Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
15. KOLO PRVE HNL

FOTO, VIDEO: NOVI ŠOK ZA RIJEKU USRED ZAGREBA Nastavlja se agonija: Lokomotiva srušila prvaka u Kranjčevićevoj fantastičnim golom mladog dragulja

Nogometaši Lokomotive pobijedili su Rijeku 1:0 u 15. kolu Prve HNL u Kranjčevićevoj.
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 05. studeni 2017. 13:43

LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:0 (Capan 16')

Lokomotiva (4-2-3-1): Šemper – Karačić, Majstorović, Kolinger, Musa – Capan (od 81. Burić), Šunjić – Barić (od 45. Oluić), Majer (od 84. Chago), Ivanušec – Krstanović.

Rijeka (4-3-3): Prskalo – Mavrias (od 45. Heber - od 71. Črnic), Župarić, Elez, Zuta – Bradarić, Mišić, Pavičić – Acosty (od 64. Gavranović), Gorgon – Vešović.

------------------------------------------------------------

Peti put u zadnjih šest ogleda je Rijeka morala stisnuti ruku boljem protivniku. Lokomotiva je pobijedila Riječane 1-0, golom Luke Capana (16.) i produbila krizu prvacima.

Nakon što su u prošlom kolu potpisali uvjerljive gostujuće poraze, Rijeka od Dinama, a Lokomotiva od Osijeka, obje momčadi su u Kranjčeviću stigle po iskupljenje. Naravno, više se to odnosilo na aktualnog prvaka Hrvatske, čija igra nimalo ne podjeća na onu prošlogodišnju, šampionsku.

Uprijet će Matjaž Kek prstom u Upravu, pokazajujući na tanak i oslabljeni igrački kadar, na koji su se naslagale i brojne ozljede, pa stoga ne čudi Dinamova prednost na vrhu hrvatskog prvenstva. Damir Mišković, uzdajući se u Kekovo čarobiranje, nije doveo adekvatna pojačanja, a momčadi je očito potrebna reanimacija. Lokosi su, predvođeni Lovrom Majerom, Lukom Ivanušecom i pridošlicom, Ivanom Krstanovićem, u zadnjih pet utakmica ubilježili dvije pobjede, uz dva remija i ranije spomenuti poraz, te su s velikim ambicijama pristupili ovom susretu.

Kekova „kuhinja“ skromnih sastojaka nije uspjela dati rezultata, Rijeka je vjerojatno već sada predaleko od rivala iz Maksimira.

Najaktivniji igrači domaćina u prvih nekoliko minuta bili su Ivanušec i Majer, s prvim je Grk Charampalos Mavrias imao puno problema na desnom boku, u par se navrata 18-godišnji krilni igrač Lokomotive poigrao sa bekom Rijeke, ali nedostajao je zadnji pas za gol. Kod gostiju je Pavičić pokazivao najviše želje za igrom, dok je Vešović na krilu pokazao svoju probojnost, često se zabijajući u sredinu. Jedan njegov udarac je u 15. minuti bio jako opasan, ali su domaćini uspjeli izblokirati u korner.

Minutu nakon pokušaja Vešovića, Capan se sjurio kroz samo srce riječke obrane, prošetao se kroz blok i poslao loptu pod gredu za 1-0. Napucani adrenalinom, igrači zagrebačke momčadi nastavili su s pritiskom. Nakon Majerovog Kornera, Denis Kolinger ostaje sam na vrhu peterca, ali njegov udarac odlazi malo iznad vrata. Rijeka je u tim trenucima izgledala bezidejno, uzalud je Kek pokušavao razbuditi vlastite igrače. Rijeka je nakon prvog poluvremena trebala biti zadovoljna rezultatom.

Kek je u drugom dijelu, na klupi ostavio očajnog Mavriasa, umjesto kojeg je ušao Heber (kasnije izašao zbog ozljede). Početak poluvremena obilježila je jedna sumnjiva situacija, Karačić je odnio loptu ispred Gorgona nakon kornera, igrači Rijeke su tražili penal, jer je izgledalo da je Karačić igrao rukom. Međutim, Pajač nije pokazao na bijelu točku.

Zanimljivo je bilo na tribini, oko stotinjak navijača Armade je, nakon ulaska Marija Gavranovića (64.), dobar dio drugog poluvremena provelo u „čašćenju“ napadača pogrdnim povicima, koji bi na zimu Rujevicu trebao zamijeniti Maksimirom.

Izuzemo li sporni detalj, Rijeka u drugom poluvremenu nije pokazala puno više. Podvučemo li crtu, momčad Marija Tokića je zasluženo slavila. Kek se mora vratiti na ploču za crtanje, ostane li još uvijek za kormilom riječkog sastava.

Prva HNL - 15. kolo

Lokomotiva - Rijeka 1-0 (Capan 16)

Slaven Belupo - Dinamo (19.00)

Odigrano u petak i subotu:

Inter - Osijek 3-1 (Dalić 31, Mazalović 45+2-11m, Rak 78 / Boban 80)

Cibalia - Istra 1961 1-4 (Kordić 55 / Ofosu 5, Gotal 12, 52-11m, Kitarovski 23)

Hajduk - Rudeš 2-3 (Borja Lopez 15, Ohandza 21 / Entrena 61, 88, Budimir 69)

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:28