Foto: Damir Krajac / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

FOTO, VIDEO: BJELICA NAJAVIO PRVI DINAMOV IZAZOV Modri kreću s najjačim mogućim sastavom, a trener Modrih otkrio hoće li još biti transfera

U Maksimiru je održana presica uoči utakmice 19. kola Prve HNL u kojoj Dinamo u subotu u 15 sati dočekuje Rudeš. Riječ je o srazu prvoplasirane i posljednjeplasirane momčadi ligaške ljestvice.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. veljača 2019. 16:16

Znamo da svi mislite kako znate tko će pobijediti, ali sjetite se početka Dinamove jeseni, u Maksimiru je završilo 1:1.

Dakle, u plavom domu nisu unaprijed upisali bodove, nego su ozbiljno prionuli poslu i pripremili se za dečke iz zagrebačkog kvarta. Bjelica ne može računati na tri igrača zbog ozljeda, to su Šunjić, Gavranović i Kadzior, a zbog kartona neće biti Danija Olma.

"Očekujem da će se Rudeš braniti, da će nama prepustiti posjed lopte i smanjiti nam prostor u kojem možemo djelovati. Mi smo se ovaj tjedan spremali za takav način igre. Moramo biti na stopostotnom nivou, maksimalno koncentrirani", najavio je Dinamov trener Nenad Bjelica.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

Dinamov trener nije želio otkriti konkretan sastav, ali za njega svakako konkuriraju dva zimska pojačanja Komnen Andrić i Iyayi Atiemwen.

"Atiemwen je od početka tjedan s nama u treningu, dečki su ga super prihvatili, već na prvim treninzima je pokazao da će biti veliko pojačanje. Isto tako i Andrić koji je malo duže s nama. U njih dvojici smo dobili vrhunske nogometaše i ljude", dodao je Bjelica, objasnivši kako odmaranja igrača protiv Rudeša neće biti.

Sjetio se Bjelica one prve utakmice u Maksimiru koja je završila 1:1..

"Bio je to trenutak u kojem su me upoznali u drugom svjetlu. Tada to nije bio dobri i smireni Nenad Bjelica... Tada sam bio Bjelica koji se naljuti. Igrače upoznajem u svim situacijama, a oni tako i mene upoznaju. Ne toleriram da se bilo koja utakmica ne odigra na najboljoj mogućoj razini, neovisno o kome se radi. Za mene svaka utakmica ima veliku važnost. Nakon te utakmice napravili smo i neke promjene, neki igrači su nas napustili... Ne zbog te utakmice, ali bila je određeni pokazatel".

Odgovorio je Bjelica i na pitanje je li prijelazni rok za Dinamo gotov?

"Za mene je, uvijek se mogu dogoditi neke promjene, eventualno neki odlasci igrača, imamo dosta širok kadar. Uvijek može doći do nekih minimalnih promjena, ali ako i dođe do nekih odlazaka na nekim pozicijama mislim da neće biti potreba za novim igračima. Za mene svi igrači koje imam konkuriraju za prvi sastav, ali kažem, može se dogoditi situacija da dođe ponuda za nekog igrača iz zemalja u kojima traje prijelazni rok i da mu onda omogućimo odlazak", objasnio je Bjelica.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 14:05