Goran Sebelic / CROPIX
8. KOLO PRVE HNL

FOTO, VIDEO: UVJERLJIVO SLAVLJE HAJDUKA U GOLIJADI U PULI 'Bijeli' stigli do druge pobjede, Istra zabila jedan od najljepših golova sezone

U susretu osmog kola Prve HNL Hajduk je u Puli pobijedio Istru 1961 sa 4-2 (3-1). Bila je to druga pobjeda splitskog sastava pod vodstvom novog trenera Zorana Vulića.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2018. 18:20

ISTRA - HAJDUK 2:4 (Rodriguez 40', Mierez 52' / Gyurcso 20', 25', Ivanovski 36', 65')

Istra 1961: Čondrić, Grujević, Oneto, Bosančić, Rubić, Ivančić (od 71' Fuentes), Cardozo od 88' Segado), Sane (od 66' Traore), Obeng, Rodriguez, Mierez.

Trener: Curro Torres

Hajduk: Posavec, Juranović, Vučur, Lopez, Filip, Caktaš, Hamza, Palaversa (od 61' Jurić), Jairo 6,5 (od 71' Jradi), Gyurcso (od 83.Tudor), Ivanovski.

Trener: Zoran Vulić

Hajduk je sjajno ušao u susret i nakon nešto više od pola sata igre vodio je 3-0 golovima Gyursca (21, 25) i Ivanovskog (36). Domaćin je vratio smanjivši na 2-3 preko Rodrigueza (40) i Miereza (52), no sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Ivanovski postigvši u 66. minuti svoj drugi gol na utakmici.

Hajduk je mogao i uvjerljivije slaviti, ali je Mijo Caktaš u sudačkoj nadoknadi iz jedanaesterca pogodio vratnicu.

Hajduku je prvo poluvrijeme bilo vjerojatno najbolje na utakmici. Nakon eurogolčine Rodrigueza Istra se digla, smanjila na 2:3, imala je priliku i za izjednačenje, ali Ivanovski je drugim golom riješio pitanje pobjednika.

Hajduku sada predstoji utakmica Kupa, pa derbi protiv Dinama.

ISTRA - HAJDUK 2:4 (Rodriguez 40', Mierez 52' / Gyurcso 20', 25', Ivanovski 36', 65')

ISTRA: Čondrić - Oneto, Rubić, Bosančić, Rodriguez - Ivančić, Grujević, Sane - Cardozo, Obeng, Mierez

HAJDUK: Posavec - Juranović, Vučur, Lopez, Filip - Hamza - Caktaš, Palaversa - Jairo, Gyurcso, Ivanovski

--------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - Caktaš je odlučio izvesti najstrožu kaznu i pogađa gredu!

90'+3' - Jedanaesterac za Hajduk! Jradi je ubacio u peterac, a Čondrić nakratko odbio, Ivanovski je naletio na tu loptu u pucao po golu, a kapetan Istre Marin Grujević rukom skida loptu s gol-crte! To je crveni karton za Grujevića.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88' - Posljednja promjena u redovima Istre, Segado je ušao umjesto Cardoza.

83' - I posljednja zamjena kod Bijelih. Iz igre izlazi dvostruki strijelac Gyurcso, a mijenja ga Fran Tudor.

77' - Još jedna prilika za Hajduk! Ivanovski je odlično povukao po desnoj strani, odigrao je povratnu loptu za Jradija koji puca po golu s 14 metara, no njegov udarac nogom brani Čondrić.

74' - Sjajna prilika za Bijele! Gyurcso je izveo korner s desne strane, Caktaš je pucao glavom, ali lopta je išla malo iznad grede.

72' - Opet mijenja Hajduk. Čini se da se Jairo ozlijedio i neće moći nastaviti susret, a u igru ulazi Jradi koji je u nekim kombinacijama bio najavljen u udarnoj postavi.

71' - Još jedna promjena u momčadi Istre. Izašao je Ivančić, a priliku dobiva Adrian Fuentes.

70' - Oneto je dobio žuti karton zbog iznimno grubog prekršaja na Caktašu!

66' - Prva promjena u redovima domaće momčadi, ušao je Traore umjesto Sanea.

