Foto: Damir Krajac / CROPIX
18. KOLO PRVE HNL

FOTO, VIDEO: DINAMO JE ZABIO U ZADNJI TREN Modri su se dugo mučili protiv 'stare mušterije', a onda se ukazao junak Olmo. Pogledajte gol odluke

U susretu 18. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Inter s 1-0 (0-0) i opet došli do ogromnih 12 bodova viška u odnosu na pratitelje.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. prosinac 2017. 14:11

DINAMO - INTER 1:0 (Olmo 84')

DINAMO: Livaković, Stojanović, Sigali, Rrahmani (od 70. Moro), Lecjaks - Doumbia, Ademi - Soudani, Antolić (od 81. Hodžić), Olmo - Henriquez (od 60. Fiolić).

Trener: Mario Cvitanović.

INTER: Santini - Bosec, Grgić, Komorski, Mamić - Mazalović, Šarić - Rak, Postonjski (od 57. Zulim), I. Blažević (od 68. Obeng) - Andrić (od 86.).

Trener: Samir Toplak

-------------------------------------------------------------------

Do 84. minute Interova je obrana odolijevala, dobro se držala, odbijala sve potencijalne prijetnje i bezbrojne Dinamove ubačaje. No, onda je kapitulirala, trenutak nepažnje bio je dovoljan za Danija Olma koji je Modrima donio tri boda.

Ti bodovi su i jedino što će se pamtiti, osim pobjede malo toga može zadovoljiti Marija Cvitanovića, mučio se Dinamo, baš mučio, uz veliki posjed nije uspio stvoriti previše prilika i lijepih akcija, rezultat je i ovaj put opet pobijedio u dvoboju s dojmom i kvalitetom.

Ove je sezone kao neko pravilo da Dinamo u prvom poluvremenu ne igra dobro. Tom zaključku dali su Modri jučer i dodatnu dimenziju, bilo je to možda i njihovih najsiromašnijih prvih 45 minuta. Jer, znalo se događati da Dinamovi nogometaši budu nezadovoljni realizacijom, protiv Intera su imali loptu u posjedu 70 posto prvog dijela, a nisu, zapravo, napravili ništa. Tek jedna velika prilika, Antolić je u 12. minuti ubacio iz prekida, Henriquez se izmigoljio čuvarima, ali s pet-šest metara pucao po sredini gola, Santini je odbio nogom. Nešto kasnije slično je loptu dobio i Soudani, međutim tu su opasnost uz ponešto problema otklonili gostujući braniči.

Tomislav Šarić jedan je od brojnih ubačaja u šesnaesterac glavom izbacio preko gola, izgledalo je kao da će zabiti autogol. Isti taj Šarić Interov kapetan, jedini je koji je zaprijetio Livakoviću, no, dobru povratnu loptu s dvadesetak metara poslao je visoko i daleko od gola. I to je bilo sve, baš sve iz tih siromašnih 45 minuta. Dinamo je dominirao, ali bez okomitosti i ideje, lopta je išla presporo. Interova obrana lagano je otklanjala sve moguće prijetnje, a kad su gosti i pogriješili, Modri to nisu znali iskoristiti.

Sve skupa premalo da zagrije promrzlu publiku, za to se više brinuo čuveni 'komentator' Zeko, čije su dosjetke sa zapadne tribine koliko-toliko zabavljale gledatelje. Tako je povišenim glasom, ljutit zbog neatraktivne predstave zaključio da bi Davor Šuker trebao platiti 1000 eura kazne, jer dopušta da se ovakve utakmice igraju u nedjelju navečer! Do 22. minute šutjeli su i BBB-ovci na sjeveru, tada su se probudili, podrška Slobodanu Praljku i domoljubne pjesme bili su najveći dio arsenala.

U petoj minuti nastavka tresla se gostujuća mreža, zabio je Henriquez, ali iz zaleđa. Premda, dodao mu je jedan Interov igrač, međutim, za suce nije bilo dvojbe. Dinamo je i dalje bio stalno pred šesnaestercem gostiju, uz bezbrojne ubačaje u njega, Inter je teško dolazio na domaću polovicu.

Iznenadio je stoga zamjenom Cvitanovića, izvadio je Henriqueza, stavio Fiolića, Soudanija prebacio u špicu. Ne odveć hrabro, tek je nešto kasnije odlučio odmijeniti stopera Rrahmanija veznjakom Morom. Ušao je onda i Hodžić, nastavio je Dinamo napadati i ubacivati, konačno je to donijelo ploda, Olmo je presudio Zaprešićanima i spriječio iznenađenje. Mladi Španjolac do tog trenutka nije igrao neku spektakularnu utakmicu, ali je pogotkom potvrdio epitet jednog od najvažnijih i najboljih Dinamovih igrača ove sezone. Mogao je u zadnjoj minuti zabiti i Soudani, povećati prednost, no, nije bio koncentriran, pobjegla mu je lopta, nije to bila njegova večer. Bilo je kod Modrih i dosta nervoze, Sigali je zaradio žuti karton zbog kojega neće igrati u idućem kolu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:34