao u dobroj prilici, ali njegov je udarac ljevicom otišao pokraj vratnice.

66' - GOOOL! Slaven Belupo vodi 3:0, zabio je Mikulić.

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+1' - Završeno je prvo poluvrijeme. Slaven Belupo na odmor odlazi s prednošću 2:0.

39' - Nova prilika za Slaven Belupo iz polukontre. Bogojević je prizemnim dijagonalnim udarcem tražio put do mreže, ali je lopta prošla pokraj vratnice.

26' - GOOOL! Slaven Belupo vodi 2:0, Krstanović je bio siguran izvođač s bijele točke.

25' - Jedanaesterac za Slaven Belupo. Tatomirović je u kaznenom prostoru faulirao Krstanovića.

16' - GOOOL! Slaven Belupo vodi 1:0. Pucao je Goda izvan kaznenog prostora, Nowak je u gužvi loptu dodirnuo i skrenuo u mrežu. Drugi mu je to gol u sezoni.

11' - Bogojević je sada bio u izglednoj prilici, ali je dosuđeno zaleđe.

5' - Najbolja prilika dosad na susretu. Pucao je Ahmedi nakon jednog kontranapada, ali neprecizno.

1' - Počela je utakmica.

Farmaceuti dočekuju Inter u pozitivnom nizu, a tri boda bi ih dodatno odvojila od začelja ljestvice. Trener Tomislav Stipić bio je u Zaprešiću na utakmici Intera i Rijeke, želio je upoznati klub, vidjeti kakav mu to suparnik dolazi.

- Moram priznati jednu stvar. Tko god želi vidjeti neku ljepoticu, tko god misli da će to biti ljepše i bolje nego protiv Lokomotive, neka upali TV i pogleda Premier ligu ili Bundesligu. Nama dolazi iskusan, težak i lukav suparnik, bit će to jako zahtjevna utakmica. Mi se spremamo za to, ali moramo stvarno ići na sto posto da bodovi ostanu kod nas, a to nam je cilj - rekao je Stipić.

Razvoj događaja gurnuo je njegovu momčad u ulogu favorita.

- Prvi put kao da smo na papiru neki favoriti, ali tko to misli, neka se onda još više zabavi s papirom...

Kaže da je stanje u momčadi OK. Izostaju Puclin zbog operacije slijepog crijeva, Božić zbog kartona, te ozlijeđeni Međimorec.

- Nakon pobjede je sve nekako lakše, ali to može biti jako varljivo.

Kako gleda na Interove probleme koji su isplivali na površinu posljednjih dana, koliko to može utjecati na zbivanja na terenu?

- Nisam stranac u Hrvatskoj, tako se ne osjećam, ali sam možda stranac po radnom stažu u HNL-u. Zanima me svaki detalj, zato sam išao u Zaprešić. To je klub koji me podsjeća na mačku sa sedam života, koji uvijek pokaže svoje pravo lice. Bili su bolji u drugom poluvremenu protiv Rijeke, pojavile su se neke priče o investitoru, ali mi se moramo fokusirati na sebe. Nitko nama u našoj situaciji ništa neće pokloniti, samo će nam pokušati maksimalno odmoći - smatra Slavenov strateg.

Mlinar protiv Slavena najavio otvoreni gard

Nakon uvjerljivog poraza od Rijeke, koja je u Interovu mrežu ‘strpala’ četiri lopte, pred zaprešićkim sastavom je novo teško iskušenje.

Gostovanje kod probuđenog Slavena Belupa nezgodna je, ali svakako ne i nepremostiva prepreka. Jedan od glavnih aduta gostiju bit će sigurno i pouzdani veznjak Frano Mlinar.

- Čeka nas vrlo teška utakmica, naši domaćini su odlično odigrali s Lokomotivom i pokazali da se dižu u formi. No imamo i mi svoju računicu. Dobro je što je novi dvoboj stigao vrlo brzo poslije poraza od Rijeke. Smatram da se moramo hrabro postaviti i ići otvorenog garda na tri boda - istaknuo je Interov prvotimac Mlinar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 00:18