Vlado Kos / CROPIX
NOVI UDARAC ZA SPLIĆANE

FOTO, VIDEO: OSIJEK IZBACIO HAJDUK IZ HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA Pogledajte sve golove iz Gradskog vrta, Bočkaj i Henty zabili za polufinale

Osijek je u polufinalu Hrvatskog kupa! Momčad Zorana Zekića s 2:1 je u Gradskom vrtu svladala Hajduk. Strijelci za domaćine bili su Bočkaj u 27. i Henty u 39. minuti, dok je gostima nadu vratio Gyurcso pogotkom u 64., ali to na kraju ipak nije bilo dovoljno za potpuni povratak u utakmicu.
Piše: HinaObjavljeno: 05. prosinac 2018. 16:28

OSIJEK - HAJDUK 2:1 (Bočkaj 27', Henty 39' / Gyurcso 64' )

OSIJEK: Malenica, Tomelin, Boban, Bočkaj, Mudražija, Škorić, Pušić, Grgić, Marić, Hajradinović, Henty

Klupa: Santini, Lončar, Lopa, Dugandžić, Pilj, Šutalo, Čavar

HAJDUK: Ljubić, Juranović, Bradarić, Vučur, Ismajli, Jurić, Nejašmić, Palaversa, Caktaš, Jradi, Jairo

Klupa: Blažević, Mikulić, Gyurcso, Ivanovski, Delić, Fomitschow, Teklić

Nogometaši Osijeka plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa nakon što su u Osijeku svladali Hajduk s 2-1.

Osječani su ušli među četiri najbolje momčadi u Kupu, zahvaljujući odličnoj predstavi u prvom dijelu, kojeg su dobili s 2-0.

Osijek je poveo u 26. minuti kada je na ubačenu loptu s desne strane naletio Petar Bočkaj i snažnim prizemnim udarcem iskosa pogodio mrežu. U 39. minuti već je bilo 2-0, ponovno je uslijedio ubačaj s desne strane, prihvatio ju je Nigerijac Ezekiel Henty i opalio s desetak metara, a lopta je prošla kroz ruke vrataru Ljubiću i završila u mreži. Samo minutu kasnije pogrešno dodavanje Ljubića ne koristi Hajradinović, splitski vratar mu je uspio obraniti, pa je Hajduk na odmor otišao sa samo dva gola u mreži.

U 47. minuti napadač Osijeka Hajradinović je još jednom išao sam prema vratima Hajduka, no Ljubić je opet obranio. U 56. minuti prva prilika za Hajduk - Mađar Gyursco je izveo slobodan udarac iskosa, a njegov šut je odsjeo na vratnici. U 60. minuti vratar domaćih Malenica brani opasan udarac Caktaša, a Splićanima su se napadi isplatili u 64. minuti kada je ubačaj Jaira iz blizine Adam Gyurcso proslijedio u mrežu. Hajduk dokraja nije uspio izjednačiti pa su Osječani otišli u polufinale.

U utorak su polufinale Kupa osigurali Inter, domaćom pobjedom nad Vinogradarom (3-0) te Rijeka, koja je s 2-1 slavila u Zagrebu protiv Lokomotive. Večeras još igraju Dinamo i Slaven Belupo na Maksimiru.

Pred 2000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Pajač iz Zeline.

OSIJEK - HAJDUK 2:1 (Bočkaj 27', Henty 39' / Gyurcso 64' )

OSIJEK: Malenica, Tomelin, Boban, Bočkaj, Mudražija, Škorić, Pušić, Grgić, Marić, Hajradinović, Henty

Klupa: Santini, Lončar, Lopa, Dugandžić, Pilj, Šutalo, Čavar

HAJDUK: Ljubić, Juranović, Bradarić, Vučur, Ismajli, Jurić, Nejašmić, Palaversa, Caktaš, Jradi, Jairo

Klupa: Blažević, Mikulić, Gyurcso, Ivanovski, Delić, Fomitschow, Teklić

------------------------------------------------------

Kraj utakmice. Osijek je u polufinalu Hrvatskog kupa!

90' - Domaćini također rade izmjenu. Izlazi Henty, na teren istrčava Dugandžić.

88' - Žuti karton za Lončara.

86' - Mijenjaju Bijeli. Ulazi Ivanovski, a teren napušta Palaversa.

83' - Prilika za Hajduk! Baš kad smo spomenuli nešto mirnije razdoblje, ponovno je priprijetio Hajduk. Caktaš je bio u dobroj prilici, ali dodao je nepotrebno za Jaira, što sjajno čita Škorić koji uklizavanjem čisti loptu!

82' - Malo se primirila igra što čudi s obzirom na to da Hajduk mora loviti zaostatak ako hoće ostati u utrci za nastavak natjecanja.

