CROPIX
NIŠTA OD MODRE FEŠTE

FOTO/VIDEO: ŠAMPANJAC VRAĆEN U HLADNJAK! LOKOSI SENZACIONALNOM POBJEDOM ODGODILI DINAMOVU PROSLAVU Jurčević i društvo doživjeli neviđen šok

Nogometaši zagrebačkog Dinama propustili su prvu od tri meč lopte za osvajanje naslova prvaka, nakon što su u susretu 34. kola na gostovanju izgubili od Lokomotive 1-3. 'Modrima' za promociju u prvaka trebaju tri boda u zadnja tri kola, no prvu priliku su propustili. Preostaju im još dvije prilike, susreti protiv Rudeša i Intera.
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 08. svibanj 2018. 14:41

LOKOMOTIVA - DINAMO 3:1 (Krstanović 13', Radonjić 4', Šunjić 93' / Soudani 66')

LOKOMOTIVA: Hendija – Musa, Kolinger, Karačić, Barić (od 58., Oluić) – Šunjić, Burić – Kastrati, Radonjić (od 37. Babić), Knežević (od 80. Chago) – Krstanović.

DINAMO: Livaković – Stojanović, Rrahmani (od 46. Budimir), Benković, Lecjaks – Ademi, Doumbia – Soudani, Fiolić (od 71. Đurasek), Hajrović – Gavranović.

Prije utakmice Dinama i Lokomotive, pričalo se samo o povratku naslova na Maksimir. Ona prethodna čvrga od „prijateljskog“ kluba se činila kao iznimka, teško je bilo za povjerovati da u dvije utakmice zaredom „lokosi“ mogu nauditi Dinamu. No, izabranici Gorana Tomića još su jednom skinuli vodeću momčad hrvatskog prvenstva.

Sve je krenulo nizbrdo za „modre“ u 4. minuti, kada je Radonjić oteo loptu Rrahmaniju, pretrčao ga i okomito se sjurio prema vratima gostiju i pogodio drugi kut Livakovićeva gola. Ako to nije presjeklo malobrojne navijače Dinama, onda se to dogodilo samo devet minuta kasnije. Uplašeni Rrahmani opet ispada, Radonjić je pored njega izgledao kao Liverpoolov Mohamed Salah. Lopta u prostor, Radonjić daje povratnu za Ivana Krstanovića, čiji prvi udarac u ulozi vratara brani Filip Benković, ali iz drugog pokušaja Krstanović podiže na nevjerojatnih 2-0 u 13. minuti utakmice.

Rijetko viđena dominacija Lokomotive nad Dinamom, domaćin je stisnuo goste na njihovu polovicu, curilo je na sve strane. Dinamo se osobito napatio na bokovima, Lecjaks i Stojanović nisu ništa mogli protiv Radonjića i Kneževića, a očajnu utakmicu je odigrao Rrahmani.

Imao je u 28 minuti Kastrati situaciju jedan na jedan, ali je usporio i zakomplicirao napad, tražeći na drugoj strani Radonjića. Inače, ponajbolji igrač prvog poluvremena - Radonjić, zamijenjen je u 35. minuti, činilo se da je u pitanju prepona.

Izrazito loše poluvrijeme Dinama, zamijenio je puno konkretniji drugi dio Zagrepčana. U 65. minuti, Benković je iz prekida udario loptu glavom, a vratar Hendija je zakasnio i boksao umjesto lopte, glavu stopera Dinama. Križarić je na prvi pogled, dosta olako dosudio penal, koji je realizirao Soudani.

Do kraja je Dinamo imao dosta šansi za izjednačenje, a neki od promašaja su bili za rubriku vjerovali ili ne. A onda je na samom kraju i Šunjić potvrdio pobjedu Lokomotive. Jedna pobjeda u zadnje četiri utakmice, je premalo za najozbiljnijeg kandidata za naslov.

Dinamo je u ovu sezonu ušao kao favorit, ali još nije opravdao taj status. Činilo se zimus kako će se „modri“ prošetati prvenstvom, kada je krenula njihova serija bez poraza. Dotrčali su na zimsku stanku kao uvjerljivo prvi, s ogromnih 12 bodova prednosti ispred Hajduka, 14 više od Osijeka i 15 više od branitelja naslova Rijeke.

Pisalo se tada da bi zagrebačka momčad u prve četiri proljetne utakmice (gostovanje u Osijeku, domaće utakmice protiv Hajduka i Slaven Belupa, a zatim gostovanje na Rujevici), mogla biti promovirana u novog prvaka. Osobito iz tadašnje perspektive momčadi bez poraza u polusezoni. Konfeti su ipak morali malo pričekati – Dinamo je u te četiri utakmice izgubio od Hajduka i Rijeke, da bi dobio po nosu i od „prijateljske“ Lokomotive. Stigao je novi trener, zaredale su se ozljede i prvenstvo je odjednom postalo otvoreno. Dinamo je svejedno došao u poziciju da osigura naslov i prije samog kraja prvenstva. Zadnji posrtaji (Rijeka, Slaven Belupo), na koje se naslonio i poraz od Lokomotive, ostavili su klub iz maksimirske da još pričeka na titulu, budući da u trenutku zaključenja ovog izdanja, Rijeka i Inter još nisu odigrali svoj dvoboj.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:11