Matija Djanjesic / CROPIX
TEŠKO IZBOREN REMI

GORICA SE NAKON DEBAKLA NA POLJUDU SPASILA NOVOG PORAZA Istra šokirala Velikogoričane ranim pogotkom, novi adut zabio prvijenac za izjednačenje

U susretu 6. kola Prve HNL Gorica i Istra 1961 su igrali 1-1 (0-1).
Piše: Toni RoićObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 20:01

GORICA - ISTRA 1961 1:1 (Hamad 53' / Bosančić 6')

GORICA: Kahlina - Čabraja, Čelić, Steenvoorden, Muhammed - Marina, Suk - Hamad, Maslowski, Dvorneković - Zwolinski

ISTRA 1961: Čondrić - Pavić, Bosančić, Tomašević, Grujević - Ivančić, Regan, Galilea - Ćuže, Fuentes, Gržan

Nekoliko promjena napravio je strateg Gorice Sergej Jakirović nakon debakla na Poljudu, a od prve minute zaigrao je švedski veznjak Jiloan Hamad. Umjesto Jovičića na mjestu stopera pojavio se opet Čelić, a nakon dvije propuštene utakmice u ulogu zadnjeg veznog vratio se Mario Marina. Lovrić i Ndiaye morali su pauzirati zbog kartona, a Farouk Miya je prodan u turski Konyaspor.

Ivan Prelec uveo je proljeća 2018. Goricu u 1. HNL, ali igra sudbine vratila ga je na mjesto sreće tek jučer i to u ulozi stratega pulske Istre. Prelec je u međuvremenu Goricu napustio zbog odlaska za pomoćnog trenera varšavske Legije, ali poljska avantura završila je neslavno, pa je ovoga ljeta krenuo ispočetka u Puli.

Iako je prvi udarac imao Maslowski, a Čondrić uspio odbiti u korner, utakmica za Preleca nije mogla početi bolje jer Puljani su u 6. minuti imali prednost. Stoper Petar Bosančić se priključio napadu i odlično iskoristio zbunjenost obrane domaćih za lijep pogodak glavom. Rasteretilo je to goste, koji su potom stali u pokretljivi i kompaktni blok, kojeg domaćini nisu uspjeli probiti u prvom poluvremenu. Najviše su pokušavali preko desne strane, ali Muhammed je nekoliko centrašutova poslao u prazno, dok su Suk i Zwolinski u 39. minuti zamalo zakasnili glavom loptu uputiti prema mreži. Istra je imala obećavajuću akciju u 18. minuti kada je desnu stranu probio Gržan i dao povratnu loptu za Fuentesa, čiji udarac odlazi preko grede.

Domaćini u prvih 45 minuta nisu stvorili čistu priliku, dok su Puljani jednim pravim udarcem i sigurnom obranom odmor dočekali s prednošću.

Na početku drugog dijela Jakirović odmah mijenja, vadi Marinu i ubacuje još jednog igrača pristiglog prošlog tjedna Darija Čanađiju, a sve u cilju ne bi li pokrenuo uspavani vezni red svoje momčadi. U 49. minuti dalekometnim udarcem pokušava Joey Suk, ali lopta odlazi zamalo pokraj desne vratnice. Ipak, već četiri minute kasnije na semaforu je 1:1, a debi za kurdsko-iračkog Šveđanina Jiloana Hamada nije mogao proći bolje. Nakon vrhunskog proigravanja Maslowskog, Hamad se našao u zicer poziciji i rutinerski realizirao svoju šansu. Uzvratili su Puljani u 59. minuti kada je Fuentes prešao Steenvoordena i slijeva snažno pucao, ali preko vrata Kahline. Pet minuta kasnije Čondrić sjajnom paradom spašava goste nakon udarca glavom Zwolinskog s pet metara. Još nedovoljno spremni Hamad u 72. minuti napušta teren, a ulazi Nizozemac Mathieu.

U 80. minuti je Istra imala pobjedu na pladnju jer je nakon lijepe akcije Gržan zdesna sam krenuo prema Kahlini, ali kada je pucao s desetak metara, vratar domaćih je obranio. Na drugoj strani je Steenvoorden postigao gol, ali iz zaleđa, da bi i Ćuže bio u lijepoj prilici matirati Kahlinu, ali nije ni on znao pronaći način da mu ovaj ne obrani.

Linker
26. travanj 2024 18:36