Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
PONOVNO U ZAGREBU

FOTO: VELIČANSTVEN DOČEK NOVE-STARE DINAMOVE ZVIJEZDE Dolazi s kraljevskim statusom, ali i teretom: Sammire, donesi Dinamu naslov!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. siječanj 2017. 00:33

Dugo netko nije imao takav doček kao Sammir. Sletio je u zrakoplovu iz Frankfurta, zajedno s Marinom Čilićem, ali našeg najboljeg tenisača ovoga puta je malotko primijetio. Okupilo se na izlazu tridesetak navijača, mažoretkinje, klupsko vodstvo na čelu s glavnim direktorom Tomislavom Svetinom.

Povjerenik Damir Žigrović okitio je Sammira Dinamovim šalom, dva zaštitara provela su ga do VIP salona. Nekoliko klinaca zaustavilo ga je, za fotografije i autograme. Doista, došao je s kraljevskim statusom, ali i s teretom, taj Dinamov šal oko vrata, to je i zahtjev koji nema alternativu; Sammire, donesi Dinamu naslov!

- Hvala sima koji su došli, sretan sam što sam došao u svoj grad, u svoj klub. Navijači? Primijetio sam da me ljudi ovdje volje, to je znak da sam nešto ovdje i ostavio, sad sam došao to i potvrditi - rekao je Sammir pred mnoštvom novinara i kamera.

Doista neobično druženje, u neobičan sat, bila su već 23 sata. No, tako je ispalo, let iz Kine bio je dug, subotnje jutro i odlazak na pripreme su bile blizu pa i nije bilo previše vremena za slavlje.

- Bio sam ja u Kini zadovoljan, iako nama Brazilcima i Europljanima nije se lako priviknuti na život tamo. Ali, ja sam odlučio doći u Zagreb i pomoći Dinamu.

Otkrio je da je intenzivno u povratku počeo razmišljati u zadnjih 20 dana.

- Pričao sam s menadžerom Andijem Barom u zadnje vrijeme često o tome, sad sam shvatio da je došlo vrijeme za povratak.

Priznao je i da baš ne poznaje sadašnju momčad, da će suigrače upoznati na putu do Turske.

- Više sam čitao o Dinamu nego ga gledao, poznajem trenera iz doba dok je bio u Ludogorecu, ostale ću upoznati, ima vremena.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN

Linker
20. travanj 2024 09:10