Kasnije isključeni Mario Marina s loptom tijekom dvoboja protiv Intera
 Srđan Vrančić/Cropix
I ČETVRTO SLAVLJE GOSTIJU

GORIČANI OSTALI S IGRAČEM MANJE, PA ODMAH ZABILI I SIGURNO PRIVELI MEČ KRAJU Zebec dosudio penal za Inter, pa se predomislio...

Na stadionu u Zaprešiću nedjeljni program desetog prvenstvenog kola otvorili su nogometaši Intera i Gorice
Piše: Toni RoićObjavljeno: 29. rujan 2019. 19:21

Inter - ​Gorica 0:2

​ZAPREŠIĆ Igralište ŠRC Zaprešić. Gledatelja 500. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Križarić i Crnčić. Četvrti sudac. Župan. Delegat. Krajnić. ​STRIJELCI: 0:1 - Čabraja (33), 0:2 - Zwolinski (57).

​INTER (3-5-2): Frelih, Tatomirović, Grgić, Soldo (od 56. Mitrović) - Bosec, Čeliković, (od 70. Ljubić), Mazalović, Mlinar, Conev (od 46. Postonjski), Serderov, Mamut. TRENER: Samir Toplak.

​GORICA (4-2-3-1): Kahlina - Musa (od 46. Čanađija), Jovičić, Ljubisavljević, Čabraja - Marina, Suk - Mathieu (od 70. Čelić), Ndiaye (od 55. Maslovski), Lovrić - Zwolinski. TRENER: Sergej Jakirović.

​ŽUTI KARTONI: Musa (13), Mlinar (20), Serderov (31), Marina (29), Postonjski (47), Suk (80), Mitrović (90). ​CRVENI KARTON: Marina (53 - prekršaj - drugi žuti). ​IGRAČ UTAKMICE: Kristiijan Lovrić

---------------------------------

GOLOVI:

0:1 - ČABRAJA (33) - Lovrić je asistirao Čabraji, koji je vrhunskim solo volejom s vrha 16-erca naciljao lijevi donji kut, 0:2 - ZWOLINSKI (57) -
​Opet je asistent bio Lovrić, a kraj skamenjene obrane Intera i vratara Freliha Zwolinski je lako ubacio loptu u mrežu.

-----------------------------------------

Gorica je lakše od očekivanoga osvojila tri boda na gostovanju u Zaprešiću, dok nakon novog poraza izabranike trenera Samira Toplaka očekuje teška borba za ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Iako je u prijašnjim dvobojima zaprešićki sastav unatoč porazima ostavljao često vrlo solidan dojam, ovoga puta je to izostalo.

Važnost utakmice kao da je potpuno sputala domaćina koji su praktički tek jednom ozbiljnije zaprijetili vrataru Gorice Kahlini, i to tek u završnici prvog dijela, kada je Tatomirović pogodio gredu. Sve ostalo bilo je u znaku gostiju koji su do nova tri boda došli zahvaljujući novoj sjajnoj predstavi Kristijana Lovrića koji je još jednom potvrdio neospornu klasu, dvije vrhunske asistencije za pogotke koje su postizali Čabraja i Zwolinski. Poljski napadač, koji je u prošloj sezoni bio jedan od udarnih pojedinaca Gorice, bio je u dosta velikoj krizi, no u Zaprešiću je, ne samo zbog postignutog pogotka, podsjetio na stara kvalitetna izdanja. Nije sporno da Velikogoričani imaju dosta kvalitetniji kadar od zaprešićkog sastava, no i ovoga puta domaćini su svom suparniku itekako olakšali put do tri boda.

Nakon što se na odmor otišlo s minimalnom prednošću turopoljskog sastava, Mamut je izborio isključenje nakon što je na njega preoštro startao Marina, ali ne prvi put u ovoj sezoni Div iz predgrađa, umjesto da mu igrač više na travnjaku bude prednost, samo nekoliko trenutaka kasnije primio je drugi pogodak nakon nove dekoncentracije u obrani koju nije propustio iskoristiti spomenuti Zwolinski.

Ipak, bez obzira na sve spomenute pogreške u zadnjem redu, činilo se da će zaprešićka družina dobiti prigodu za povratak u igru, kada je nakon ubacivanja vrlo dobrog Mitrovića lopta u ruku pogodila Suka, sudac Zebec pokazao je na bijelu točku, ali nekoliko trenutaka kasnije Zebec je na intervenciju pomoćnika Križarića promijenio odluku i dosudio ispucavanje za vratara gostiju Kahlinu.

Spomenuta odluka očekivano je navukla bijes u redovima domaćina, direktor Intera Branko Laljak bio je nakon utakmice izrazito ljut i uvjeren da je 11-erac bio i više nego očigledan, apostrofirajući da je Inter sudačkim odlukama već osmi put oštećen u ovoj sezoni. I da je Zebec pogriješio ne dosudivši kazneni udarac domaćinu, ipak treba konstatirati da ovoga puta prema prikazanoj igri Zaprešićani nisu zaslužili ništa drugo osim poraza. Nije to bila neka spektakularna igra Gorice, ali za goste najvažnije je da su se vratili na pobjednički kolosijek i potvrdili europske ambicije.

A sve je lakše kada u momčadi imate vrhunskog majstora kakav je Kristijan Lovrić, još jednom igrač prevage i najzaslužniji što su tri boda otišli u turopoljsku metropolu. Osim izgubljenih bodova, Inter će u sljedećem kolu na gostovanju kod Istre 1961 biti bez požutjelih Serderova i Mlinara. Još se još jednom potvrdilo da jedna nevolja nikad ne dolazi sama...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:49