80' - Još jedna izmjena u redovima domaćina. Travnjak će napustiti Boban, a priliku u posljednjih 10 minuta dobiva Lončar.

78' - Vrlo obećavajuća situacija za Hajduk, no Henty sjajno prati igru i povratkom u obranu zaustavlja nalet Bijelih. Publika je to nagradila pljeskom.

69' - Žuti karton za Bobana.

67' - Mijenjaju domaćini jer očito nešto ne funkcionira u posljednjih 15-ak minuta. Izlazi Hajradinović, a u igru će Pilj.

64' - GOOOL! Isplatio se pritisak Hajduka! Jairo se izborio za loptu na rubu desne strane šesnaesterca, poslao opasnu loptu pred gol Osječana, a na nju pravovremeno naletava Gyurcso koji s nekoliko metara nije imao težak posao!

60' - Hajduk se definitivno probudio! Caktaš se sjajno oslobodio na 20-ak metara, odlično potegnuo, no Malenica to odlično brani!

56' - Kakva prilika za Hajduk! Gyurcso puca iz slobodnog udarca i pogađa stativu! U nastavku lopta stiže do Palaverse koji je opalio silovito, ali malo neprecizno. Njegov pokušaj otišao je iznad gola. U istoj minuti žuti karton dobiva Pušić.

50' - Oreščanin mijenja. Ulazi Gyurcso, a teren napušta Jurić.

49' - Žuti karton za Ismajlija zbog prekršaja.

47' - Osijek prvi prijeti i u nastavku! Boban je došao do lopte, pokušao s 20-ak metara, ali njegov udarac odlazi pored gola. Odmah u nastavku Marić sjajno prima loptu, probija se i u jedan na jedan situaciji puca ravno u Ljubića koji je dobro reagirao i spriječio novi težak udarac za svoju momčad.

46' - Nastavlja se utakmica u Gradskom vrtu!

Kraj prvog poluvremena!

40' - Umalo 3:0! Ljubić je očito još uvijek pod dojmom primljenog pogotka i radi neshvatljivu pogrešku. Golman Hajduka poslao je loptu ravno u noge Hajradinoviću koji puca, ali ubrzo ispravlja pogrešku sjajnom obranom!

39' - GOOOL! Osijek je povećao prednost i to istim receptom! Ponovno je proradila desna strana domaćina s koje stiže jedna povratna lopta do Hentyja, a Nigerijac puca iz prve i svladava Ljubića.Golman Bijelih morao je bolje reagirati jer je loptu imao gotovo pa na ruci!

35' - Žuti karton za Škorića!

27' - GOOOL! Grgić je primio jednu loptu na desnoj strani, poslao ju u sredinu i ona prolazi kroz cijelu obranu gostiju i na drugoj strani pronalazi Bočkaja koji puca iskosa i pronalazi put do mreže s nekih 15-ak metara.

25' - Prilika za Osijek! Grgić je pucao po golu s lijeve strane, ali njegov pokušaj odlazi pored stative. Nije imao najbolji kut i možda je bolje rješenje bio pokušaj asistencije.

21' - Majstorija Bradarića! Hajdukovac se probio po lijevoj strani, gurnuo kroz noge Hajradinoviću, lijepo ubacio u šesnaesterac, no još jednom u posljednji trenutak dobro reagira obrana domaćina i izbija loptu daleko od gola Malenice.

18' - Umalo sjajan prodor Hentyja. Sjurio se prema kaznenom prostoru Hajduka, prebacio Juranovića, no idućeg u nizu nije uspio svladati. Hajdukova obrana je uspješno otklonila opasnost.

15' - Prepustio je sada Osijek inicijativu gostima i čini se kako će se koncentrirati na kontranapade.

13' - Caktaš proigrava Jaira na lijevoj strani, Brazilac pokušava vratiti u sredinu, ali obrana Osijeka je koncentrirana i izbacuje loptu u korner.

8' - Zaiskrilo je sada između Grgića i Bradarića. Igrači su se krenuli naguravati nakon jednog duela, pritrčali su i ostali, no sudac Igor Pajač ipak smiruje situaciju.

5' - Nastavlja se utakmica. Ljubić je izgleda u stanju nastaviti s utakmicom.

2' - Odmah prilika za Osijek! Bočkaj je sjajno uposlio Marića, Ljubić istrčava s gola i dolazi do sudara s igračem domaćina. Golman Hajduka ostao je ležati na terenu, a Siniša Oreščanin već šalje Blaževića na zagrijavanje. Uslijedila je pauza od nekoliko minuta, Ljubić se pridigao, no liječnici mu u ovim trenucima zaustavljaju krvarenje koje, čini se, dolazi iz posjekotine na gornjem dijelu nosa.

1' - Počelo je četvrtfinale kupa u Gradskom vrtu!

------------------------------------------------------

16.00 - Stigli su sastavi!

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 03:20