Damir Krajac / CROPIX
GORIČANI UZELI BODOVE

GORIČANI NADIGRALI VARAŽDINCE, JEDAN POGODAK ODLUČIO JE POBJEDNIKA Neko vrijeme nije se znalo je li Ndiayeov gol regularan, gosti pokušali sve za bod

Gorica je opravdala ulogu favorita i u 16. kolu HNL-a s 1:0 svladala je posljednjeplasirani Varaždin. Strijelac jedinog pogotka bio je Senegalac Cherif Ndiaye. Velikogoričani su pobjedom došli na četvrto mjesto s 25 bodova i barem privremeno preskočili Osijek i Rijeku koji igraju u nedjelju.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. studeni 2019. 17:16

Velika Gorica, 231119. 
Gradski stadion.
Nogometna utakmica 1. kola u 1. HNL seniora izmedju HNK Gorica i NK Varazdin.
Na fotografiji: Ivan Milicevic, Matija Dvornekovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Jedan bljesak u režiji asistenta Kristijana Lovrića i strijelca Cherifa Ndiayea bio je dovoljan Gorici za minimalnu pobjedu nad Varaždinom i skok na četvrto mjesto. Nije to bila utakmica koja će se pamtiti, ali Gorica piše bodove za europske snove, dok je posljednjeplasirani Varaždin još jednom bio blizu, ali ipak ostao bez pozitivnog rezultata.

U svojem 100. službenom nastupu za velikogorički klub, sjajnu utakmicu odigrao je Mario Marina, koji je nakon izlaska Čelića u 9. minuti preuzeo mjesto stopera i bio besprijekoran do kraja dvoboja, zaustavivši niz napada i pokušaja gostiju, koje je temperamentno s klupe vodio Luka Bonačić.

Koliko sada 64-godišnji Bonačić nogometno traje, najbolje će reći podatak da je prije više od 24 godine tada 17-godišnjeg Sergeja Jakirovića iz juniora metkovićke Neretve prebacio u seniore, a jučer je njegov negdašnji učenik sjedio na klupi Gorice s jedinom željom da Bonačićev Varaždin pobijedi i ostavi na dnu lige. Međutim, prvo poluvrijeme velikogoričkog ogleda nije odavalo razliku tko se od momčadi na terenu bori za europske nastupe, a tko za ostanak. Gorica je jalovo napadala, dok je Varaždin iz čvrstog i pokretljivog bloka izgradio nekoliko obećavajućih situacija i može žaliti što nije došao do vodećeg pogotka.

Prva je bila u 13. minuti kada je Benko gurnuo dubinsku loptu za Kolarića, ali vratar domaćih Kahlina je pravovremeno nanjušio opasnost i istrčavanjem prvi došao do lopte. Ubrzo su gosti u 25. minuti potpisali i pravi i jedini zicer u poluvremenu kada je Tkalčić sjajno proigrao usamljenog Kolarića, koji s nekih 12 metara puca, ali Marina uspijeva izblokirati loptu koja završava u rukama Kahline. Varaždinici su reklamirali igranje rukom Marine tom prilikom, ali VAR stiže tek u 2020.

Vratar Gorice i sam tri minute kasnije sprečava vodstvo gostiju, kada iz rašlji vadi loptu koju je iz slobodnog udarca uputio Leon Benko. Tek po jedan neprecizan udarac Čabraje, Ndiayea i Lovrića bilo je sve što su domaćini napravili za 45 minuta, premalo s obzirom na očekivanja i nade.

Nije stoga čudo što je Jakirović nezapaženog Hamada ostavio u svlačionici, a uveo Lukasza Zwolinskog, koji je već u prvom dodiru s loptom natjerao vratara Nevistića na paradu. To kao da je bila najava vodstva domaćih koje se dogodilo nakon pokušaja kontre gostiju i izgubljene lopte, a brojna pratnja koja je non-stop čuvala Lovrića, ovoga puta nije zaustavila njegov bijeg po lijevoj strani i oštru loptu koju je sjajno namirisao Ndiaye i uletjevši među stopere gostiju matirao Nevistića.

Taj mat u dva poteza je prelomio utakmicu jer do kraja igralo se prilično rastrgano, Varaždin je pokušavao zaprijetiti izjednačenjem, ali osim udarca Posavca u 70. minuti koji je prošao zamalo pokraj vratnice, nisu gosti uspjeli pronaći način za ugroziti Kahlinu. Domaći su se pak strpljivo branili, tu i tamo odugovlačili, te dočekali kraj dvoboja uzdignutih ruku. Ovih 10 bodova iz prošla četiri kola odlična su im podloga za još tri dvoboja do kraja godine, ali i četvrtfinale Kupa protiv Slavena Belupa, dok Varaždinicima ostaje naporno raditi da budu konkretniji u realizaciji stvorenih prilika.

GORICA - VARAŽDIN 1:0 (Ndiaye 58')

GORICA: Kahlina - Periša, Čelić, Jovičić, Čabraja - Marina, Suk - Dvorneković, Hamad, Lovrić - Ndiaye

VARAŽDIN: Nevistić - Tkalčić, Stolnik, Adžić, Miličević - Guera, Roca - Kolarić, Senić, Glavina - Benko

-------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

77' - Strašna šansa Gorice i fantastična Nevistićeva obrana! Lovrić je još jednom bio u ulozi asistenta, pronašao je Zwolinskog koji je iz voleja opalio pod gredu, a vratar Varaždina je čudesnom bravurom spasio siguran pogodak!

70' - Mogao je Varaždin sada doći do izjednačenja! Domaći su braniči 'zaboravili' na Posavca koji je šutirao s vrha šesnaesterca, a udarac je prohujao pored vratnice! Bilo je to jako blizu...

- Stigle su službene brojke, na stadionu je 1270 gledatelja.

58' - GOOOL! Vode Goričani 1:0. Pogodak je zabio Cheriff Ndiaye na asistenciju Kristijana Lovrića. Lopta je ipak prešla crtu, po mišljenju sudaca.

1' - Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni sudac je Dario Bel iz Osijeka.

-------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:20