BAD TATZMANNSDORF, AUSTRIA - JULY 19: Head Coach Slaven Bilic and Assistant Coach Nikola Jurcevic chat during the West Ham United training session at Bad Tatzmannsdorf on July 19, 2016 in Bad Tatzmannsdorf, Austria. (Photo by Christian Hofer/Getty Images)
Christian Hofer/Getty Images

Slaven Bilić i Nikola Jurčević

PALA ODLUKA NA MAKSIMIRU

GOTOVO JE! DINAMO I SLUŽBENO IMA NOVOG TRENERA Prihvatio vruću maksimirsku stolicu: Rođeni Zagrepčanin po drugi put je trener Modrih!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.03.2018. u 13:26

 • Jurčeviću će ovo biti drugi dolazak na klupu Dinama. Prvi put je vodio klub iz Maksimira od lipnja 2003. do kolovoza 2004. godine, a u tom je periodu osvojio Hrvatski kup i Superkup.

  Dinamo je i službeno dobio novog trenera! Nakon što je Mario Cvitanović proteklog vikenda dao otkaz na klupi Modrih, u Maksimiru su ekspresno pronašli rješenje za njegovog nasljednika u liku i djelu Nikole Jurčevića.

  Novi glavni strateg Modrih najviše je poznat zapravo kao asistent Slavena Bilića s kojim je u stožeru Vatrenih, Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu i West Hamu proveo posljednjih desetak godina.

  No, Jurčević je samostalno u HNL-u vodio 80 utakmica, a prva mi je bila ona u kolovozu 2002. godine na Kantridi kada je kao trener Zagreba startao porazom od Rijeke 2:3.

  Rođeni Zagrepčanin uvijek je ostao u dobrim odnosima s društvom iz Maksimira iako nije osvojio naslov prvaka. Tako da je već tri puta trebao biti trener Dinama! Prvi put ga je Zdravko Mamić želio vratiti 2006. godine kad je na dnevnom redu bila smjena pokojnog Josipa Kužea, nakon toga 2009. godine kad je u povijest odlazio Marijan Vlak, te 2010. godine kad današnji savjetnik kluba nije bio zadovoljan radom Krune Jurčića.

  Britain Football Soccer - Southampton v West Ham United - Premier League - St Mary's Stadium - 4/2/17 West Ham United manager Slaven Bilic Reuters / Dylan Martinez Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
  Reuters / Dylan Martinez Livepic
   

  Mamića je doduše tada kopkalo što Jurčević nema karizmu, pa je želio da s Jurčevićem dođe kao neka vrsta savjetnika i Robert Prosinečki. Kružila je tada priča da je Nikola već zamolio Slavena Bilića da ga pusti iz stožera reprezentacije u Dinamo. Na kraju se taj transfer nije dogodio, a zanimljivo da je Jurčević dva puta prije toga, dakle 2006. i 2009. godine odbio Mamića.

  Službeno predstavljanje novog trenera modrog kluba bit će u utorak, 13. ožujka, u 13:30 sati, u dvorani za konferencije na stadionu Maksimir.

  Iz drugih medija