Bruno Konjević / Cropix
PROTIV 'NEPRIJATELJA'

FOTO Vatreni su se vratili: Šuker se obračunavao s navijačima i medijima

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 14. listopad 2015. 15:30

Tijekom noći su se društvenim mrežama slijevali slavljenički zapisi hrvatskih reprezentativaca, a kada je noć pala, mnogi od njih krenuli su zaobilaznim putem prema klupskim stvarnostima, dok su ostaci ostataka krenuli prema zagrebu, s Eurom na usnama. prvi među njima svakako je Davor Šuker, predsjednik HNS-a, koji je u kamere HRT-a prije leta za Hrvatsku izrazio zadovoljstvo učinjenim. Nije, naravno, propustio istaknuti 'nogometnu obitelj' zvanu Savez kao preteču svega dobroga.

"Čestitao bih igračima i nogometnoj obitelji na velikom uspjehu. Zahvalio bih se svima koji su bili uvijek uz nas, koji su nam uvijek bili potpora. Nadam se da ćemo svi biti zajedno u Francuskoj i da ćemo ispuniti randez vous", kazao je Šuker, pa se nezaobilazno osvrnuo na navijače, ali i medije.

"Uvijek ima žita u kukolju", učinio je prvo lapsus pa nastavio: "To će uvijek biti tako. Hvala svima koji su sretni zbog Hrvatske i nadam se da ćemo se vidjeti u kockastim dresovima u Parizu. Mi smo '98. imali najbolju navijačku skupinu i nadam se da će to tako i biti. Mediji? Mi ćemo samo igrati nogomet. Pustite nas više na miru. Napravili ste nam toliki pritisak da smo počeli razmišljati radimo li dobar posao", završio je prvi čovjek HNS-a.

Malo iza podneva, krnji Vatreni sletjeli su na Pleso. Dok su internacionalci krenuli prema klubovima, u prijestolnicu su sletjeli Pivarić, Pjaca, Lešković, Vargić i Lovre Kalinić, dakle društvo iz HNL-a vođeno izbornikom Antom Čačićem.

"Profeštali smo do dva-pola tri. Jutros su već svi morali krenuti prema svojim destinacijama. Rekao sam kapetanu Dariju Srni da prenese igračima kako posao tek sad počinje", kazao je Čačić uz dodatak: "Prezadovoljan sam, napravili smo odličnu stvar, sada prvo trebam sjesti, analizirati učinjeno, te mi se moraju slegnuti emocije. Molio bih čelnike države da nam naprave pravi stadion! Ako imamo odlične biblioteke i kazališta, red bi bio da imamo i normalan stadion. Mi u tom smislu zaostajemo za cijelom regijom, a radimo daleko najbolje stvari!"

Čačićev novi prvotimac Josip Pivarić, preplavljen emocijama, nije se ustručavao velikih najava:

"Nismo se bojali niti uplašili, na kraju smo napravili odličan posao. Ne mislimo stati na ovome, već i u Francuskoj želimo dokazati kako smo se zasluženo plasirali na Euro, pa tamo napraviti velike stvari", istaknuo je Pivarić, dok je Pjaca zaključio obraćanje: "Veliko hvala Talijanima što su nam omogućili da se bez dodatnih kvalifikacija plasiramo na Euro, ovo je veliki uspjeh, znali smo ga proslaviti, a svi vjerujemo da ćemo idućeg ljeta još više razveseliti naše navijače."

Linker
20. travanj 2024 05:42