65' - GOOOL! Slobodan udarac s desne strane izveo je Gyurcso, obrana Istre je loše reagirala, a u gužvi se najbolje snašao Ivanovski koji zakucava loptu u mrežu za 2:4!

61' - Prvu zamjenu radi Vulić. Izašao je mladi Ante Palaversa, a zamijenit će ga Stanko Jurić.

59' - Odlična lopta Hamze kroz sredinu za Ivanovskog, napadač Hajduka nije uspio odmah pucati, izvukao se na stranu, pokušao je ubaciti, ali pročitao je njegovu namjeru vratar Čondrić i bez poteškoća je pokupio loptu.

52' - GOOOL! Arona Sane je izvrsno ubacio s desne strane, a Mierez se sjajno snašao i glavom pogodio za još jedno smanjenje vodstva!

50' - Prvi žuti karton zaslužio je Steliano Filip zbog prekršaja na kapetanu Istre Marinu Grujeviću.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na stadionu Aldo Drosina. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - U prvih pola sata Hajduk je apsolutno kontrolirao susret i dobru igru okrunio pogocima Adama Gyurcsa u 20. i 25. te Ivanovskog u 36. minuti. U završnici prvoga dijela mladi panamski reprezentativac J. L. Rodríguez fantastičnim je udarcem pogodio same rašlje i dao Istri nade za preokret u drugome dijelu.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Pajač šalje igrače u svlačionicu.

40' - GOOOL! 20-godišnji reprezentativac Paname koji je nastupio na ovogodišnjem SP-u u Rusiji José Luis Rodríguez fantastično je opalio s dvadesetak metara i svladao Posavca prekrasnim pogotkom u same rašlje!

36' - GOOOL! Juranović je sjajnim driblingom prošao po desnoj strani i centrirao u šesnaesterac, a na pravome je mjestu bio Ivanovski koji pogađa suprotni kut za velikih 3:0!

31' - Prilika za Istru! Ivančić je ubacio iz slobodnjaka s tridesetak metara iskosa, centaršut je išao prema golu, ali Posavec je spreman i bez poteškoća hvata tu loptu.

25' - GOOOL! Hamza je kroz sredinu sjajno pronašao Jaira koji jednim dodirom izbacuje obranu Istre i asistira Gyurcsu, a mađarski napadač gotovo identično kao kod prvog pogotka trese mrežu za 2:0!

20' - GOOOL! Cardozo je pogriješio i pokušao glavom dodati Čondriću, a Gyurcso je tu loptu presjekao, sjurio se prema golu i matirao vratara Istre za 1:0 Bijelih!

14' - Još jedna prilika za hajdukovce! Caktaš je snažno opalio po golu unutar kaznenog prostora, ali pucao je slabijom nogom i lopta je išla daleko iznad grede.

9' - Traje pritisak Hajduka. Drugi korner zaredom izveli su Bijeli, pucao je Lopez glavom s desetak metara, ali nije bio dovoljno precizan.

7' - Sjajne dvije šanse za Bijele! Gyurcso je izveo taj slobodnjak i gađao same rašlje, a Čondrić se istaknuo fantastičnom intervencijom. U nastavku akcije Jairo je pronašao Gyurcsa na rubu šesnaesterca koji opet puca po golu, no ovaj put malo iznad grede.

5' - Prilika za Hajduk! Jairo se sjurio prema golu Puljana, a Cardozo radi opasan prekršaj u zoni udarca na samome rubu šesnaesterca.

1' - Počela je utakmica u Puli.

--------------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na travnjak stadiona Aldo Drosina. Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Zeline. Sve je spremno za početak susreta!

18.45: Istru 1961 danas će premijerno voditi novi trener Cristóbal Emilio “Curro” Torres Ruiz.

18.30: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Hajduka Zoran Vulić ipak je od prve minute dao prednost Filipu umjesto Fomitschowu. Jradi će također započeti na klupi, a Palaversa će zaigrati u početnom sastavu.

PRVA HNL, REZULTATI 8. KOLA

Dinamo - Inter 5-3

Istra 1961 - Hajduk 2-4

Subota:

Osijek - Gorica 0-1

Lokomotiva - Rijeka 2-0

Petak:

Slaven Belupo - Rudeš 1-1

Rezultati by SofaScore

Linker
22. travanj 2024 02:27