Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
DILEME VIŠE NEMA

FOTO, VIDEO: OSIJEK NAPRAVIO USLUGU DINAMU KOJI SLAVI NOVI NASLOV HRVATSKOG PRVAKA Slavonci 'ukrotili' Hajduk na Poljudu, pogledajte golove

U 35. kolu Prve HNL Hajduk i Osijek remizirali su na Poljudu 1:1. Takav rezultat znači da je Dinamo bez da je odigrao svoju utakmicu 35. kola osigurao novi naslov hrvatskog prvaka.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. svibanj 2018. 20:48

HAJDUK - OSIJEK 1:1 (Tudor 41' / Marić 59')

HAJDUK (4-3-3): Letica – Juranović (od 83. Tičinović), Ismajli, Borja Lopez, Fomitschow – T. Bašić, Radošević, Hamza – Tudor (od 75. Almeida), Futacs (od 60. Said), Gyurcso.

TRENER: Željko Kopić.

OSIJEK (4-2-3-1): Santini – Grgić, Milović, Barać, Barišić– Mioč, Škorić – Bočkaj, Hajradinović (od 84. Mudražija), Grezda 5,5 (od 64. Boban) – Marić (od 90. Šimunec).

TRENER: Zoran Zekić.

Nakon remija Rijeke u Vinkovcima imali su hajdukovci priliku zasjesti na drugo mjesto, ali Bijeli u zadnje kolo ulaze kao trećeplasirani. S bodom zaostatka putuju u subotu na Rujevicu i samo pobjedom mogu doći do druge pozicije inače prvenstvo završavaju na trećem mjestu. Petu godinu zaredom nema toliko obećavanog makar minimalnog iskoraka Bijelih u HNL-u....

Dvoboj s Osijekom još jedan je u nizu susreta koje Hajduk nije uspio pobijediti ove sezone na Poljudu u ogledima s ekipama iz Big Four. U šest ogleda s Dinamom, Rijekom i Osijekom upisali su Bijeli tek četiri mršava remija, a igrom u sinoćnjem dvoboju s Osijekom nisu ni zaslužili ništa više. Osijek je u prvom promašivao šanse, a u drugom su gosti preuzeli i kontrolu igre.

Skroman oproštaj hajdukovaca od Poljuda za ovu sezonu i nimalo ohrabrujuće izdanje pred nadolazeće finale Kupa. Ali, nedostajali su Nižić, Savvas i Caktaš, moguće je da u njihovim nogama leže nada i optimizam za dva posljednja ogleda sezone, Rujevicu i Vinkovce.

Hajduk je u prvom dijelu imao loptu, kontrolirali su Bijeli posjed, ali dvije sjajne prilike u startu dvoboja imali su Osječani. U 4. minut sam je primio loptu Eros Grezda nekoliko metara iza obrane Bijelih. Pomoćnik Đurak nije podigao zastavicu, ali spetljao se napadač Osijeka. Kao da se uplašio šanse, pa je usporio korak i loptu u konačnici samo predao u ruke istrčalog Letice.

Bjesnio je Zekić na tartan stazi, kakva je to šansa bila na samom otvaranju utakmice. Drugu je prigodu za Osječane upropastio Hajradinović. Povratnu loptu ostavio je Mirko Marić, a Hajradinović je u izglednoj poziciji sa 14 metara loptu poslao visoko preko vrata Letice. Hajduk je strpljivo gradio napade, pokušavali su Bijeli preko bokova pronaći Futacsa, ali dva kršna Dalmatinca Barać i Milović izmjenjivali su se u čuvanju mađarskog centarfora. Unatoč inicijativi, teško je Hajduk prolazio kroz gustu obranu Osijeka, jednu od rijetkih brzih akcija vidjeli smo u 31. minuti kada su Juranović i Tudor pripredili šansu za Gyurca, no Mađarev pokušaj glavom lagano je završio u naručju Santinija.

Dvije minute kasnije veliku šansu propustio je Mioč s druge strane. Borna Barišić je uputio centaršut s lijevog boka, lopta je prošla kroz peterac Bijelih gdje je u padu na drugoj stativi dočekao Mioč, ali loše je zahvatio ubačaj, slabašno je pucao i Letica je spremno upisao novu obranu. Za sve promašaje Osječani su kažnjeni u finišu prvog dijela kada je Futacsa izmaknuo pažnji svojih čuvara, a Tudor drugu utakmicu zaredom ušao na popis strijelaca. Pogodak u pravom trenutku, jer strpljenje s tribina se već gubilo, ali sa vodstvom na odmor se otišlo u pozitivnom ozračju.

Nisu se Osječani mirili sa porazom, bolje su otvorili drugi dio, u 48. je Hajradinović iskušao udarac, ali otišao je njegov pokušaj previsoko, prema semaforu iza južne tribine. Mirko Marić je ponovno gurnuo Leticu u glavnu ulogu kada je u 55. minuti izmaknuo pažnji Lopeza i šutom sa 13 metara prisilio vratara Bijelih na još jednu važnu obranu. Nisu se Bijeli nikako uspijevali izvući iz podređene uloge, slutilo je na poravnanje i poravnanje se dogodilo nakon sat vremena igre. Zasluženo su gosti izjednačili, ali mogao je Hajduk ponovno u vodstvo već u 69. minuti preko Gyurcsa.

Pogodio je Mađar gredu, spasili su se Osječani uz pomoć bloka obrambenog igrača. Bio je to ipak bljesak igrača u bijelim dresovima, jer Osijek je nastavio dominirati. Lakoćom su Osječani osvajali prostor, u nekoliko koraka dolazili pred šesnaesterac Hajduka. Nestao je vezni red Bijelih i obrana se našla na otvorenom prostoru, u seriji iskušenja. Kopić ipak nije mijenjao sredinu terena, pojačavao je napad ulaskom Almeide, ali bez učinka po igru i rezultat. U zadnjim sekundama došlo je do nervoznog obračuna Lopeza i Baraća nakon čega se u gužvu umiješalo više igrača. Epilog je isključenje Baraća i žuti za Lopeza.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:53