CROPIX
BORBA ZA OSMO MJESTO

GOTOVA JE BORBA NA ZAČELJU HNL-A, LJUTITI IGOR CVITANOVIĆ PORUČIO 'Bolje da ne pričam, da me opet ne kazne!' TOPLAK: Čestitam svima na ostanku u ligi!

U utakmici 34. kola Prve HNL Istra 1961 je u Puli protiv zaprešićkog Intera izgubila sa 0-1 (0-1). Ovim porazom Istra je izgubila šanse da se domogne osmog mjesta, već ostaje na predzadnjoj poziciji i vjerojatno ju čeka doigravanje za opstanak u Prvoj ligi.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. svibanj 2019. 22:12

Pobjednički gol za Inter zabio je ruski napadač Serder Serderov u 36. minuti. Serderov je mogao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena (45+1) povećati prednost Intera, jer se našao sam pred vratarom Ćondrićem, ali je golman domaćina skinuo njegov udarac.

U 59. minuti Inter je dobro razvio kontranapad, ali je završnica bila traljava. Najbolju prigodu Istra je imala u 70. minuti, no udarac Iglesiasa zaustavio je vratar Matković.

Istra je ostala na 22 boda, dok osmi Inter ima 31. Utakmica je odigrana na stadionu Aldo Drosina pred 600 gledatelja, a sudio je Dalibor Mlakar iz Zagreba.

Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

Trener Intera Samir Toplak čestitao je svim au klubu na ostanku u ligi.

- Ovo je realnost borbe za osmo i deveto mjesto, negledljiva utakmica za neutralne promatrače. No čestitam svima u klubu što smo dva kola prije kraja ostvarili ostanak u ligi, što je bio jedini cilj ove sezone. Bilo je puno nervoze zbog važnosti utakmice, ali ja čestitam svojim igračima na borbenosti. Istri želim sve najbolje u kvalifikacijama. Pula i Istra zaslužuju prvoligaša, i to kvalitetnijeg nego sada.

Igor Cvitanović morao je paziti na izbor riječi...

- Nemam previše što reći. Mislim da se nastavilo slično kao u Gorici, ali bolje da ne pričam, da me opet ne kazne. Prvi dio bili smo slabiji, a u nastavku smo probali nešto, više na silu nego smisleno. Imali smo na kraju čak tri špice s dva krila, ali Inter se zatvorio u obranu i bilo je teško pronaći prostor. Nervoza je bila velika. Mi smo znali da nas očekuju kvalifikacije i prije, ali se nekim rezultatima ukazala prilika da možda dohvatimo osmu poziciju. Nismo, međutim, pokazali snagu da to iskoristimo. Sada ćemo se pripremati i kroz dvije posljednje utakmice spremati za doigravanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 09:35