CROPIX
SKAUTI NA TRIBINAMA

GDJE JE 'NESTAO' HAJDUKOV DRAGULJ U VELIKOM DERBIJU? IZBORNIK MLADE HRVATSKE TVRDI 'Ne vjerujem ga je zakočila nazočnost Barcelone'

NENAD GRAČAN Ne vjerujem da je nazočnost Barcelone zakočila Bradarića
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. travanj 2019. 00:49

Domagoja Bradarića u derbiju su gledali skauti Barcelone, na tribinama Poljuda našli su se Goran Vučević i Jerome Bigot koji su zastupali Blaugranu.

Od Bradarića nisu vidjeli puno, jer se 19-godišnji lijevi bek Bijelih ni sa čime nije istaknuo u poraženoj momčadi. Ali zahtjevan je derbi za mladog igrača, drži i Nenad Gračan, izbornik U-21 reprezentaciji Hrvatske čiji dres nosi i Bradarić, koji je na upit je li nazočnost Barcelone “zakočila” mladog hajdukovca rekao sljedeće...

- Ne vjerujem da je to zakočilo Bradarića, jer utakmica je bila jako teška, Dinamo izuzetno discipliniran i nije bilo neke ljepote igre i poteza. Teško je u takvoj čvrstoj utakmici vidjeti neke izvrsnosti i ne držim da je derbi jedina utakmica. Dapače, za Bradarića je bitno da je u kontinuitetu, da dobro drži natjecateljski, prvoligaški ritam s 19 godina - poručio je Gračan.

Split, 100219.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola Prve HT lige izmedju HNK Hajduk i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Domagoj Bradaric, trener Sinisa Orescanin.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Da jedna utakmica, makar to bio i derbi, nije mjerilo za konačni sud glede angažmana igrača, dobro znaju skauti velikih klubova. Igrače gledaju u 15-20 utakmica, zato jedan dvoboj, bez obzira u kakvom se izdanju igrač prikaže, nikada nije kompetentan za konačni odabir. Zato, ako je netko nakon derbija bio željan brzog i jednostavnog odgovora hoće li Barca posegnuti za talentom Bijelih, ili možda odustati od angažmana, možda će i ostati razočaran što takvog odgovora zapravo nema. Jer strategija velikih klubova poznata je već godinama. Igrači se prate u seriji utakmica. To je prvo pravilo, a drugo je da velike klubove zanimaju svi interesantni igrači na svjetskom, a ne samo europskom tržištu.

Za Bradarića je pozitivno što privlači interes velikih klubova, ali jasno je da se još treba naviknuti na novu situaciju. Prije sedam mjeseci tek je zakoračio u prvoligaški nogomet debitiravši za Bijele u rujnu prošle godine.

U tih sedam mjeseci doslovno se okrenuo svijet za Bradarića koji je na startu prvenstva bio četvrti lijevi bek iza Fomitschowa, Filipa i Memolle, a danas je najveći tržišni adut Hajduka za mercata koji dolaze. Treba se nositi s milijunskim iznosima, zanimanjem velikih klubova, stoga je derbi zaista golemo iskustvo za 19-godišnjeg beka Bijelih. Jer, svaku sljedeću bit će pod povećalom europskih klubova, pa će s iskustvom znati i bolje odgovoriti na izazove koji slijede.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 19:05